Thursday, March 28, 2013

Blackie yang makin manja..ngade ngade

Posted by cinda at 8:36 PM
Reactions: 
1 comments

Salam Jumaat...hari ni Cinda cuti tapi petang nanti kena masuk opis jap sebab ada kerja dari bos nak kena settle hari ni..
pagi ni actually tolong en somi pergi service kereta..kesian pulak subuk ngan kerja jadi sebagai isteri mithali*ahaks!!* ai pun hulurlah bantuan sedaya boleh (motif sebenar nak guna keta nak terjah Daiso nak soping puas2...hahaha dasarr!!!kaki sophaholic....)

And now sempat update blog kat pusat service..hahahah...
sekarang ni nak update kat opis pun x sempat..bukan update jer nak jalan jalan belog orang pun takde masa...huhuhuu*lap peluh* banyak nau keje skrang..



photo.JPG

nak citer tentang perkembangan anak bulu saya...hahaha...

Actually lepas disunatkan n ari tu diserang masalah kutu yang agak kronik..keadaan Blackie memang amat berbeza sekarang..n alhamdulillah now dia dah full recover dari semua masalah terutama masalah bulu gugur..

badan makin bambam..kuat makan..n satu lagi makin mengada ngada.. manja..kalau tak layan dia kejekan kita balik...habis digigitnya..maklumlah menjak ni banyak pulak tempahan kuih tart..jadi balik kerja memang sampai malam duk menguli jer..jadi dia duk kulu kilir mintak perhatian..hahaha

Sifat sifat blackie yang mencuit hati walau pun sifat seekor kucing:

*bising bising kalau makanan dia habis dalam mangkuk..sambil kais kais pack makanan dia suh bubuh dalam bekas
*bising bising walaupun makanan ada dalam mangkuk sebab sebenarnya..dia nak suruh clearkan najis dia kalau dah banyak sebab dia penggeli,,hahaha..diva sangatt!!kalau dah tak tahan dia sanggup jingkit tepi bekas najis takut tersentuh kaki kat pasir...hololooo
*mudah sangat kalau tak bagi dia kuar rumah bila bukak pintu..just say bye bye..dia terus duduk tau mummy nak p kerja...
*say .."sit n sleep" dia akan duduk n lepak..



see....geramm sungguh...ni tempat landing baru dia...sejak letak bantal besar ni...suka pulak dia lepak kat stu...

ajak main nyorok nyorok...siannn..

bila aku nak masuk tidur...mula lah ngekor...kengkadang aku sibuk layan instagram..fb tetiba member dah kelaut mimpi kat ujung katil haaaaa......

BLACKIE now!!!

muka serius...rimas dipakaikan baju...pastu suh jadi model..
mana tak bengang mamat...hahaha...





Wednesday, March 20, 2013

Masak sendiri VS makan luar

Posted by cinda at 8:41 PM
Reactions: 
2 comments

bila nafsu terhadap satu makanan membuak buak susah pun sanggup masak sendiri sebab nak makan punya pasal ..bertambah tambah..kat rumah sendiri tak malu nak tambah sploh kali pun kan...

daging masak lemak cili padi memula kita bakar dalam oven pastu dah rada cukup masak kuarkan dan panggang kejap atas dapur sebab nak nampak effect effect terbako supaya bila masak nanti ada abuk abuk hitam dalam kuah kuning...baru cunnnn

perhhh..tergoda ai tau...

bila dah ratus jutakali ulang sambal ikan bilis...sambal udang..sotong..
tetiba teringat kerang pun boleh buat sambal gak ek..???
maka bertungkus lumus rebus kerang pastu cabut dari cengkerang sambil tangan gatal gatal sebab air dia...

maka see..puaskan bila masak sendiri...

tapi ada masa masa hormon tak berapa stabil..tengok dapur pun menyampah betul...

bistuh kita isi perut kenyang kenyang masa ngan member makan kat luar jadi malam duk diam diam
ngoyel pe yang patut kata orang johor....







kalau makan kat luar..kulit ikan pun bernafsu nak order...
*terlampau kretip sangat kulit ikan pun sayang nak buang yer Manhattan..*huhhh*
p/s: sila jangan order!!!


sejak ada idaman hati dari Langkawi ni..mudah la kalau malas tahap gaban pun nak masak
sebab apa?? sebab magic pan ni memudahkan cara memasak anda..
letak minyak sikit...pastu campak apa yg patut..tutup..dalam 4 5 minit siap..tak yah nak balik balikkan..
atas bawah masak serata


tada!!!!

Versi bakar ayam!!!


Ni asam pedas anak didik aku..ahak!!perasan...
si shai wassap gambo asam pedas versi first time .
lepas aku bagi resepi...cayalah orang kelantan dah pandai masak asam pedas...bravo!!


 Sebelum shai try masak..request dari budak mira..maka gigih akhak masak untuk depa...
p/s tuk budak miera..bila lagi ko nak belajo masak asam pedass mira hoiii....

 ha...ni lah budak Shai n budak Miera...geng melantak yang awsome!!!!
mana tak awsome...kuat melantak pastu kitaorang kalau sesaper dapat durian runtuh compem compem memang open table...ni makan kat Redwok si shai open table..

 melantak sampai perut umpama ngadung 6 bulan..

ni pulak ngan kak sue..geng melantak kat opis...pun awsome!!!sebab selalu banje kami..ahakkk!!!
nasi arab Mr Kabab Presint 14

ok any idea nak makan mana....!!!

Tuesday, March 19, 2013

When u sad....

Posted by cinda at 12:41 AM
Reactions: 
1 comments







R.E.D.H.A

Monday, March 18, 2013

Nice View @ Langkawi

Posted by cinda at 1:06 AM
Reactions: 
1 comments









Tuesday, March 12, 2013

Langkawi 2013

Posted by cinda at 1:08 AM
Reactions: 
3 comments

Tarik napas jap....

haluuu..seperti biasa tak de idea nak merepek meraban..sebab kepala sesak dengan kerja yang menimbun
tapi nak jugak meluangkan masa sambil buat senaman muka..bukak belog...intai belog orang jap..

terus nak buat entry berlapuk..citer dah suam kuku sibuk nak gebang kat orang..
Pergi Langkawi bersama keluarga akhir bulan..dengan meninggalkan sang suami dengan niat nak enjoy dengan adik beradik sambil bawak atuk tercinta meneroka dunia yang mungkin tak tercapai dik akal atukmak ku..

Bila atukku naik kapalterbang setelah 28 tahun tak naik..hehehe..(last naik tahun 1985 pergi haji...
compem rasa teruja kan kan..siap request nak duk kat tingkap...ahak..


 Tokmak..ready nak explore pulau..cayalahhh



chenang 7.15a.m




 fesyen tudung kirai...ada brann..????


 power tak..tokmak 78 tahun leh naik bukit n sampai kat dayang Bunting ni..aku pun semmputtt

tokmak puas teroka 3 unsur alam sepanjang trip ni

#berada diawanan dalam cuaca buruk selama sejam
#berada dilautan menyusur tiga pulau dalam hujan renyai
#hampir satu langkawi diteroka 

syabas tokmak.!!!!..






diakhiri dengan gambo poyo 
konon bermaditasi


#ingatan pada diri dahdah lah tu pakai t-shirt misai

*mengeletik n tak sabar   nak pergi next vacation...










tata..

Tuesday, March 5, 2013

Wordless wednesday

Posted by cinda at 8:05 PM
Reactions: 
2 comments

#aptb

Cheese Tart For Hantaran

Posted by cinda at 12:45 AM
Reactions: 
0 comments
 First time terima gubahan cheese tart untuk orang kawin
main terima jer..dan alhamdulillah orang yang order puas hati..
insyallah bulan lima si Ain Mucux pulak order..pun untuk kenduri kawin..

 RM 2.50 sebiji (size sederhana siap hiasan) tidak termasuk kotak n bunga reben

satu kotak muat untuk 15 biji cheese tart

 Tema:hijau lumut

 Cheese Tart size kecik 

siap untuk pick up..jauh kendurinyer di Perak

#alhamdulillah
 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea