Thursday, September 22, 2011

terkejut terkejut i...

Posted by cinda at 9:46 PM
Reactions: 
4 comments
dah lama-lama kawin nih..kalau sesekali kita wat kerja gila syokk gakk..sepanjang kawin nih segala percutian selalunya mmg i yang arrange..suami i agree jer..xde hal..bagi costing pastu dia settle..yang lain dia x campur..bila..hotel mana dia xnak amik tau..jadik tahun nih...dia tengok i senyapp jerk..xde plan.n tetiba dia wat plan gempak..pas mak metua i balik sabtu malam..leh tetiba pas semayang maghrib..dia suh pack baju..lor nak g mana dah memalam nih.."kita g genting"..hokhokhokk...wehhh dalam malam nih...rugi ooo masuk hotel..dah la time Super Peak Season kalo harga besa rm70 80 jerk..nih mesti cecah 2 rat kan kan...huh..i pun pack ler..pastu cakap kalau sampai atas xde bilik kita trun tdo kat kl jerk..hohoho...hokeh i pilih area bukit bintang ...best gakkk....



 sampai dalm kol 9.30 mlm n terus g kaunter hotel first world
hoiii..tinggal dua bilik standard jerkk...hamboi harga..rm275..
nak x nak amek gak la..walaupun x sampai sehari pun..n kitaorg mintak check out kul 1...hahahah


 ramai giler org cina..suma nak berjudi ler tuh

 round -round jap..pas tu trus bli tiket wayang..citer pe pun aku x ingat
masuk jer wayang kul 11 aku dah ngatuk..siap  2 2 telelap chooii...


 pusingpusing carik lunch jumpa OldTown...layannn..

 susah tol jalan berdua..xde gambo couple..x besss..


 hahaha...sian xleh masuk..
aku yg xnak masuk..dah la bangun lambat..masa nih dah kul 2 pun..
cuaca nak hujan...hahaha..mmg betul pun hujann..suma bernti main
xpe next time kita terus masuk outdoor ..xyah tdoo ekk







harga makanan kat genting nik mencanak-canak mahal...
dah la sejukk memanjang nak makan..




masa trun singgah kat hentian rehat ..haaaa kebulorrr..
ngan nasik campur ..order plak mee gorengg,,
baruuu...rm 13..puas ati makannn...hahahahaha

lepas makan ,,masa tu sampai kl kul 6..terus g One Utama
semata-mata laki aku x puas ati x dapat nengok jonny english kat genting


sampai kat wayang..hahaha..hampa..tiket abis..
baliklah dengan keciwa...
isnin..balik keje laki aku trus amek aku n p alamanda
akhirnya dapat gak nengok..
pada aku besa2 jerkk..



WAJIB BELI....
2 tempat i pegi dalam seminggu..

p/s: thanks for my husband for intertain n treat me..dan memahami isterinya yang kaki jalan nih..

awww..i dapat bunga uu...

Posted by cinda at 1:14 AM
Reactions: 
6 comments
awwww....maluss nak citer..
hihihi..smalam laki i tetiba jadik mat bunga..
nak pujuk i la tuh...
yang x tahan siap terangkan dua kuntum mawar putih tu simbol 2 ekor merpati
kami ler tu..n mawar pink tuh..simbol i la suri dihati merpati jantan tuh hahaha...
poyosss betull...

Wednesday, September 21, 2011

raya x sudahh...

Posted by cinda at 1:17 AM
Reactions: 
0 comments
ok sambungan lepas balik dari kursus kat Lumut tuh...huh...saat dah hilang stress..dan enjoy nak balik rumah memasing..perjalanan yang patutnya 4 jam jerk..telah bertukar jadik tragedi sekaligus mengembalikan stress yang telah kami buang kat Lumut..mana x nyerr..kitaorg balik 15hb..esok kat kl sambutan hari Malaysia..jadik hari kitaorg balik tuh diorg buat rehersal..makanya adeler yg mintak hantar kat kl sbb rumah diorg kat kl..huh..bayangkan tiba betul2 pukul 5...mmg masa tu gak org balik dr opis..ya allah...bila dah drop by diorg kat jln duta..kat situ gak kitaorg stuck..yg paling x tahan..dengan musim hujan sejuk2..mmg org pompuan nih memanjang nak terkencing...ade yg dah mengelitik x tahan..sepanjang perjalanan dekat 5 kali berhenti semata mata nak kencing...hikhik aku peserta awal mintak berhenti kira baru 20 minit bertolak...pastu pantang nampak stesen minyak wajib berenti..yang x tahan..masa tgh stuck tuh..ade sorang minah ni mmg dah x tertahan...siap merayu2 kat drebarr...trus drebar belok korang tau kat mana kitaorg melepas...hihi...suma org kat bangunan tu terkejut bila suma meluru masuk...mana x nyerr kencing kat Dewan Bahasa n Pustaka....hahahaha....tragedi sungguh...last2 drebar gelar kitaorg "geng kencing"
ek larik tajukk...lepas balik ari kamis..jumaat mak metua i sampai...malam tuh dah gerak beraya kat Putra Height..esok plak nak ngadap 3 rumah...ahhhh semputtt...



 rumah pak metua i nyer abang..kat wangsamaju

 i loike deco deco rumah dia..amat chantekk..


 chantekk kan...

 p jumpa akak pak metua..dia bukak kedai makan kat pekeliling..
pastu x bukak lagi..
pastu diorg trus ajak makan arab kat damansara...

besar dulang nih...leh makan 6 orang..
 peminat makanan arab....

 kopi arab...xleh masuk tekak..

budak degil besoo kecikk same jerkk...nyakitkan hati

Tuesday, September 20, 2011

Kursus D'Lumut

Posted by cinda at 9:49 PM
Reactions: 
0 comments
assalamualaikumm..rasa penat lenguh badan macam x hilang...dengan segala aktiviti..majlis...raya..bermula dari posa sampai la ari nih...rasa penuh ngan memacam agenda..awal posa dah masuk spital..rehat jap..pastu raya..pastu naik raya x baper ari p kursus plak..balik kursus x sempat betul urat nak sambung beraya belah kl lak...pastu masuk opis nak handle majlis raya plak..huhhhhhhuuuuhuuu...makkk..eh..mak aku pun x sempat nak call bila plak diorg nak datang ekkk......



 satu apartment ade 3 bilik...jadik kami berenam..
hikhik photoshot rayerr...


 luas apartment nih...tapi banyak bende xde..
hair dryer xde..iron xde..
view dari bilik


 setengah jam jerk kuar beli buah tangan.
x p pun pekan lumut..sememeh tul sempat tukar baju x sampai 5 minit..

 sesuai bawak anak-anak sbb mcm taman tema gitewww

sempat beli ikan bilis..sotong kering n sedikit jajan tuk opis...

Monday, September 19, 2011

Kereta Elektrik

Posted by cinda at 1:32 AM
Reactions: 
0 comments
hehehehe....baru-baru nih sibuk cerita tentang kereta yang menggunakan elektrik..wah canggih..
yang lawak kita kena la charge kalau abis letrik kan kan...
ari tu..jenjalan kat area opis..eh tapak pe nih..lor keta letrik..hahaha siap ade charger..
actually opis i pun dapat sebuah keta letrik nih..untuk kegunaan pejabat disedekah oleh PROTON




                                                                charger dia..amek kooo

Monday, September 12, 2011

Off for Vacation...

Posted by cinda at 1:35 AM
Reactions: 
0 comments
ohhh..bahagianya..tetiba diarahkan ke tempat yang boleh release tension..
fyi i kena pergi Lumut  untuk for 3 days..yayyy...bes bes..
i dapat p kursus pengurusan stress

Thursday, September 8, 2011

Puding Coklat Berlaici

Posted by cinda at 12:19 AM
Reactions: 
1 comments
huhuhu...dah abis entry raya ..tp dok tunggu org mengajak ke rumah terbuka macam xde jer kan...
meh ler layan resepi saye nih..yang mudah disediakan macam masak maggi mee jer..dan sesuai gak untuk open house...


aku buat puding ni masa puasa hari tuh..yang kelakar suma bahan adalah balance2 jer...susu cair tinggal separuh..laici pun separuh..

bahan bahan puding:

5 sudu besar tepung kastard
setengah tin susu cair
2 bar coklat masakan
3 sudu besar gula

*masukkan semua bahan dalam periuk..gaul 4 bahan diatas hingga hancur
letak diatas dapur dan masak hingga likat..jangan tinggal
masukkkan kedalam acuan comel yang anda suka

bahan kuah:
setin susu cair
setin laici
* campur kedua-duanya..sejukkan dalam peti dan siap untuk dihidang
Sukatan diatas adalah untuk makan keluarga sahaja



Tuesday, September 6, 2011

Raya K.A.M.I (Part 2)

Posted by cinda at 11:05 PM
Reactions: 
1 comments





hehehe...masih baju yang samer..aksi jer lain hikhik..memang ni jer stok gambo raya yang ade..masuk raya kedua dan seterusnya dipihak husband..mmg xde gambo2..diorg bukan rajin posing2 cam side aku..huh sedeyy..walaupun raya side husband..meriah..pastu ade artis lagi tapi perasaan malu nak begambo tuh tetap ade..mmg x syiokk..part 2 nih kira penutup entry rayer ler..

K@MI

nasib skolah lagi..dapat la duit raya ..





ape yang lawak nau..sampai buroks no gelak..abah i segan kot dpt duit raya dr menantu..hikhik





eh..rasa nak lempang jer muke..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ..MAAF ZAHIR BATIN

Monday, September 5, 2011

Raya K.A.M.I (part 1)

Posted by cinda at 9:24 PM
Reactions: 
3 comments





si abah dan anak bungsunya..

mumy n papi

Big BOSS in da house..

Add caption



 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea