Thursday, January 24, 2013

kenduri kahwin@JB plus family day

Posted by cinda at 10:51 PM
Reactions: 
1 comments
Actually kejadian berlaku pada minggu kedua Januari
kenduri kawin side husband di JB n abang ipo n kak ipo plan menginap sekali sebab seluruh keluarga pak Ucop dapat join. Jadi lepas kenduri terus check in kat Thirstle Hotel kat tengah bandaraya Johor.


 rombongan keluarga pak ucop 

 pergi dan balik ais cream BR ditaja kak ipo No.1

makanan tradisional kenduri kawin orang Johor




 biras *kak ipo *anak anak sedara

 with kak ipo no.5

 tersabotaj kak ipo No.1 heheh...

 Actually hubby punya sepupu ni hakim kat JB n duduk kat kuarter kerajaan
very classic majlis nyer..segan nak snapsnap sebab ramai orang 

 mungkin konsepnyer perkahwinan diraja dulu dulu

Tak sempat tunggu pengantin terus blah ke hotel memasing dah tak sanggup kepanasan




 eh *terpromote sudaaa*

 breakfast


 makan malam @ Singgah Selalu
Not recomanded about the prices




Monday, January 21, 2013

kurus dan vitamin

Posted by cinda at 10:31 PM
Reactions: 
2 comments
Semenjak dua menjak ni asyik kena tegur jer kenapa kurus sangat...hurmmm..tak tau nak jawap
nak kata tak makan..hantu makan..cuma aku dah tak makan malam kot..ni pun semalam tetiba berazam nak banyak makan sayur n buah buahan..jadi  nak serbu paso malam nak borong buah bebanyak..pastu nak p carefour beli salad bebanyak..heheh boleh???

yang kelakar siap ada yang tepon tanya aku pakai PB ker..huahahahaha...tak dapat mak nak jawap nyahh...
kat mana nak dikuruskan pun aku tak tau...yang pelik mak metua ai tak pulak komen ai kurus sangat..kalau tak dia lah pengkritik tetap ai..jangan kurus sangat tak cantik...pastu suh ai beli makanan kesihatan itu ini..kalau borak mak metua ngan ai ngan beras biras asyik citer topik kecantikan jer...heuwww bes kan...
paling best dia bagi banyak petua petua nak cantik ..yang sedih dia geram tengok anak anak pompuan dia wat tak endah pasal kecantikan dalaman terus dia cakap "baik mak turunkan kat korang hehehe"

kalau ikut sejarah keluarga belah mak aku memang semua standard slim melim..tapi belah bapak ai suma sedap sedap..kalau ingat ingat zaman sekolah dulu sedih sangat sebab terlalu kerempeng..takde shape langsung..pakwe pun ejek papan lapis...#sentap hokeh##

And sejak masuk tahun baru 2013 ni pastu umur pun dah pertengahan 30an aku lagi giat nak kuatkan stamina, pilih suppliment yang sesuai ngan body..cuma nak mula berjoging tu agak berat sikit..hahaha
plan ngan si Miera nak g gim after office hour..tapi mcm lum sampai seru jer pun.

Tadi baru sampai Vitamin C yang aku order dengan member fb, insyallah baru nak mencuba walaupun sebelum ni biasa belikan unuk en somi sebab vitamin C 1000mg ni elok untuk orang merokok, Actually aku lebih care kat en somi bab bab kesihatan ni sebab orang workaholic ni cepat letih..stress n every month aku yang pergi hadap farmasi cari vitamin yang sesuai dengan dia.

And now kena take care kat diri sendiri gak la kan..

gambar #Ihsan google#

kelebihan Vitamin C untuk tubuh badan manusia



-Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
-Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema
-Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut
-Anti penuaan dan anti kedut
-Mengatasi masalah resdung dan alahan
-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi
-Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran, jangkitan serta meningkatkan imuniti
-Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis
-Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormon anti-stress
-Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi
-Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya
-Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas
-Membantu tubuh menyerap zat besi yang berlebihan, berguna dalam rawatan anemia
-Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah dan menurunkan paras kolesterol dalam darah
-Merawat jangkitan saluran kencing
-Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain

Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 6 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.




gambar diambil pada 12/1/2013
memang terasa diri kurus sangat,,huhhhuu



so sweet my in law..kan kan...

#tag: kagum ngan mak metua walaupun dah 72 tahun tapi masih mementingkan penampilan dan masih memiliki kulit gebu..ahaksss

Sunday, January 20, 2013

Asam Pedas Embun Cafe Taman U JB

Posted by cinda at 10:02 PM
Reactions: 
0 comments

kalau nak buat entry pasal makan..air liur beberapa kali tertelan..
itu memang kelemahan tuan rumah kalau citer bab bab makan tak tau kenapa sebab effect terbayar makanan kat kepala terus saraf otak pergi kat tekak..ahakss..

citer terperam dari awal tahun dah masuk minggu ketiga..nak kata bz kira bz la jugak..walau pun orang kata keje sampai mati pun tak abis..dah selagi hidup ni kerja lah kan..
penat campur seronok tak tahu resultnyer best ke tak..penat travel tapi dalam masa yang sama enjoy dengan apa yang kita buat kira ok la..cuma bila dah sampai rumah nak mengemas nak membasuh terus datang kepenatan tahap maksima..macam selalu en somi bilang..ha bila sampai rumah hantu masuk badan la tu..buat muka ..mengeluh..cuba kat soping complex..selagi daya berkilometer sanggup ku redahi..hahaha..besa lah perempuan ada pro n kontra..




Tempat makan ni actually dekat dengan HQ yang selalu en somi attand meeting..jadik COO dia memang kuat makan..pas meeting memang ada jer port makan yang sedap2 n kena dengan tekak. Jadi masa kami singgah makan sebelum gerak balik tu kami orderlah menu sebijik macam bos COO order, just mention nama bos n cakap nak macam dia selalu order..hehehe


memula kita pilih la apa ikan yang kita nak..banyak pilihan n segar segar..
pastu dia masak dalam claypot tu ha..


Nasi goreng kampung dia memang terbaek...hahaa..tengah makan mintak order bungkus satu..
cakap ngan cik somi nak makan kat JPO kihkih...kat JPO tu dah la mahal pastu standard KLCC tak tau halal haram..
 ha..ni bos selalu order kira side dish la...

 muahaaa...berasap ko..pekat kawkwaw punyerr


thump up!!! len kali kita terjah lagi ek...

 asam pedas ikan merah

berpeluh peluh hirup asam pedas..padehal ko tiap minggu masak asam pedas kat rumah..dah dasar tekak orang johor pantang kat mana kena cuma jugak ngetes...



malam sebelum tu dok ronda ronda pasar karat kat bandaraya
en somi ajak hirup sup kambing n tulang kat gerai selit selit blankang bangunan..huhu tempat horror kot
tapi dia penah makan jadi layan je la..

joget lambak yang tak baper semenggah..


Sunday, January 13, 2013

Kelebihan Ayat Kursi

Posted by cinda at 10:43 PM
Reactions: 
0 comments





Terjemahan :
Allah, tiada Tuhan melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan sekelian makhlukNya. Yang tidak mengantukdan tidak tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi pertolongan melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya). (al-Baqarah ayat 255)

1. Rasullullah SAW bersabda bermaksud:

“Umatku yang membaca ayat Kursi 12 kali

pada pagi Jumaat, kemudian berwuduk dan

sembahyang sunat dua rakaat, Allah

memeliharanya daripada kejahatan syaitan

dan kejahatan pembesar.”


2. Rasullullah SAW bersabda bermaksud:

“Orang yang selalu membaca ayat Kursi

dicintai dan dipelihara Allah sebagaimana

DIA memelihara Nabi Muhammad.”


3. Rasullullah SAW bersabda bermaksud:

“Mereka yang beramal dengan bacaan ayat

Kursi akan mendapat pertolongan serta

perlindungan Allah daripada gangguan

serta hasutan syaitan.”


4. Rasullullah SAW bersabda bermaksud:

“Pengamal ayat Kursi juga, dengan izin

Allah, akan terhindar daripada

pencerobohan pencuri. Ayat Kursi menjadi

benteng yang kuat menyekat pencuri

daripada memasuki rumah.”


5. Rasullullah SAW bersabda bermaksud:

“Mengamalkan bacaan ayat Kursi juga akan

memberikan keselamatan ketika dalam

perjalanannya.”



Friday, January 11, 2013

2nd trip vacation for 2013

Posted by cinda at 1:26 AM
Reactions: 
0 comments

halu halu....dah petang baru dapat nak celoteh kat belog...
ni pun dah nak balik..baru minggu lepas pack baju p JB
balik ni repack sebab nak ke JB balik...yehaaaa...
tak sempat nak cover citer JB minggu lepas...

Kali ni trip family day belah hubby..
In Sya Allah kami akan menginap di hotel Tristle JB..
banyak betul plan tapi masa singkat sangat..mana nak p JPO
mana nak mandi pool (sebab pool amat besar hokeh)
mana nak lompat masuk Singapore...
apa pun KITA ENJOY!!!!

Exterior
betul betul dekat bandar Johor Bahru bersebelahan Imigresen ke Singapore




gambar kat JB minggu lepas...tengah tunggu asam pedas muara
(hehe nak jugak letak gambo tuan rumah)


#okeh nanti balik kita gebang percutian saya ke JB tanah tumpah darahku..hehehehe

Tuesday, January 8, 2013

WW: gambar terjumpa

Posted by cinda at 8:30 PM
Reactions: 
3 comments



#tomeitomei

Sunday, January 6, 2013

Blackie dah sunat

Posted by cinda at 10:24 PM
Reactions: 
5 comments

Alhamdulillah budak hitam ni dah dikhatankan...
hahahaha...huhuhuhu...shian sebenarnya..
tapi apa nak buat kena jugaklah..takut perangai makin menjadi jadikan
makan tak nak..suka buat perangai..muntah bulu huhhhh

masa bawak balik dari VET muka memang sentap habis lah..
malam tak nak tido ngan kitaorg...asik bawak diri jer..
huhu sedihhh oooo..
tapi semalam sebab rindu ngan kami dia dok tido tengah tengah haahha...
maklum kena tinggal 2 hari
ni weekend nak kena tinggal lagi...



 hehe muka tension mummy dok soh posing

 tengok!!..muka redho suh duduk diam2 

kejap dah setahun bela dia...hehehehe

Friday, January 4, 2013

Red Carpet....

Posted by cinda at 1:56 AM
Reactions: 
0 comments
Salam petang jumaat...
huhuhu..gelap n hujan lebat kat luar
menanti husband jemput dari opis..pastu balik pack baju terus nak gerak ke JB
ikut en somi meeting, sebab jatuh hujung minggu so haruslah ikot...
balik leh singgah JPO..hahahah motipppp!!!

sementara ada masa ni nak abiskan entry tertunggak tahun lepas...
hahahaha...nak jugakk khennn...
gambar ni bila update kt Fb wahhhaaaaa dapat sambutan..kihkih...

Actually red carpet ni anjuran kelab office my sis bertemakan Famous n Fabulous
di Shangri La Hotel KL
memang grand ler tema diorang..baru berangan nak buat kat opis...
tapi memang kena buat kat hotel baru nampak glam dia..
kalau takat buat kat opis tak naik seri yeopp..

Maka marilah tumpang lalu kat Red Carpet orang hehehe...
tema amat bertepatan setaraf dengan anugerah AIM gitewww..
ada red carpet..ade anugerah bagai sejibik Grammy award tuh..
kat dalam tak dapat nak amek gambo sebab gelappp jerr..






ehemmm verangan Kim Kardashian Mesia..tapi versi muslimah ahaksss hahaha

macam x? sebelah tu Khloe versi kurus


 what i wore..kaftan from kamelia Jakarta, chiffon scarf from Ariani



Pakaian lelaki Glam...

like princess...sooo suwetttt


 artis jemputan Hafiz n Adira untuk Muara hati...




muahhahahaha...akhirnya...
 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea