Wednesday, October 31, 2012

WW

Posted by cinda at 1:30 AM
Reactions: 
1 comments
kalau dah lapo!!!

Sunday, October 28, 2012

heavenly In Mabul

Posted by cinda at 9:57 PM
Reactions: 
3 comments
Hai monday..!!!
If you feel like "BOSAN" or what they call "Monday Blues"
come ai show u dis heavenly drink from heaven..o___O ohohohoho

Just perfect!!
Why we call heavenly In Mabul coz the ingrediant dekat2 nak bagi org mabuk..kihkihkih
dengan campuran air sprit  +syrup + lemon + selasih ++ seraiiii...mengikut kajian aku...hahaa sempat kaji..kalau omputih panggil mocktail la..coz air ni orang balik dari Mabul yang buat pun.khannn..
haa kau berani..it just sooo weird..tapi bila dah rasaaa..cuma feel tu kurang kalau minum kat tempat biasa..
coz kalau u lepaks kat pulau sambil tengok sunset..baru feel mcm omputeh yer dakk..




buh serai banyak banyak..limau banyak2 senang lawas membuang haaaa...


 Heavenly In Mabul elok dihidang bersama lauk lauk kampung yang sungguh tinggi kandungan lemaknya..yer adik adik sebab rasa masam tu leh potong lemak tepu dalam lauk seperti diatas..harap maklum



Sekadar gambar hiasan..sempena pelancaran air Heavenly In Mabul dalam menu hidangan 

nak try..????
resepinya seperti diatas yerr..mudah 

dah sambung keje xoxo.. x   __  x

Wednesday, October 24, 2012

Burn Burger Bakar plus Satey Willy Sg Ramal

Posted by cinda at 11:11 PM
Reactions: 
4 comments
+
Set Supreme Special Salami (with Sosaj) RM 14.00

 salam Aidiladha...
haisshhh...lenggang dah opis nih..
maklum esok dah raya..balik nih dah nak masak..
sambil tunggu family sampai elok masak siap siap untuk esok..senang.

ni nak citer malam aku p berpoya poya ngan budak bujang..
walau pun dekat ngan rumah tapi kalau takde orang nak membawaknya memang tak sampai..
jadik adik2 yang paham akak dia nih..rajin ler hangkut ai
kali ni jelajah cari burger Burn yang katanya terkenal dan satey Willy jugak terkenal hingga hingga orang terlupakan satey Samuri yang pemes tuh..

Ramal Junction ni kalau korang nak ke Kajang melalui Sg Chua tempat ni sebelah kiri
senang jer.dulu kat situ ada pasar malam..kalau tak pun cari jalan nak ke highway selatan/Seremban tapi korang terus lagi..n dah nampak pintu gerbang Ramal Junction tu..malam mmg happening la..

gambar tak banyak atau korang leh layan gambo lagi kat belog si anak Echan ni kat SINI

 memang sedap n juicey...yummehh..

Motip: terkagum lebehhh
sedappp sangatt..kalau anda berperut kerempeng jangan berlagak nak order 
bau dia pun dah kenyang sehh...

Tuesday, October 23, 2012

Lunchion wit bos @Madam Kwan Alamanda

Posted by cinda at 7:48 PM
Reactions: 
2 comments
Salam Wordless Wednesday...
tapi hari ni ai nak bercakap...WW petang2 kang ..boleh
actually semalam adalah hactic day for me..dari pagi sibuk bershopping pastu sibuk nak ISO lagi
and semalam bos nak ajak lunch...thanx bos..yeyy bos banje n the same time plak kad ATM dia ada prob..hehehe..abis makan kejar2 p bank nak settle kad kat bank..hehehe..330 masuk opis dengan selamba eh xpe dengan bos kan xde hal...

 Bos ditengah diapit xstaff n staff baru..ai letewww

bos yang everyday look gorgeous..with Nasi Bojari 
hepp tangan sapa dok interframe haaa..

 pungpangpungpang..suma citer kuar..ni bincang masalah negara kot..  tu yg serius


 hepp..nak ambik candid pun dia leh peace plak..
pe kes makan nasi goreng kat restoran mahal haaa...

dan ape kes  balun tomyam kat kedai cina...

Saturday, October 20, 2012

Sabtu@UTC n jalan jalan makannn...

Posted by cinda at 6:08 AM
Reactions: 
6 comments
Salam Sabtu...
pepagi en somi ajak ikut dia p keje..tapi ai dah ada plan ngan kengkawan...
plan nak pegi UTC nak terjah Kedai Kain Rakyat..idea si Miera..ok gak sebab ari tu masa perasmian UTC x dapat pegi...

jom terjah journey kami di pagi sabtu..xoxo...

 Destinasi pertama..on d way stesen LRT  Sg besi singgah Mat Ayam Kampung Cawangan Serdang..
sebab memasing dah kelaparan..

 tak toleh kanan kiri...lapoo...
sama sedap dengan cawangan kat cyberjaya..cuma ayam kg dia tecit tangat...


Sampai LRT cari parking..beli tiket zass trus sampai Pudu sentral..
tak payah nak redah naik keta menyusahkan idup..nak nak petang ada perlawanan bola compem jem...



 tingkat atas sekali Jabatan seperti JPN, SPAD, etc 

Jauh beza betul suasana..selesa n nyaman jer...

memang tujuan utama memenuhi hasrat budak sengal..jadik harus tuju kedai kain satu mesia dulu ek...
wah memang murahhhh la..kalau sesaja nak beli tapi kena pilih selo selo la..baru nampak yg betul2 cantik..paling mahal pun rm35 sepasang..bagi aku pulak kain plain dia mmg juling bijik mata..serendah RM4 semeter tapi mabeles kain dia..tak caya dtg sendiri..tp bagi aku la..bagi org lain x tau la.kan kan..


 actually kalau kt pasar malam sekali pun dalam rm25 kan..ha kt sini...
maklumlah kerajaan subsidi sikit..

 hahahaha....kuar kedai senang hati....
memasing bawak satu beg..takat nak wat baju g opis berbaloi la...

 senggal tak...

 hehehehe..en somi ajak ikot p keje pun xnak sebab dah plan misi ni awal2
malam baru jalan jalan ngan en somi plak

habis misi..mmg takde plan ke lain..terus gerak balik naik lrt...
budak miera ni nak cari minum petang..alang2 dah lalu sri serdang
kita singgah chop n steak kat tepi kilang Proton n Beryl

sebab budak kat bawah ni dok citer dah lama dok cari kedai ni kan
baik kita penuhi hajat..walau pun time tu baru kul 5...

 pilih sampai juling ek..

 sampai sampai je aku suh diorg nangis..sebabbb..ori giler jus nih...
n nak nangis sebab murah giler rm 2.50 kan kan...huaaa..kalo kt putrajaya rege cam nih leh cun kulit tiap hari sumbat jus...hahaha...oleh kerana magga paling sedappp dap dap...kami bungkus sorang 2 bungkus..haaaaa..giler

 nangis lagi...mine mix lamb grill rm 10.90 besooo

shai pilih chicken grill RM 9.90

 Dak senggal order Beef steak RM 11.90..tapi liat 

bon appatite...yummehhh

balik kepala terus denyut denyut..aikk..darah tinggi ker..aisshhhh..x kot

Thursday, October 18, 2012

FF- 9 Jenis Nama Anak Syaitan

Posted by cinda at 8:18 PM
Reactions: 
2 comments




9 Jenis Nama Anak Setan Menurut Khalifa Umar Bin Khattab R.A.




Umar al-Khattab r. a berkata, terdapat 9 jenis anak syaitan :
1. Zalituun
Duduk di pasar / kedai Menggoda supaya manusia berbelanja lebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu.

2. Wathiin
Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah.

3. A'awan
Menghasut sultan / raja / pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Terlena dengan kedudukan / kekayaan hingga terabaikan kebajikan rakyat dan tidak mau mendengar nasihat para ulama.

4. Haffaf
Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat (cth: disko, kelab mlm & tempat yg ada minuman keras).

5. Murrah
Merusakkan dan melalaikan alloh dan orang yg suka muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam kemewahan dan glamour dsg.

6. Masuud
Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa saja penyakit yg keluar dari kata-kata mulut.duniaunik.info

7. Daasim (BERILAH SALAM SEBELUM MASUK KE RUMAH...)
Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar terjadi keruntuhan rumahtangga (suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumah tangga lagi).

8. Walahaan
Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat serta ibadat-ibadat kita yg lain.

9. Lakhuus
Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api / matahari

Wednesday, October 17, 2012

Automated Enforcement System (AES)

Posted by cinda at 8:06 PM
Reactions: 
0 comments


Kepada rakan rakan yang berada/tinggal di Purtajaya sila berhati hati ye...ai dah kena 2x..hohoho
terasa cam glamour jap sebab muka kena simbah ngan flash..sambil muka terkejut tahap berok 

Lokasi kamera speed trap (AES) di Putrajaya


NEGERI : PUTRAJAYA

Bil.LokasiRoute NoDaerahLatitudeLogitude Simpang
1L/ISYARAT SIMPANG 4 FLY OVER LEBUH BESTARIZ041Putrajaya2.924392101.695533   4
2L/ISYARAT JLN PRESINT 5Z012Putrajaya  4
3BULATAN PRESINT 14, PUTRAJAYAZ019Putrajaya2.944482101.71929Bulatan
4L/ISYARAT P.S.S.A.S - PER.PERSEKUTUANZ004Putrajaya2.947538101.7031352
5SIMPANG TIGA JLN PRESINT 14.Z019Putrajaya2.954414101.7284223
6SUSUR LEBUH PERDANA TIMURZ007Putrajaya2.944182101.7052212
7L/ISYARAT MARIN PUTRAJAYAZ006Putrajaya2.940986101.68654
8BERHAMPIRAN LAMPU ISYARAT JALAN ALAMANDAZ050Putrajaya2.943737101.7106634
9JALAN ALAMANDA 2Z050Putrajaya2.937373101.7118573


Ahad

Posted by cinda at 7:42 PM
Reactions: 
3 comments
Ahad lepas pukul 1 hingga 3 ptg makan makan kat rumah miera pastu gerak p rumah bos pulak celebrate birthday baby Nelly yang pertama ...
k lah takde mood nak citer sebab blank..blurrr

 Wit my bos kecik n chomel...

 Tuan rumah yang sengeh lebih tu buat makan makan
kat rumah ...adelah niat dia tuh....

 misi diteruskan mencari rumah bos pulak...

 comel sangat banner tu..tapi segan nak amek gambar..rumah orang kan...

Cik Nelly bambam yang keletihan melayan tetamu...

Wordless Wednesday

Posted by cinda at 12:09 AM
Reactions: 
6 comments

@my office ...xoxo  O________o




Tuesday, October 16, 2012

"Giveaway from Reenaonline".

Posted by cinda at 1:26 AM
Reactions: 
2 comments

Salam petang suma!!!
now ai kat kaunter opis..as usual routine kaunter..
tahap kesejukan dan tahap kebosanan sama meningkat cuma skrin didepan mata saje peneman setia
macam biasa merayap tahap gaban ke belog orang yang x dikenali maka terjumpa dengan belog reena ni..
bila reena wat giveaway pasai ikea ni ai teruja k..sebab ai jugak fanatik all about ikea products selama hampir 11 tahun...
Mula menjejakkan kaki ke ikea seingat aku bulan Oktober 2001..masa mula mula pindah KL..masa tu ikea ni kat dalam One Utama lagi..tu pun en teman/somi yang kenalkan..masa tu adalah barang nak carik kan...

jadik bila nak kawin en teman dah mula nak isi rumah sewanya dengan perabot..memula beli set kerusi makan..kabinet baju..cermin n bende kecik kecik..sampai lah sekarang..hehehe..panjang lebau padahal nak join giveaway jer pun..maaf ai teruja...0___O


Jom kawan kawan gila ikea join giveaway by reena...




Kenapa saya teruja nak join giveaway ni sebab kalau dapat catalog ni saya nak bagi pada rakan yg teruja mcm ai so dapat sama sama hadap n berkongsi idea nak decorate rumah memasing kan kan...
and reena ai akan jadikan u geng ikea alam maya ek...hehehehe...


Monday, October 15, 2012

Hukum sunat kucing..

Posted by cinda at 6:52 PM
Reactions: 
3 comments

SEBAB-II KENAPA MEREKA INI DIMANDULKAN 

kucing jantan : 
nak elakkan dorang nih kene 'Urinary tract'.. iaitu penyakit batu karang. 
salah satu punca penyakit ni adalah sebab tak dapat kahwin.nanti adelah kucing tu lari dari rumah laa cari pasangan..kalau tak dapat tu haa dapat penyakit batu karang .f or sure lah rumah korang habes sumew bau hancing sebab kucing tersebut akan memancut-mancut dengan sepuas hatinya . hohohhehe macam kelakarkan?but this is true story =P
ade jugak yang kene batu karang ni sebab pengambilan makanan kucing yang terlalu banyak garam contohnyew whiskas & frieskies. (lau tak caye sila lah rujuk ke klinik haiwan berdekatan )

kucing betina: 
macam beselaa. owner nak elakkan kucing betina dorang asyik beranak je. selalu kahwin & beranak pon..tak berapa bagus sangat. cuba bayangkan macam mane la keadaan kucing tu, mesti terukkan ?
nanti jadilah kes kucing tu beranak anak kucing yang tak cukup bulan, kucing betina tu akan selalu keguguran..perkara ni sumew pon boleh membawa maut taw kat kucing tu. so langkah yang boleh diambil bagi mengatasi masalah ni adalah..dengan memandulkan kucing tu. =)


KESANNYA ??

1. kene sedia maklum la..kucing korang tak boleh kahwin lagi. 
2. kucing akan menjadi lebih gemuk & manja.,, hehe ^_^
..................................................................................................................................................................
JOM TANYE JAKIM ! 


Hukum Memandulkan Kucing

Soalan

Bolehkah saya memandulkan kucing jantan saya yang berusia setahun kerana dia kerap kencing di dalam rumah kami dan rumah jiran. Jika keadaan berterusan saya hanya ada dua pilihan sama ada membuang kucing jantan saya atau mengkasi/memandulkannya.? Terima kasih.

Jawapan

Terima kasih kerana menghubungi Jakim untuk kemusykilan agama.
Menurut Keputusan Panel Kajian Syariah pada 3&4 April
2000, mengembiri (memandulkan) binatang kesayangan seperti kucing atau anjing adalah
diharuskan dengan sebab-sebab tertentu iaitu bagi menjaga maslahah ammah.
Maslahah ammah bermaksud jika binatang itu membawa penyakit, menjaga
keselamatan manusia  atau untuk  kesejahteraan persekitaran dan sebagainya. Wallahua'lam

JAKIM pernah mengeluarkan kenyataan pada tahun 2002 :
Bahawa mengembiri binatang kesayangan seperti kucing atau anjing hukumnya adalah diharuskan dengan sebab-sebab tertentu iaitu bagi menjaga muslahat ummah.(FelineMalaysia.com)






yer...kami masih dalam dilema...

Sunday, October 14, 2012

CHOCOLATE CHEESECAKE BROWNIE

Posted by cinda at 11:05 PM
Reactions: 
2 comments
Waktu singgang elok la kita merajinkan diri godek godek resepi..actually this is 3rd  times  ai cuba buat brownie nih..lagipun senang sebab tak perlu guna mixer sebab masalah aku besi mixer ai dah hilang dan masih mencari lagi sparepart kalau ada jual

lepas raya hari tu pergi kedai kek nak beli cream cheese sebab dapat tempahan..bila cari2 yang ado cuma cream cheese pack 2 kilo..hamek ko..tanya akak kedai dia cakap supplier tak hantar2 hanya dok janji jer..tapi bila pk berbaloi beli yang 2 kg ni sebab cuma rm42.00 jer pun..nekad la beli.







 hanya satu jam penyediaan...dan bakar dalam setengah jam..

resepi bawah ni ambik kat belog kak Rima..blogger memasak dari Singapore...


CHOCOLATE CHEESECAKE BROWNIE (by Donna Hay)
source : 
Rima


Ingredients
185g butter, melted (i used unsalted and added 1/4tsp of salt) 
1/4 cup cocoa powder, sifted 

1 cup caster sugar ~
2 eggs
1 cup plain flour

Cheesecake
285g cream cheese, softened and chopped
4 1/2 tbsp caster sugar 
2 eggs

Method
Preheat oven to 160 degree C
Place butter, cocoa powder, sugar, eggs and flour in a bowl and mix well until smooth
Spoon into a 8" square slice tin line with baking paper
To make cheesecake, process the cream cheese, sugar and eggs in a mixer until smooth
Place large spoonfuls of the cheesecake nixture on top of the chocolate mixture and swirl with a butter knife
Bake for 45-50 minutes or until set 


Crazy about MINT color

Posted by cinda at 10:12 PM
Reactions: 
1 comments


















Thursday, October 11, 2012

Segmen: Cik Misya nak follow

Posted by cinda at 9:00 PM
Reactions: 
3 comments
Salam..untuk blogger macam ai yang tak glamour ni 
selalu jer la kerna join segmen macam ni kan...



Jom la sesaper yang senasib reramai join bagi menambah followers...

lepas saya join saya nak ajak rakan-rakan terdekat

azie

zainul

untuk nak tahu se detail nyerr si ke sini yer

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea