Thursday, August 30, 2012

Pose raya ke dua

Posted by cinda at 7:19 AM
Reactions: 
1 comments









not ready!!

finally...dipilih untuk diframekan dalam bentuk canvas




gambar ni betul2 rasa mcm kt arab sbb effect pagar tu yg sejibik mcm kat rumah org arab kat jeddah

Monday, August 27, 2012

Pagi Raya Pertama

Posted by cinda at 6:30 PM
Reactions: 
1 comments

Salam syawal ke 10...
belog masih nak hapdet cerita mood raya lagi..
walaupun tuan rumah dah nak sibuk prepare jamuan raya untuk opis yang akan berlangsung minggu depan jer..konsep dah tahu cuma nak menrealisasikan je lah kan..

Pagi raya pertama saya berada bersama belah suami di Senawang...
habis sesi makan n salam salam..suami adik beradik hubby cabot balik umah mertua memasing...cuma kami gerak petang sian pulak kat PIL..

 tahun ni abg ipar siap beli khemah..suh makan kat luar sebab dah ramai sgt..pastu sian kt mil nak kemas kalau makan kt dalam rumah...

 hehehe...rasa dah macam makan rumah kenduri pulak..ahaks...

 masih ada yg x sampai..

 makan time....

tradisi belah mertua tiap tahun simple jer...nasi minyak..

huh...tak maching...banyak gambar kt anak buah jadik guna apa yg ada jer la...

 ang pow time... eh en suami i q ker tuh...


seronok anak buah kumpul ang pow...

Sunday, August 26, 2012

Gambar raya cinda zaman kanak-kanak

Posted by cinda at 9:48 PM
Reactions: 
3 comments


Alhamdulillah...dah raya ke 9 hari ni...
sampai sampai opis..sibuk nak belek belog org..tapi rata rata lum hapdate lagi
jadik bio ler aku update tapi nak tayang ambar raya aku masa zaman kanak kanak...
kalau nak kata aku dah tua tua ni duk berangan gambo ferasan muda..sebenonya dari zaman aku kecik bergambar ni dah jadi rutin lebih-lebih kalau raya...

Mak aku memang seorg yg suka berfenyen..kalau aku tengok gambo dia masa remaja...perhhh..kira aku pun kalah la...jadi bila dia kawin dan dapat anak perempuan rapat rapat pulak tu..memang rajin la dia fenyen kan kami..dah lebih syok lagi bapak aku pulak seorg jurukamera bebas...dari zaman bujang memang dia minat ambik gambar..

so..setiap tahun..masa raya pertama sebelum makan makan ke apa..mak aku akan buat sesi bergambar dulu..kalau ada 3 ,4 pasang ha..bertukar-tukar la baju..pas tu sedondon jer...rumah atuk aku luas..jadi semua sudut jadik tempat bergambar..bunga banyak pulak tu..bila ingat balik tu la zaman paling best sambut raya...







 Punjabi style.. 




hehehe...akan datang ada dua sesi bergambar raya dari kami sekeluarga..check it out...

Friday, August 24, 2012

Salam Syawal...

Posted by cinda at 10:09 PM
Reactions: 
1 comments

Thursday, August 16, 2012

Selamat Tinggal Ramadan..dan Salam Lebaran

Posted by cinda at 6:00 PM
Reactions: 
1 comments






Wednesday, August 15, 2012

Berbuka di Laman Perdana Putrajaya

Posted by cinda at 8:31 PM
Reactions: 
4 comments
salam..
dah ujung ujung puasa mari lah kita ronda2 cari kedai untuk nak berbuka...
semalam plan asal nak makan kat Umai..bila dah sampai ala-carte xde..bufet pulak penuh..
terus gerak ke masjid..g food court kat bawah tu..sampai sampai jem la pulak, sure penuh..
terus laki aku drive kuar .masa kuar tuh nampak lama perdana ada niaga rupanya..org pun x bape ramai
terus cari parking..fuhh lege..jadik sesapa yg masih berkampung di putrajaya tuh singgah2 la berbuka kat sini yerr..
ngam2 sampai kul 7 jadik sambil order suma tunggu kejap terus buka..alhamdulillah

 Bandung special ngan tembikai..

 popiah..sedapp

teringin nak makan western.sbb kt umah dah masak nasi n ada asam pedas daging member bagi...
en suami order nasi ngan tomyam..sedap gak la tomyam dia..

balik terus keluarkan bahan nak buat tart tempahan puan rusmina...perhhh nak ngabiskan nya mata sampai dah tetutup separuh la...maka gagal lagi nak berkemas baju masuk beg...

 buat 100 biji saiz kecik..

hahaha..x menjadi babyblue n baby pink...menyala nyala la pulak warna dia..

Tuesday, August 14, 2012

Wordless Wednesday : d.i.y by cinda

Posted by cinda at 8:56 PM
Reactions: 
4 comments
huhuhuh..
amacam...do it yourself laa.....




Monday, August 13, 2012

cara berbuka dengan mr busy-busy

Posted by cinda at 1:58 AM
Reactions: 
9 comments

Ni lah kalau dapat berbuka sama-sama pun..sama jer...

 1'st  berbuka

 ngadap bende alah ni sampai org bang maghrib (ngadap keje buka fb hokeh...)

buka kat Rasa jer...
tempayaki beff  n asam pedas..


 2nd berbuka


see...muka ketat!!

@Bumbu Desa Alamanda


tetiba petang nih call pastu sibuk tanya ape u belum beli lagik...hoyehhh...tawaran masih dibuka ghupanya..
huhuhu ligat otak berpk..ahahhhh!!!!

Tuesday, August 7, 2012

colour of deco-verangan untuk rumah aii...

Posted by cinda at 9:03 PM
Reactions: 
8 comments


Terang bijik mata nengok deco umah omputih nih..hari hari dok hadap deco 
untuk inspirasi rumah ku..walau pun rumah kuarters jer..tapi kita yg duduk for sure nak cantik..sejuk mata n hati laki kalau balik rumah..ringan jer tangan dia hulur duit kalau cakap nak deco deco rumah
dapat suami pulak memang suka tengok bini dia buang duit beli perkakas rumah...
idea masih belum mari nak tukar colour dinding..pening jugak..
tak boleh ler nak ikut mcm rumah omputih nikan..ngan cost tinggi lagi..

bawah ni contoh deco umah mat salleh...gila dia main ngan warna...


 cantik sangat kot...ade brannn...


turquoise + orange...mabelesss


xnak makan pun ade...sayang nak hidang makanan











camne nak tranformkan umah aku yang gelap ni jadik terang benderang cam gambo-gambo atas ek..

 ni deco raya tahun 2010 more red in house, ambik gambo malam memang suram lorr..

 ha..ni siang..deco raya 2008 rasanya -mode ijau

 pening nak menuko warna wall tuh..buhsan kot dah 6 tahun..frame tu pun cam x sesuai dah..ketinggalan zaman..dah ada yg berkenan kat ikea..tungguuu

 wall lagi satu ni xde plan nak tukar warna..cuma teringin nak tukar cermin tu..

kerusi ni dah selamat di buang...kulit dia mengelupas..sayang sangat tapi kalau nak tukar cover pun kos gak..

memula alih letak kat study room..pastu x tahan abuk dia terabur kat lantai..terus buang tinggalkan meja jer

hope mak aku datang ler ujung minggu ni..nak suh abah aku drill dinding ...
 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea