Tuesday, November 22, 2011

wordless wednesday

Posted by cinda at 6:17 PM
Reactions: 
5 comments



(- __ -) xoxo..

Monday, November 21, 2011

Syabas Malaysia...

Posted by cinda at 6:26 PM
Reactions: 
0 comments

Alhamdulillah...walaupun terpaksa melalui pelbagai rintangan..
akhirnya pingat emas tetap untuk Malaysia...syabas..
tengok plak dengan my laling...wah  meriah sikit..kalau x dok sengih sengsorang
n berteman jiran jiran dok sorak kalau gol..
Syabas sekali lagi untuk TEAM HARIMAU MALAYA...anda hebat!!!

tergambar keseronokan walau pun penat...

Thursday, November 17, 2011

Homestay @Putrajaya

Posted by cinda at 7:30 PM
Reactions: 
0 comments
Saja nak info untuk rujukan sesape yang terdesak cari homestay kat dalam putrajaya..
memang berbaloi kalau datang kursus ke..hantar anak masuk kerja ke..
sebab satu rumah ada 3 balik
dan sewanya cuma RM150.00 semalam
boleh contact 
ODEN
di 017-3445362....
Di Apartment Putra Harmoni (dikenali sebagai rumah hijau bg warga putrajaya)




siap ada dapur
master bedroom

hall

Wednesday, November 16, 2011

Pizza Homemade..my first everr

Posted by cinda at 5:51 PM
Reactions: 
5 comments

Selagi tak mencuba selagi tu kita tak tahu hasilnya...betul x?
macam tu gak aku..lama giler nak mencuba buat pizza ni..tapi bila jiwa kacau
datang..mmg x leh wat apa2...cuma tahu menghadap AFC..TLC sambil telan ayer lioq..
tapi biler tetiba mood sudah mari..habis ko korek suma bahan dalam peti doremon ko ek
bahan x baper nak sempurna pun ko tibai..
Bila laki menjerit kelaparan..kepala otak kengkadang x bape nak berfungsi..ape nak masak..ape bahan ada..terus blurr..nyudahnya my laling dengan lemah longlai masak masakan yang paling dia terror apelagi kalau bukan mee maggi cepat dimasak sedap dimakan bertumis..huahuaaaaa..
begitulah semasa kepala hotak "ting!!" ahaaa...nak wat pizza lah..terus p dapur capai tu capai ni..sambil my laling mengomel x abis...huh lek jadik ke tu???...sedap ke x tu????..eh diamlah..kalau x jadik anggap ler tu eksperimen pertama kan kan...chef wan dulu pun x baper terror wat..mak sedara hubby cakap masa dia keje ngan chef wan dedulu..madang jer ke tong sampah makanan yang x jadik..pas tu mak sedara sediakan bahan balik..ko ingat dia terus power masak ker...

keh..keh..
bedebar nak tayang gambo my first ever homemade pizzass...

*
*
*
*
*
*
*
tadaaaa...
my laling complain..roti dia keras..
ok la sayang nanti i guna tepung roti ek..nak wat camno pakai tepong gandom jerkk kann...


pizza bodow2..bahan cuma hotdog ngan tomato..

yang belum bakar

hokehh..nanti kita cuba lagi ekk
side dish...kentang bakar
sedappp...sebab campak rempah bako ayam..
idea dari Nigella yang tayang kat AFC
diorg ni kalau masak campak campak jer..tapi bila dah siap..umaghaiii..terlioqq

Nigella Lawson
dia kalau masak cepat..pantas...siapp terus ngap masuk molot....

Anna Olson..terror gak..dah datang mesia tunjuk bakat

Family Rosyam Nor

Posted by cinda at 12:24 AM
Reactions: 
0 comments
Susah betul nak lihat rosyam punya family..memang dia jaga betul family dia..
tadi jenjalan dalam ternet jumpa gambo gambo ini...
canteknya bini dia...n anak anak yang cute








Tuesday, November 15, 2011

makan untuk hidup ke hidup untuk makan????

Posted by cinda at 5:44 PM
Reactions: 
3 comments
Makan untuk hidup
Hidup untuk makan
mana satu yang betul..
ada kata dua dua salah...
kalau kita lihat zaman sekarang..falsafah kedua amat sesuai
sebabnya dari celik mata sampai nak tido x pun ade yg x tdo
duk bertangga kat kedai mamak menghadap makanan
hidup untuk makan
kalau dikira gaji kita separuh darinya mmg untuk makan

habit yang paling terok untuk diri aku
xleh langsung beciter pasal makanan
messssti telan air liur..
kira member2 kat opis dah tau dah..
nafsu memang besarrr...
cuma masih bersyukur
saiz masih seperti asal..cuma tak tahu tahap kalori yang tepu
didalam badan..
jangan ingat ko kurus ko sihatt sangatt kan...

untuk musim sekarang makanan arab memang sentiasa menjadi buruan..

ni kedai arab yang kitaorg terjah masa musim perayaan lepas..
ini kedai arab yang kedua tersedap pernah aku makan
no 1 tetap saba la kan...


terletak jauh ye puan2..nun di Taman Universiti Johor

deco amat memukau

landing lepas kekenyangan mmg sedappp

ngan sedara mara belah hubby...Sepupu hubby banje...mmg dia x bekira kalau bab makan..

dah licin baru nak capture...sbb teruja nak makan

air paling heaven penah aku rasa...memula takut..terbayang rasa mint yang kuat


 rupanyaaaaa...sedappp sehhh ,air daun pudina yang menyegarkan bijik mata...


keluar dari padang pasirr..
kenkadang rasa mual bila sebut nasi arab..
kat mesia ni makan satu dunia dah banyak bertapak pilih jer...
makanan Jepun...Korea..Thailand...Wastern...cuma x boleh masuk mungkin makanan Exotic kot...
rasanya kalau ade mungkin kita nak cuba gak kan kan...
huh trus terbayang *belalang crunches* jengking goreng tepung*  biawak masak asam pedas*  muahahahah

beralih ke menu lain ye...
lalu kat kedai nih..cakap ngan my sis..wei nak cuma nih..tapi x reti order la..
member cakap sedapp
nih western food yang dah belambak kat Mesia..
S U B W A Y

cara order...
memula pilih saiz 6 inci atau 10 inci
pastu pilih jenis roti , ada 4 jenis cam kat bawah nih

parmesan Origano sedapp

kami punyaaaa

cara makan...sebab beso sangatt

yang 10 inci...dah mcm roti john plak

dah pilih roti...pilih bahan bahan nak diisi dalam tuh..banyak pilihan pepandai ler korang maching

kalau amek set anda akan dapat biskut nih..juga boleh pilih...sedapp mcm femos amos

pilhan saya...


Kepada rakyat mesia..kalau dah rajin sangat p makan sana..makan sini


meh p besenam berirama mcm cinda (huh perasan)..sebab kerajaan dah sediakan banyak peralatan senam nih..
jangan banyak alasan hokehh





* hujung minggu nih my PIL datangg.....sila bagi cadangan ye kawan kawan mana restoran yang paling bessssttttt sekalii

Thursday, November 10, 2011

cheese nyum nyum..

Posted by cinda at 11:09 PM
Reactions: 
5 comments

Alhamdulillah bulan nih dapat order 500 biji cheese tart..fuh...bersilat nak nyiapkan kulit dia..
sorang nak celebrate birthday  n dua lagi tuk kawin.





tukang buat cheese tart ..ambik gambar kenangan untuk tarikh cantek 1.11.11

awwwwww!!!!!

Posted by cinda at 12:39 AM
Reactions: 
2 comments

xoxo...penyewa baru rumah i...x rela mak nyah..
mute when it was first met...huhuhu...me n my sis mmg tergamam..
ohohoooo..masa cakap dlm phone..eh cam sore nyah jer..tp i pk maybe nyah besa2 yg still looks like a men but ala2 sutun..i naikkan rumah untuk disewa x sampai dua hari..diorg call n merayu nak sangat rumah ni..
oleh kerana dah lama sgt rumah tu kosong i ok jer la...
then bila dah jumpa ...ohhh x leh patah balik..terpaksa agree jer..jgn diorg wat bende x elok dah lah..mintak jauhh..



*hope sesangat penyewa kali ni x menjahanamkan rumah i..hancur rumah masa first penyewa kuar..i halau baru nak kuar..ngan bil tertunggak..barang buruk bersepah...ya rabbi..

Tuesday, November 8, 2011

Asam Pedas Nyonya

Posted by cinda at 11:57 PM
Reactions: 
2 comments
Jom berkongsi resepi asam pedas ni..
asam pedas ni ada banyak versi..melaka lain..johor lain..
kali nih saye mencuba asam pedas nyonya dari Melaka..
memang lain sikit bahan masakan dia..
ghupe same jerrr...





Asam pedas Nyoya..

bahan-bahan:
dua keping ikan merah
semangkuk kecil lada kering(dikisar)
3 biji lada hidup (dikisar)
1 labu bawang merah (Kisar)
2 ulas bawang putih
2cm halia
2cm lengkuas (dititik)
Bunga kantan sekuntum..belah 4
2 keping asam keping
sedikit belacan


cara-cara

kisar suma bahan..kecuali lengkuas dan bunga kantan. sediakan minyak tunggu hingga panas..dan tumis bahan kisar tadi. masukkan ikan, lengkuas dan bunga kantan serta asam keping..masukkkan air dan akhir sekali masukkan garam. sedia untuk dihidang..


Monday, November 7, 2011

Istana 800 Juta...wahhhh

Posted by cinda at 5:15 PM
Reactions: 
2 comments



bayangkan macam mana nak buat meja panjang cam tuh...ohohohooo












ada salon skali..



 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea