Wednesday, September 26, 2012

Jamuan Raya

Posted by cinda at 7:22 PM
Reactions: 
0 comments
o_____O



 pengacara majlis











 jemputan

 sesi karaoke..


 sketsa


 games

 Dato' Setiausaha Bahagian

 celebrate birthday..

 hehehe..comel lak gambar ni..kannn


tuan belog....

sekian

Thursday, September 20, 2012

Faith Friday...

Posted by cinda at 11:30 PM
Reactions: 
0 comments







Alhamdulillah..


Wednesday, September 19, 2012

lapo....

Posted by cinda at 10:06 PM
Reactions: 
2 comments




Wordless Wednesday...o_O

Posted by cinda at 2:07 AM
Reactions: 
4 comments

hahaha...nak citer sikit pasal budak bulus nih..
alkisah masa aku dok nak rebus ayam untuk dia..
tetiba dia leh lalu betul-betul  tepi dapur sambil ekor dia mengibas betul3 kena kat api..
hahaha...rentung sikit bulus kembang kat ekor dia...sambil berlalu pergi...tanpa sedar..siap aku tepuk tepuk ekor dia bagi padam api tuh...blacky blacky....

Thursday, September 13, 2012

Asam Pedas Setiawangsa...

Posted by cinda at 8:13 PM
Reactions: 
2 comments
selasa lepas ada kematian belah keluarga husband
subuh mil dah call suh cuti sebab nak kena teman diorg pegi..
Alhamdulillah mudah segala urusan pengkebumian sebab jenazah terus bawak ke masjid dan disitu terus dimandi, dikafankan dan disembahyangkan dan lepas zohor terus dikebumikan...

abis urusan perut memasing dan bunyik bunyik...
malas nak g jejauh singgah terus restoran asam pedas kat setiawangsa ni bebetul depan kem pertahanan.
asam pedas dia more to asam pedas Melaka cair dan masam..
selalu yang aku pergi pun restoran AP kat bangi deret dengan limau nipis...ha tu pekat n sedappp






 nasi sejemput RM 1.80

 kami pilih asam pedas pari n daging..3 keping rm 16.00 (kepala ikan abiss)

abis makan perut kenyang terus gerak ke Shah Alam...



teman pak metua pilih keta ...hehehehehe.ayah!! merah tu santekkkk
nengok plat ...nogori tuhhhh..

Tuesday, September 11, 2012

Fruit Tart versi pertama

Posted by cinda at 8:23 PM
Reactions: 
10 comments

salam rabu..hari ni malas nak wordless wednesday...
semalam cuti kecemasan mak sedara hubby meninggal jadik macam biasa ai sebagai menantu mithali ambik lah coti meneman PIL sampai sudah...suboh diorg dah call gitau..bukan diorg call anaknyer ai jugak la kan yang dicarik ..tapi xpe diorg layan ai baik sesangat2 sepanjang ai kawin 8 tahun nih..dari mula kawin sampai sekarang alhamdulillah..sampai pak metua xde rahsia lahh...harta dia pun dah gitau siap-siap kat ai...hahaha kau ada!!!..prinsip aku kalau orang buat baik kat kita..kita lagi kobar2 nak buat baik balik kt diorg kan..bawak diorg jalan-jalan..happy2 tak kira la my parent ke my PIL ker ..dua-dua belah nak kena fair...

ohohohooo...dah lari dari tajuk entry nih...
ahad lepas termakbul gak hajat nak wat fruit tart yang dah lama terperam resepinya..x tau kenapa padahal senang beno nak buatnyerr...jadik ahad lepas adik suh buat trifle tuk jamuan opis dia n the same time aku dok sibuk menggentel kulit tart..nak buat trifle tu kena wat kastard kan maka basic fruit tart pun pakai kastard n buah dalam tin pun banyak..ok jalankan misi

fruit tart versi first time dari dapur cinda....

 resepi kulit tart:

200g butter
60g gula
satu biji telur
275g tepung gandum

pukul butter n gula till fluffy
masukkan telur n pukul lagi
masukkan tepung sehingga menjadi doh yang cantik
tekan doh kedalam bekas tart dan sedia untuk dibakar
pada suhu 175'c selama 40 minit

 resepi filling kastard:

adunan untuk lebih kurang 20 kulit tart
satu tin susu cair ideal
5 sudu besar kastard (digaul sampai sebati dalam susu cair)
masukkan gula dalam 3 sudu besar
satukan dalam periuk dan masak atas api perlahan sehingga likat dan meletup-letup jgn tinggal n keep stir..dah nampak berkilat bolehlah padam api dan sedia untuk di letak dalam kulit tart

siap dipack...

nanti kalau free ai nak wat tester..mana tau ada org nak order kan kan....

skill menyusun masih belum ada...heheh sepah-sepah

Monday, September 10, 2012

Saki baki gambar raya...

Posted by cinda at 2:21 AM
Reactions: 
2 comments
eh..dah nak abis raya...harus habiskan gambar stok raya cecepat kalau x memang dah xde mood ler...
sebenarnya x baper seronok..sebab tak puas jalan beraya..mana taknyer..kejenya asik memasakkk jer..sebab orang tak putus datang..maklum ler my parent dua dua sulong..jadik ramai sedara mara datang ..

yang aku pulak xde mood en suami raya kedua dah naik kerja..huhuhuhu...
jadik beraya seadanyerr la...

 kawan adik dari melaka n kedah mai makan tengahari

 beraya ke rumah pakcik den...

 raya ketiga celebrate birthday mamat hansome nih...

 first time beli kek Baskin Robbins...sedapp sangattt
first plan nak bli Secret Recepi tapi biasalah musim raya lori xleh jalan angkut kek..makan xde stok untuk sejibik kek tapi berbaloi BR nih...tapi mahal sikit dari SR


 dah tak ingat raya ke berapa tah..ada kenduri kawin..
pas g kenduri baru rasa nak jalan beraya tu pun berenpat jer ngan mak...g umah BFF mak..layan jer la..

 sebelah tu banjir...cian pengantin terpaksa redah lecak..

 Mood beraya dikandang rusa..lembu...kambing..hehehe kau ada..hahaha
p jalan rumah mak sedara kat sengkang,Muar..first time kot aku p umah dia..terkejut jugak la..
dari depan rumah sampai sekeliling tak ubah macam zoo suma ada...
Rusa,lembu,kambing.ayam,landak
rajin tol sepupu aku bisnes..rusa tu harga dia RM4000 sekor tu kalau besar lagi naik lagi harga dia

 putih suci jer lembu-lembu tu...tak tau baka per...

 masa aku dok sibuk posing ni..memekak la si kambing-kambing dlm kandang tuh...


 Shomel kann...

 ha ni la yang paling bising skali...kuat pulak tu..dah amek gambar dia baru senyap..hahahaha
ganaz muka..macam gangster


 dalam rumah pulak diorg bela burung..ikan 
burung nih pandai cakap tau...nyaringgg sangat suara..kalau leh nyanyi leh wat album..kalah ziana



 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea