Tuesday, January 25, 2011

Pencarian Bloglist Selama 1 Tahun Melayu Frustrasi

Posted by cinda at 8:33 PM
Reactions: 
0 comments


Wah!!!
tertarik dan menarik dengan Pencarian Bloglist Selama 1 Tahun Melayu frustasi
bila nengok blog kengkawan buh bende alah nih...i pun nak coba uu...
leh nengok kat link nih > Klik Cini kalau nak join...

Nora danish n jejai kat jepun...

Posted by cinda at 8:18 PM
Reactions: 
0 comments
nangis pasah sendah nengok!!!!




'
'
'
'
'
'
cun giloss

sentappp jer pasah kalau nengok

untung nora


Part Time

Posted by cinda at 5:01 PM
Reactions: 
2 comments

Ahad lepas cik cinda telah mengikut suaminya
ke tempat kerja..sebagai menyokong kerjaya suami
kita mestilah memahami dan tak bersunggut sbb hari-hari minggu
yang sepatutnya hari meregangkan kaki n lutut..melawat pusat pusat shopping
jemputan jualan murah dsana cni..
tp i memahami hokeh...
jadik ahad lepas pepagi selepas subuh
dengan senang hati i pun ikut la suami sbb dia ade janji
ngan distributor dari serdang nak amek barang
oh ye nak promote sikit
setelah bergerak secara online sekian lama
maka islamkids media telah launch
product Baby Khalifah
by set..iaitu kandungan set terkandung
4 buah buku asas panduan dalam islam yangs sesuai
untuk kanak-kanak dari 1 hingga 4 tahun
beserta cd setiap satu iaitu
MY FIRST IQRA
MY FIRST ARABIC
MY FIRST SOLAT
MY FAMILY
MY FIRST ADAB
MY FIRST KALIMAH
harga satu set: RM 90.00




my first arabic

my first kalimah

my family

my first iqra

my first solat

cd disertakan sekali

i sebagai agen untuk Putrajaya dan Cyberjaya
leh contact nadia: 013-3972578
ahad tu gak ade customer dari presint 14
cian sbb dalam pantang maka i hantar barang ke rumah atau COD
leh layari http://www.islamkidsmedia.com

breakfast dulu kat bangi kopitiam
depan opis jerkk

my peberet ipoh white coffee

mee hoon grg tomyam..

Distributor dari serdang
jika anda ingin menjadi distributor
anda perlu membeli 50 set

dah siap pack

belum wrapping lg...

packing sendiri

i tolong susun..hehehehe

baby khalifah


wrapping pakai mesin nih..i dah pakar baru skali coba






Kalau kita boleh manjakan anak-anak dengan segala permainan

laburkan sedikit untuk akhirat

insyaallah lebih berkat

Alhamdulillah!

Our Babykhalifah Learning Series Package is on sale now!
~ fully interactive with lots of learning activity for ONLY RM90 ~

What in the box?
6 interactive cds, 6 workbooks, 1 set of flashcard, 1 bookmark, 1 car sticker and 1 set of colors pencil.

Below are the list of:

DISTRIBUTORS
1- Nik Helmi (Shah Alam/Klang/P.Klang/Banting) - 012 353 4262
2- ALIMkids Bookshop (USJ) - 03 8024 8664
3- Dayang Lily (Subang) - 016 295 5026
4- Shahril (Bangi/Serdang/Kajang) - 012 275 0910
5- Suhaila Johari (Kuala Lumpur) – 016 551 2164

AGENT
6- Nadiyah (Putrajaya/Cyberjaya) - 013 397 2578
7- En.Idham (Kuantan) - 012 938 2979
8- Hj.Yakob (Johor Bharu) - 016 782 2195
9- Azhari (Kuala Lumpur) – 016 321 8056

For other places, currently we have no distributor/agent, so if you want to be a distributor/agent,
please contact En.Zul 012 550 3199 / En.Shahril 012 275 0910 or email to: salleh.fadzil@islamkidsmedia.comThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

If you can’t find any distributor/agent near you, please contact En.Shahril 012 275 0910 / email to: salleh.fadzil@islamkidsmedia.comThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it to place your order.

Thanks.

wah!!! berjaya

Posted by cinda at 12:40 AM
Reactions: 
0 comments
berbunga-bunga dihati
bila berjaya membuat apple pai idaman
dan bila sang suami merasa..
dia menunjukkan isyarat tangan...shedapppp
n hati bekoba-koba nak wat lagi
tp sedeyy sbb kakak senah yang slalu
supply buah dah bersara..
jadik kena bli apple stok pasar tani...



Buat chomel jer sbb percobaan..takut tak jadik
resepi yang amat*amat*amat* mudah
jom layan resepi

bahan-bahan base
satu cawan tepung gandum
150g mentega
1/2 cawan gula

cara-cara: gaul semuanya dengan tangan sampai jadi cramble..
masukkan dalam acuan..tekan sampai rata
tinggalkan sedikit cramble tuk tabur atas apple
dan siap rata cramble tadi..masukkan inti dan ratakan
last skali taburkan baki cramble tu
bakat pada suhu 175'c selama 60 minit

inti
2 biji apple-potong dadu
parut kayu manis-kalau x suka buh sikit jer
gula merah/brown sugar-2 sudu

cara:
masak atas dapur sampai pekat

senang dan mudah kan????...jom buat..
tata..

Sunday, January 23, 2011

PENAWAR BISA DIRI

Posted by cinda at 11:13 PM
Reactions: 
0 comments
Allhamdulillah cinda dah lama amal Bismillah Lima nih
amat bagus n banyak kelebihan dia
mula amal pun masa cinda makan ubat akar kayu tuk hilangkan jerawat
masa memuda dulu masalah jerawat cinda amatlah seriuss
bila makan ubat tu didulukan bismillah Lima nih...
bila refer kat tokmak cinda...
dia kata kalau org yang lemah semangat..n cepat gabra ke gemuruh ke
contoh: nak masuk interview/exam bagus amalkan
alhamdulillah mmg berkesan bila cinda baca nak masuk interview...
cinda nak konsi dengan suma..
semoga dapat dipanjangkan ilmu ini
amin.....

PENAWAR BISA DIRI

Bismillahir Rahmanir Rahiim
Bismillahish Shaafii
Bismillahil Kaafii
Bismillahil Mu'aafii
Bismillahil ladzhi laa ya dhurru ma'as mihi syai un fil ardhi wala fis sama'i wa huwas samii'un 'alim

Dgn nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Dgn nama Allah Yang Menyembuhkan
Dgn nama Allah Yang Mencukupkan
Dgn nama Allah Yang Memberikan kesihatan yang baik
Dgn nama Allah yang tidak memberi kemudaratan dengan namanya akan sesuatu pun di dunia dan di langit dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui

Cara menggunakan bismillah 5 :

Ambil segelas air, baca bismillah 5 ini kemudian hembus ke air itu dan minum. Insyaallah penyakit akan berkurang.

-boleh juga diamalkan setiap kali hendak minum air juga

Udang Goreng Butter

Posted by cinda at 6:14 PM
Reactions: 
2 comments
Test wat butter prawn...
x berapa nak menjadi telur yang mcm jala tuh
jadik berketul plak
maksudnya kena test lagi ler tuh...
kepada kengkawan yg buat menjadi leh bagi petua ek!!



Bahan-bahan
12 ekor udang saiz besar
2 sudu butter
3 biji kuning telur -
sedikit daun kari
sedikit cili padi -
serbuk kunyit & garam
minyak utk menggoreng


Cara-cara

Lumur serbuk kunyit & garam kat udang. Goreng sehingga masak.* goreng ngan butter skali.Bila udang hampir masak tu, masukkan daun kari & cili padi.Gaul seketika sebelum diangkat. Bila dah msak,ketepikan. Dengan menggunakan minyak yg sama, biarkan minyak dikuali anggaran dlm 1/2 cawan mcm tuh. Panaskan minyak dan masukkan butter. Biarkan butter cair & minyak betul2 panas.Sementara tu,kacau2 telur bagi rata dan masukkan telur kuning dalam bekas roti jala.

Thursday, January 20, 2011

makan....

Posted by cinda at 6:12 PM
Reactions: 
0 comments
Alkisahnya hari Thaipusam...
dapat arahan dari kak ipar suh balik Senawang
sebab nak merai birthday my fatherr in laws
camner nih..keta xde..tp cian plak kalau x balik
makanya sang isteri yg pakar dengan pengangkutan awam
mengajak sang suami mengunakan train..
hahahahaa....kelakar..muka tepaksa naik train..sepanjang pejalanan sampai
Seremban dok bebel ni last naikk..
camtu ler kalau x penah susah...

i ok jerrr...bende2 adventure bagi jer kat i
maka dah selesai suma majlis malam sapu keta kak ipar
bawak balik putra...

'
'
'
'
'
'
'


memula naik ERL..ok lagi sbb selesa n xde org..


leh plak wat marketing product baru sykt dia...
leh layari islamkids.com


perkhidmatan komuter adelah yang paling trok aku rasa
hampir sejam tunggu...naik bepeloh ketik....

org x paham pun bende alah nih...


kaki budak terpaksa diri sejam...


suami: bangun
isteri: naper???
suami: bagi saya duduk
isteri: naper plak???
suami: tengok tu...yg putih tu..
isteri: ?????
suami: saya la tu...(sambil gosok prott dia)
poyoooo....



gathering: celebrate my father in laws birthday
vanue: Royale Bintang Seremban


mine...laporr...selepas perjalanan jauh

doploh org suma..hanya kami sajo dctu...n makanan suma adelah kami
ponya...xde org beb...


dessert...

x puas lagi...melantakk

dengan birtday boy....nak gambo sbalah malusss....

c chumel yg x leh berenti cakap..kalau aku ade anak dah sebaya ngan
budak nih..mak pak dia kawin pas 6 bulan aku kawin

my beras eh...biras...kawan ngumpat aku..hahahaha..
kitaorg plan nak g bandung sesama hujung taun....

kak ipo i yang baik hatiii sgt2...thanx kak long belanjee..

dengan cucus yg suka nyakat...

bangga leh wat waffle sdrikk

balik hotel..trus tuka baju n layan diorg main badminton

malam g makan lg birthday boy belanje
thanx ayah...
Selamat Hari jadi
Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkankan rezki
aminnn

Tuesday, January 18, 2011

sedeyy...

Posted by cinda at 8:20 PM
Reactions: 
1 comments
sedih bila ingat blog lama..sebab banyak post masakku...huhuaaaaa
sbb next time leh wat refer ..
jiwa memasakku mmg tebal..mungkin diwarisi dari "tokbahku" yang menjagaku masa kecil..
aku adalah peneman setia dia kalau time dia memasak
walaupun dia lelaki tp dia amat suka memasak..
sambil masak dia akan bercerita sambil trunkan petua..idea.resepi..tuk bekalan aku bila dah besar..sekecil 7 tahun aku diajar buat air..nescafe kaw..
wajib buang ekor tauge..timbuk kuah masak lemak..bersedia kalau org datang rumah n that time tokmak xde mmg aku kena buat air..

masa zaman aku kecik hari jumaat petang tokbah dah prepare juadah petang
sebelum mula citer tamil..(dulu citer tamil adelah sedapppp walaupun heronya nan adoooo...)

dia mula rajin memasak pun bila "tokmakku diserang lumpuh" (alhamdulillah dah ok skrg)
dia yang ambik tugas rumah..bahagianya kalau dia ada lagi...
dia yang mengajarku membaca jawi...mengaji...memberi nasihat..
mendidik..segala-galanya dan sifat sifat seperti mengurus majlis..handle itu ..ini sumanya dari didikan dia...bayangkan aku mula mengurus majlis seawal aku sekolah rendah dalam darjah 5..aku menjadi ketua uruskan untuk hari guru...hari jadi cikgu kelas...dan x sangka sampai sekarang aku masih buat kerja yang sama...

(
)
(
)
(
)
(
)
(



Tok Bah n Tok Mak masa mude...


antara majlis yang dikelola...
(
)
(
)
(
)
(


warna biru n tema hari kemerdekaan

kebanyakan dibuat sendiri

tema pink-purple

org kuat majlis

tema kuning * hitam

paling special..sbb hari jadik aku..
kebanyakan barang adalah dari rumah me..carpet..pinggan mangkuk

wat acara masak-memasak masa bulan puasa


kek cokelat moist

kerabu soohon

spaghetti goreng

roti roll sardin

asam pedas johor

sotong bakar berempah


biskut


roti daging tabus cheese

puding gula merah

resepi mak metua
puding kastard

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea