Wednesday, July 27, 2011

dadah punya pasal...

Posted by cinda at 7:26 PM
Reactions: 
7 comments
Ngeri bila nengok kejadian macam nih..teringat baru baru nih kat Muar...sian budak budak x berdosa ni...









Kejadian ini berlaku di Manila, Filipina. Menurut sumber yang malaysiasensasi perlolehi, lelaki ini dikatakan dipengaruhi dadah dan menjadikan seorang kanak-kanak sebagai tebusan. Ketika dia mula hendak menikam budak itu, polis melepaskan tembakan. Malangnya, budak yang tak bersalah itu turut mati -


milik rakyat Malaysia?? siapa????

Posted by cinda at 12:50 AM
Reactions: 
2 comments




Beberapa buah laman web akhbar telah membuat spekulasi bahawa bilionair Malaysia iaitu Tan Sri Robert Kuok merupakan pemilik sebuah kapal bersalut emas paling mewah di dunia yang dibelinya pada harga AS$4.5 bilion (RM13.38 bilion). Kat bawah ni gambar kapal tersebut.



Menurut akhbar dalam talian, thejournal i.e di Ireland, jika harga itu benar, ahli perniagaan Malaysia yang didakwa menjadi pemilik kapal tersebut pastinya Robert Kuok. Akhbar itu menyatakan, lelaki terkaya di Malaysia ialah Kuok yang memiliki kekayaan sebanyak AS$12.5 bilion (RM37.2 bilion).

Buat yang tidak tahu, Tan Sri Robert Kuok merupakan pengasas kumpulan Hotel Shang-ri La yang beroperasi di seluruh Asia. Namun, kebanyakan kekayaannya datang dari sahamnya dalam Wilmar, syarikat minyak kelapa sawit terbesar dunia yang tersenarai dalam bursa saham, lapor akhbar itu.



Kapal mewah itu mengambil masa selama tiga tahun untuk disiapkan dimana keseluruhan badan kapal History Supreme dari dasarnya sehingga ke bahagian dek termasuk ruang makanan, rel dan sauh disalut emas padu.



Bilik tidur utamanya dihias mewah dengan menggunakan logam platinum dan menampilkan dinding bertatahkan sejumlah batu meteor serta artifak prasejarah seperti tulang dinosaur ganas, T-Rex.



Kapal History Supreme merupakan hasil kerja tangan pembuat hiasan emas terkenal dari Liverpool, Stuart Hughes yang mengambil masa tiga tahun untuk menyiapkannya.

Tuesday, July 26, 2011

Memo untuk Staff....

Posted by cinda at 6:35 PM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca sekalian..apa khabar?..Cerita kali ni berkenaan dengan memo seorang boss untuk syarikatnya..Jom enjoy..



Sekiranya anda memandu kereta yang telah uzur, lebih dari 10 tahun atau menggunakan pengangkutan awam, kami mengandaikan anda mempunyai banyak simpanan, jadi tiada kenaikan gaji.

Sekiranya anda memandu kerata nasional samaada proton atau perodua, kami mengandaikan anda telah berada di level yang sepatutnya, jadi tiada kenaikan gaji.

b. CUTI TAHUNAN.

Setiap orang akan mendapat cuti 104 hari dalam setahun dan kebanyakannya ialah hari sabtu dan ahad.

c. WAKTU LUNCH:

1) Staff yang kurus akan diberi rehat selama 30 minit. Ini kerana mereka perlu makan lebih untuk kesihatan.

2) Untuk saiz normal, mereka akan diberi rehat selama 15 minit. Ini kerana mereka sedang elok dan cuma perlu mengambil makanan secara stabil.

3) Untuk mereka yang gemuk, mereka akan diberi rehat selama 5 minit sahaja. Ini kerana mereka cuma perlu makan pil dan susu atau teh untuk menguruskan badan.

d. CUTI SAKIT:

Mulai 2010 kami tidak lagi mengiktiraf sijil sakit dari Doktor, ini kerana sekiranya anda mampu pergi ke Klinik untuk dapatkan MC, anda tentu boleh pergi kerja juga.

e. PENGGUNAAN TANDAS:

Kami mendapat aduan ramai staff yang mengambil masa terlalu lama di dalam tandas. Mulai tahun 2010 setiap seorang hanya boleh menggunakan tandas selama 5 minit sahaja. Sekiranya lebih dari 5 minit secara automatiknya tandas akan di pam, tisu akan stuck, pintu akan terbuka dan kamera akan menyala.

Sekiranya lebih dari 2 kali gambar anda dirakam, kami akan menampal gambar anda di notis board di bawah korum ’staff sembelit’.

f. PEMBEDAHAN:

Selagi anda menjadi staff di sini, kami tidak membenarkan anda melakukan sebarang pembedahan. Jangan cuba mengeluarkan apa-apa saja organ dari dalam badan anda kerana kami mengambil anda bekerja kerana anda mempunyai organ yang cukup. Sekiranya tidak, ini bermakna anda telah melanggar kontrak.

g. PENGGUNAAN INTERNET

Segala penggunaan internet atas urusan peribadi seperti membaca e-mail, chatting dan games akan dikenakan bayaran RM2.00 sejam (sama seperti harga pasaran). Bayaran ini akan ditolak dari gaji anda.

Sebagai permulaan, 73% staff di sini tidak akan mendapat gaji selama 3 bulan, ini kerana harga penggunaan internet sahaja telah melebihi 3 bulan gaji mereka.

Terima kasih kerana masih setia berkhidmat di syarikat ini. Kami akan cuba memberikan perkhidmatan yang terbaik. Sebarang pertanyaan, komen, aduan, kekecewaan, sakit hati, bantahan, maki hamun, caci nista boleh disalurkan ke tempat lain.

Sekian, terima kasih

Sunday, July 24, 2011

Malam Gala SimplySiti

Posted by cinda at 8:35 PM
Reactions: 
0 comments
Alhamdulillah minggu untuk merehatkan badan sebelum menyambut ramadan...amin
ni nak view gambo masa malam gala siti 3 minggu lepas...bluwekkk...huh giler basi..
tapi nak letak gak..best gilerrr...walaupun diselangselikan dengan persembahan student uitm sebab konsert nih KOLABORASI antara Siti Nurhaliza Production dengan Uitm..contohnya baju yang siti pakai direka oleh pelajar dari fakulti fesyen...ha camtu la..lega gak dia buat kat Shah Alam kalau KL masakkkk...kan masa tuh ade perhimpunan BERSIH..
meh la layan gambo malas nak taip ..



Datuk K bawak siti naik moto masuk dewan...kelassss


paling gempak...persembahan Amy Search



tunggu punya tunggu siti x muncul gak masa dah nak balik tu.
amek gambo ngan giant poster pun jadik la kan kan


nih paling beshh...budak hensem nih telanggo aku...aku pun jerit la..pastu dia mintak sory.
.pastu masa dia mintak sory tu baru aku perasan lor anak tiri siti ..wah..trus laju tangan snap...haaaaa...


haaa... no sorang lagi..anas kot nama dia..aku siap suh dia berenti nak snapp...
tq sebab melayan hehehe

me!!

habis daaa...


warna tema SimplySiti


last skali terperasan Moto Besau Datuk K
parking chantekkk tepi dewan...
ramai x perasaan..bila aku dah tenggek kat moto
baru diorg sebuk nak posing gak bila perasaan no plat
KCT1...kelas ko siti..

Saturday, July 23, 2011

crazy july!!

Posted by cinda at 6:39 AM
Reactions: 
1 comments



Assalamualaiku suma...hehehehehe...cak!!..hahaha sikit lagi nak gilerr..
makin nak dekat ramadan makin sibuk dengan adegan makan-makan x abis2
diri ini dah kelayuan rasanya...penat hanya tuhan tahu...huhuhuhu..
kang ngadu ngan encek suami kena bebel lak..sepanjang bulan julai nih banyak jamuan
nak kena handle...dengan org tempah cheese tart x henti (amin...)...rasa x sabar plak nak puasa...leh rehatttt panjanggg...tu pun ade org tanya buat buah melaka x puasa nih...huh...tengah pk pk..kalo ramai team nak join kira on laa...mmg seronok kalo niaga makanan kat opis nih time posa..besalah diorg rajin membeli jerk..lelebih cafe x bukak tuk berbuka kan kan..
kira kalau niaga kat opis nih...letak x sampai sejam..licin..

huh..banyak entry dah tetinggal kejauhan...xde mood langsung nak hapdate..
jadik kalau i rajin ade lah nanti entry basii yang amat yerr..
xpe la..janji ade gambar glamour mak nyahh...hehehehe...

ha..layan sekeping gambo dulu hekk

'
'
'
'
'
'
'nih last majlis bulan julai
tahlil dan hari jadi di opis i..
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

Monday, July 11, 2011

Entry Khas: Mucux niat baik..tapiiiii.....

Posted by cinda at 11:44 PM
Reactions: 
3 comments
asssalamualaikummm...
alhamdulillah masih bernafas...walaupun dalam keadaan negara yang jerebu...

huh...nak mintak sory dulu kat cik mucux kiter sbb entry khas yang dia mintak dah 2 minggu
tertunda..hehehehe...sowi mucux..biasa ler...nak amek mood update blog bukan senang...
baca blog orang lagi besss...
Kejadian ni berlaku diopisku..dan adikku sorangkan dengan bekoba-koba semangat nak
mendermakan darah dia yang telebih kat orang lain...ha..niat suci bersih tu..aku pon teringin gak cuma hari tu aku posa plak..hehehe..angan-angan lebih..tapi bila nengok tangan si ain bengkak
huh....pk spoloh kali plak nak derma...bukan ape...budak tu dah la semangat pertama kali
nak derma...bila jadik kejadian x diingini..haruslah fobia kott!!...




amek ko besonyerr jarummm..
ni tangan si jenol...mamat ni semangat lagi koba-koba sebab dah banyak kali derma
n nak target limaploh kali derma sebab nanti dapat ward first class

mangsa...
senyum sampai telinga..vangga lagiii...huh

still senyum x lekang...


budak nih leh tengok selamba tangan kena cocok


haaa...tangan mangsa..
setelah dicocok beberapa minit...
tetiba darah berhenti
pastu nurse tu cakap salah cucuk..xde urat...hampehh...

dan akibat kecuaian nurse tuh
dapat la si mucux ni cop mohor kat tangan dia
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
ngerii'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
tada......
kalau love bite...sedap gak
'
'


bengkak wei...

tapi korang yang niat baik nak derma darah
teruskanlah niat hangpa...
kejadian nih jarang berlaku
mungkin satu dalam seribu kottt
hehehehehee....ain pun jangan putus asa yerr....
lain kali cari urat sendiri siap2 pastu tanda ngan pen nanti
senang nurse nak cucuk huahuahua...
chowww....

Monday, July 4, 2011

Adil bukan?

Posted by cinda at 11:40 PM
Reactions: 
4 comments
ni bukan nak citer pasal politik jauh sekali pasal keADILan....hehehe..
tapi citer pasal hal suami isteri yang berebot nak berSOSIAL di luar..
alkisahnya en suami beria-ia suh sang isteri belikan dia tiket chelsea F.C Tour 2011
eh laki aku ni tebiat ape..kate MU asal nak p tengok Chelsea plak...
oooohhh...pengaruh kengkawan ghupenya...ok lah sian plak...dah la siaran sukan dia kat Astro aku potong...hehehe...bagi la peluang..



beli online@tiketpro.com
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'ok x habis kat situ..si isteripun nak bersosial gak kan...
lagiiiii besssttttt....
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
''
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
hah
i nak pegi
MALAM GALA SIMPLYSITI
yeyyy...
tarikh ade sikit kerisauan disitu...
hehehehe..janji i x pakai warna kuning kann...
jangan makan ati ye puan Deyna83...
nanti kite kirimkan salam ehhh...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea