Tuesday, May 28, 2013

Cotton D'Chomel@Jalan Negara Taman Melawati

Posted by cinda at 9:40 PM
Reactions: 
1 comments

Masih singkap folder dah basi...dah tak ingat tarikh pun..
Actually mak sedara nak datang suruh ai bawak p beli kain cotton kat D'chomel
sebabnyer dia nak buat baju kurung baby n kanak kanak untuk jualan raya kat shopping complex
seperti biasa ai selalu jadi penunjuk jalan ..makin kerap pulak semenjak ni..yang last bawak budak mira p Jakarta cari kain nak jual.(masih tak hapdate trip p jakarta + Bandung hadehhhh)

Tak susah pun jalan ke situ
Lalu MRR2 pastu exit Taman Melawati terus jumpa shoplot.n pusing sikit terus nampak
ok dah ingat masa tu 1 mei cuti umum hari pekerja..tapi kedai ni bukak
kitaorang sampai ...dah ramai orang ghupanyerr..bersesak jugaklah dalam tu sebab ruang dia besar satu kedai shoplot jerr...



 bersiap kemain..tunggu pakcu sampai terus gerak

 masuk masuk jer pintu terus nampak kain bertimbun...hoiii rambang mata seh



Kat sini kalau nak harga paling murah kena ambik 100 helai baru jatuh RM45.00 sehelai
kalau 50 helai jatuh RM50.00

 just tunjuk kat pekerja nak yang mana nanti dia potong n longgok satu tempat

 ni kat belakang...banyak yang baru sampai ,berkontena....atas ni yang the latest..baru potong nak display

cekap betul staf staf memotong...

ai sempat rembat 3 helai jer..tu pun bagi nak giler tahan napsu...
takpe next boleh jer pegi beli guna nama maksu sebab dia beli 100 helai hari tu...hoyehhhh

Burger Abg Burn@jln Dagang Ampang

Posted by cinda at 7:32 PM
Reactions: 
0 comments
Jom kita korek folder...kasi citer basi ekk...
Dari rumah dah set GPS...tapi dah nak masuk area Ampang tu ade keliru sikit..bila dah lalu jem mulalah GPS pun gabra..hehe..

Gara gara si Filla..Elly n Peej blogger terkenal promote burger Burn nih ai dah tertelan air liur
usha usha en somi dia pun on jer sebab dia adalahpenggemar burger..kalaulah dia tahu burn bakar tu ada cawangan kat Sg Ramal matikk laaa...tapi memikir sesak sangat kt foodjunction Sg Ramal tu meh kita jalan jalan jauh sikit sambil tengok lampu lampu neon kat sekitar Kl yer yang...

Burn Bakar Ampang ni terselit sikit..

 alhamdulillah senang dapat parking..sampai jer terus suh husband cari tempat..maklumlah malam minggu ramai gila orang ..aku terus beratur..

 beso weh dia punya tempat bako..boleh letak 50 biji burger sekali bakar

baguslah kerja bersistematik tak kelamkabut...smooth jerr...
cepat pun cepat...

sambil beratur boleh telek telek menu..asik tukor order sampai kat cashier tukar lagi

kempunan!!! tak dapat order meatball nih sebab dia dah tutup order sebab dah ramai order takut tak cukup pulak..hadoiii...


harus cuba....huaaahuaaa 


Burn Cheese Lamb


tak cukup kenyang..meh kita order sup gearbox pulok..!! kalau tak kenyang makan burger ada lebih sepuluh gerai makan kat keliling mmg heaven sihh...

ok jumpa next JJCM...
daaaadaaaa....

Tuesday, May 21, 2013

The Kantin@Hartamas

Posted by cinda at 10:43 PM
Reactions: 
0 comments
Ronda ronda malam minggu...
jumpa The Kantin dekat Hartamas melalui Istana baru..



buku menu yang tertarik
kreatif mengimbau zaman sekolah


husband main bedal jer mengorder
hamek ntah apeapetah...

hiasan banyak menggunakan alatan sekolah dulu dulu

order nasi goreng hailam..ade ketam on top
tapi xder isi...sekadar hiasan



Thursday, May 16, 2013

Kasut oh kasut

Posted by cinda at 12:54 AM
Reactions: 
0 comments

santik x kasut saya...????

saya penggila kasut..suka beli kasut walaupun x sedap pakai...



 tengah trend sekarang kasut getah getah ni...

beli dekat Mangga dua jakarta murah..Rp 50,000 (rm15.00)

mood tak berapa nak besss..main bedal buat entry...
#bye

Thursday, May 9, 2013

sharing is caring...

Posted by cinda at 8:05 PM
Reactions: 
1 comments

Monday, May 6, 2013

Masak lemak udang bersama pengaga

Posted by cinda at 8:14 PM
Reactions: 
3 comments
Wott wott...
Bersiaran dari office..rasanyer dah berkurun cik Cinda tak berkongsi resepi mudah tahap gaban kat belog kesayangan hamba ni kan??
yer lah..kengkadang ada jer yang mintyak resepi..asam pedas lah..mary cheese lah..bread puding lah...
tu tak bukak belog Cinda la tuh...rasanya semua resepi Cinda dah masukkan ...tapi layan gak lah..bagi lah hardcopy kat diorang senang bawak jer kertas tu g dapo bila nak masak..

ok resepi kali ni pun mudah amat..
masa ronda kat pasar tani ternampak udang rimau yang belang belang warna hitam tu..
aduhh kalau masak lemak cili padi sodap ni..
kalau orang lain suka bubuh nenas tapi cinda suka bubuh pengaga..
jom layan resepi

Actually lain negeri lain cara masaknya..
kalau belah Johor mudah jer bahan n caranya

bahan: setengah kilo udang
santan rm2.00, *2 inci kunyit hidup  *13 biji cili kampung, 2 keping asam keping, garam, sebatang serai,seikat pengaga

cara:
tumbuk bahan bertanda *
masukkan santan dan bahan tumbuk kedalam periuk, tenggek atas dapur dam masukkan asam keping serta serai, masukkan udang  dan serasakan dengan garam dan akhir sekali masukkan pengaga..jangan lama nanti layu sangat tak cantik..

siap!!

TADA!!!

mudah kan...


 mudah dan sedapp sangat...

makan panas panas dengan ikan goreng...perhhh mabelllesss

sekian resepi kali ini...


ca cincauuuu!!

Sunday, May 5, 2013

Hari ke dua di Lexis,PD

Posted by cinda at 11:45 PM
Reactions: 
0 comments
salam isnin semua...
alhamdulillah berakhir debaran PRU13..dan dapat enjoy bersama family di kampung...
seronok dapat makan makan..jalan jalan..(next entry)

ok nak sambung entry tertunda Bengkel ISO bersama bos...

 ok sampai sampai bengkel tuk hari kedua..camwhore dulu lerrr

 ok peaceee!!!

 boring...kuar jap snap snap...

 ok kejap bos....saye editt ekk

k siappp!!!  hahaha




  1.  fokus fokus....hahaha...mintak izin bos tengok movie...boleh????

 lauk tengahari...mcm biasa..simple dan sedapp

 ok masuk bengkel jer bosann...bos kecik buat magic...


 ronda ronda water chalet...

 green ladies in da house

 terus saya dua kali ganda dr bos..*tak shuke*

 jadi paparazzi..

 abis bengkel..terus kecebummm...


#best sangat Lexis nih..kalau duit terlebih elok la booking..sebab banyak aktiviti menarik dan permandangan yang seluas mata memandang..ahaks!!



Thursday, May 2, 2013

Ben's General Food Store

Posted by cinda at 8:58 PM
Reactions: 
0 comments

Bila keluar hujung minggu dalam kepala mesti dah decide mana nak pergi..kalau tak memang nak kena bebel la dengan en somi..hati memberontak nak g Mid Vallley tapi bila fikir parking..nanti tak memasal laki ai sentapp + stress trus potong mood nak soping..

jadi  fikir fikir cari shopping complex..terus teringat Bangsar Village, dah lama tak jengah hehehe...
sampai sampai terus lepak alas perut kat The Loaf..en somi hantu roti kat The Loaf nih..

Then bila jalan jalan..masa tu dah nak balik pun..tetiba dari jauh nampak salad nampak cun giler heheh...memandangkan kami hantu sayur sayuran..n nampak salad fresh..terus menonong jer masuk..


 ni lah yang kitaorg nampak dari jauh...huhhh lecuhhh

 deco dia stylo beb...

 nak pilih air pun stresss...per daaaa...



 see..yang ni sedappp sangatt...

 yang ni tak sedapp...ubi kentang yang bulat tu rasa pelik...




Baju dari Jakarta..murah...cantikk...selesa...

habis pusing satu Jalan Telawi, Bangsar
 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea