Tuesday, June 26, 2012

wORDLESs wEDNESDAy!!

Posted by cinda at 7:46 PM
Reactions: 
1 comments


Monday, June 25, 2012

#kata-kata hikmah

Posted by cinda at 11:29 PM
Reactions: 
2 comments

Bukan mudah untuk berubah sebab kekuatan dari DALAM diri sendiri yang sebenarnya membawa kepada perubahan sebenar kerana pucuk pangkalnya semua dari HATI...


#ingatan untuk diri sendiri jua...

Saturday, June 23, 2012

santai sabtu...

Posted by cinda at 7:57 AM
Reactions: 
0 comments
Salam sabtu...

pepagi lagi dah dikejut si blackie..
abis kakiku jadik mangsa...selagi x bangun..lunyai pulak kakiku kang.
my laling keje on saturday as usual la kan...pastu tetiba dia ajak i to her office near TheCurve ..hoyehhhh x harus ditolak..hehehee...
buat breakfast ala kadar..n terus siap2..


 style saturday..weeeee..

he just drop by..n pick up me after 3 hours..
kuar masuk kedai..sampai pening pala sengsorang..ha tadi nak sangat jalan kan..
.

 hoyehhh..berjaya merembat kasutshomel@Primavera
#en somi hanya mampu geleng pala...sowee..laling..i'm shoes addict as u know..hehe
balik rumah..ambil hati somi dengan masak tiga lauk untuk makan malam..

#udang goreng kunyit berkari
#ikan masin terubuk langkawi
@my home sweet home@my fav bed

Tuesday, June 19, 2012

Wordless Wednesday!!!

Posted by cinda at 6:54 PM
Reactions: 
3 comments



Monday, June 18, 2012

Segmen Tambah Follower Blog

Posted by cinda at 11:48 PM
Reactions: 
29 comments
jom singgah sambil tambah followers kat SINI

Outing2012 #part3 plus kendurikawin

Posted by cinda at 11:34 PM
Reactions: 
0 comments



 #mybajubarudarikedai

mood sentap sambil sentap semua bajubaju kat kedai nyonyaperasanbagus..sebab mencari baju sendiri 
tak jumpajumpa..
alkisah balik kampung dengan harapan dapat meyarung baju baru dikenduri kawin orang..n nyonya perasanvagus leh cakap "u punya baju haaaa...sikijap wa carik..n carikpunyacarik..wahhh mak dah hangin "nyahh aku beli jauh tau..ko jgn memasal....dengan hatipanas ku sentap suma baju yg siap n x siap..sambil si nyonya bebel sbb aku kasi huruharabaju pelanggan dia..hahaha..

Mak aku jadiktakut...lalu membawa aku ke beberapa kedaibaju terhebat di bandarmuo..
masukkeluar...masukkeluar..PENAT!!!..hanya kuranglebih 1jam sebelum pengantin bersanding..
akhirnya guarembat baju yg tertera diatas tu..dan maksaya dengan terbuka hati membayar separuh dari harga bajuitewww...!!!!yeahhh...

Maka baju baru harus ambikgambarbanyakbanyak untuk #outing2012 kan kan..

Dengan relahati bapakku memandu teruske paritjawa....ditepijeti...
untuk sesi seterusnya...


 #melaramwitmybaju/KameaDanella.com/jakarta






Thursday, June 14, 2012

Update Blackie

Posted by cinda at 11:55 PM
Reactions: 
2 comments

hii...saya baru lepas mandi nih...
tapi tuan saya pakai air sejuk jer huaaa...patutnya pakai air suam..sampai bersin2 saya..sejuk sgt..




Mandikan dia seminggu sekali pakai shampoo Petdiatric ni..nampak bagus la..sebab masa dapat si Blackie ni badan dia ada dua tanda mcm kurap..lepas pakai shampoo ni terus hilang..mana xnyer harga pun kalah kita punya shampo rm28.00 sebotol..nasiblah boleh tahan 6 bulan .












sedang bertafakur depan pintu sambil baca serapah.."niat ensengmatakajisemartilleppp..".huuhh x bukak jugak

firstime bawak injek..garang betul bila jumpa member..camner na carikan kawan nih..mau begaduh pulak







ni blackie duk buat muka garang sambil mengaum..takut jer muka diorg..
sekor harga rm600.00


eee,,geram sangat ,muka garang si Garfield nih..tapi bila blackie datang lari pulak...



hehehe..bawak jenjalan...


Pet Lovers Centre kat The Mines

x habis2 nak belikan mainan..bukan herannya pun..lidi gak laku 

pasir kristal, staff kedai suggest..boleh serap bau n tahan lama

setakat ni rasanya Royal Canin yang terbaik untuk makanan Blackie..memang x gugur langsung bulu dia walau pun tercekik masa nak membayonyerr...

 port baekkk punya 

 dah bawak jalan pun muka ko serius gak ek...

 belikan baju jumpa kat ikea..mengamuk nak bukak..nasiblah rm3 jer...

 geram puloks nengok kasut nih..en somi dah x sabo nak beli beg sandang kucing...mahal beno sampai 300 xlogik langsung..

pakcik ni kalau p sorang kat petshop memacam la dia beli..ni mainan terbaru blackie..




Tuesday, June 12, 2012

Outing 2012 #part two

Posted by cinda at 10:31 PM
Reactions: 
3 comments
#vintage view

awesome place....










Monday, June 11, 2012

Segmen Tambah Follower dan Rakan Blogger

Posted by cinda at 6:34 PM
Reactions: 
12 comments

#Jom tambah rakan belog....

Berikan nama blog anda
ceriteracinda

Link blog anda
http://ceriteracinda.com/

Bila mula berblogging
bermula tahun 2010 dan bertambah aktif di tahun 2011-2012


Kenapa berblogging
sekadar untuk kenangan diri sendiri..dan berkongsi sesuatu dengan rakan rakan diluar sana


Seterusnya siapa idola dan ikutan anda dalam dunia blog
blog wetellsweetstory...seronok baca sampai ternanti2 the next entry beliau...


Sesiapanak join leh rujuk link kat gambar tu ye..!

Tuesday, June 5, 2012

wordless wednesday #ngehngeh

Posted by cinda at 7:29 PM
Reactions: 
5 comments

xoxo....( _-)

Korea

Posted by cinda at 7:40 AM
Reactions: 
4 comments

Budak hantu cerita KOREA ni akhirnya sampai gak ke bumi Sonata
teruja bebenau kalau cerita pasal drama Korea
alhamdulillah ade rezeki sampai la dia..
yer saya akan follow kalau dia nak p lagi tahun depan insyallah..
sebab mereka salah pilih season..panas terik p Korea pe kesss..
tapi barang disana serta makan minum adalah mahal..mungkin adik aku p sendiri n segala penginapan suma settle sendiri leh la bajet kalau ikut travel agent rate dalam RM3500 jugak la untuk 6 malam ..sedangkan adik aku duk sana 10 hari masih bawah harga travel agent..
beli barang x boleh mintak kurang sebab kena marah..hahaha padan muka,belajo la bahasa Korea sonang sikit tapi kawan adik aku ada la yg pandai leh la ngecek2 diskaun..
tapi barang2 yang adik aku beli mmg santek2 sangatt..handbeg ..baju suma cantek
tapi suma hundred above la..


 suma satu ofis..dalam 10 orang ,sorang tu siap bawak mak dia..



 ape nama watak patung tu pun aku tak tau..mmg x minat pun






 adik cakap teruja tengok minah Korea suma pandai bergaya n santek sangat sangat..

 nak masuk musim bunga

 aku rasa bear museum ni wajib pergi kot






 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea