Monday, August 26, 2013

Raya 2013 #First Reunion Raya

Posted by cinda at 6:49 PM
Reactions: 
2 comments

Masa amat mencemburui saya...ahukhukhuk...
jadi buat enrty penuh gambo jer...
raya ke dua x sempat pakai baju raya sebab asyik masak n masak sampai malam

jadi bila raya ke tiga kawan ajak mai makan kenduri..pastu boleh reunion skali
wallaweii...shuke shuke


 harus bawak asistant sekali...nak snap snap senang

 ni jer pun yang ada..ramai ada program sendiri ..tapi ni pun dah happening...

 kitaorang bukan sekelas pun ni ada dua kelas tapi kamcing sebab byk buat aktiviti skolah sama sama

 ni Lyn..member paling awal kawin..anak dah form 2..insyallah reunion kenduri anak dia masa umur kitaorang 40an nanti hahahah#harapmasihmantain#

 Sai..cikgu yang mengajar kanak kanak disleksia ..respect la

 pipah..bisnes partner aku..rapat dari zaman skolah now jumpa balik kat Putrajaya..selalu teman dia menyanyi dulu dulu
ada master dalam muzik jgn memain..


 Bila jumpa balik terasa cepat masa berlalu..dengan degilnya..Alhamdulillah suma dah berkerjaya..

3 jam jumpa rasa tak cukup..habis keluar cerita 15 tahun lalu..kenangan...besttt sangat...


# ada lagi 2 reunion yang bermakna raya ni...check it out!!

Thursday, August 22, 2013

Raya 2013 #Sehari Sebelum

Posted by cinda at 2:56 AM
Reactions: 
1 comments
 wasappp wasappp....
yeyyy tuan rumah mood dah mari....

nak usha mood nak sampai 2 minggu..bila opis dah meriah baru bestt...
jom kita hapdate ari ari..

Raya tahun ni seperti tahun tahun lepas..aku akan beraya umah mertua dulu...senang.. sebab pagi raya baru choww umah aku dan raya raya seterusnya hahahahaaha..

Sehari sebelum raya baru aku cuti..nak menghabiskan tempahan tart..huhhh menjenuh
pastu sambil sambil tukar kusyen..langsir..
sempat buat goodies raya tuk mak aku..

 beli last minutes...

 pack simple giler jer..tapi nice kannn...

siap semua baru gerak balik ..ngam ngam nak berbuka 
every year abang ipor aku memang sponser berbuka kat Royal Bintang..
jadi jangan miss la kannnn...

 semangat pakai kemeja raya..dasar tak menyaboo..

 n make up raya...hahahaha shuke shukee....nutrel gitewww

 makan tak hinggat sampai kat kul 9.00 ..
anak buah dah besoo..wit raya pun kena besooo...

till next entry raya pertama.....

Wednesday, August 21, 2013

Raya 2013 # Pagi Raya

Posted by cinda at 10:49 PM
Reactions: 
0 comments

Bersiaran kembali...bizi bizi bizi..tapi nak jugak hapdat..supaya gambar tak basi..
sebab masa berlalu pantas ..dah nak hujung minggu balik dah

tak banyak gambar pun pagi raya..sebab awal awal dah dengo kak ipo duk sound anak diorang jangan nak sibuk ambik gamboo..aii terasa u...hahahaha...

kalau belah aku ..comfirmlah gambar lagi penting dari makan khannnn...
dan baru perasan gambo sedondon ngan laki langsung takde..huaaa..baju raya kemain beli kat Medan tuh...takpelah redhoo..




 macam biasa dah kenyang suma berkumpul dlm rumah untuk sesi salam n angpow..

 tetiba pak metua buat surpise yang suma takleh hidu...
memula dia trun bawak beg..wahh memasing dalam hati dah suka ingat memasing dapat angpow lah...bes bess

 ghupanyer pak metua wat surprise wat isteri terchintaaa...dia hadiahkan rantai n gelang punya besoo kat mak metua..pe lagi gempoo la memasing..habis kena kerumun...

 kak ipo aku ...geram kan kak long ..hahaha bila laki memasing nak wat surpise kan....

 pak metua aku cakap..dah kawin 50 tahun..kena ingat isteri tiap hari masak untuk dia...kata ustaz kalau sehari isteri goreng sekor ikan bayangkan selama 50 tahun dia duk masak kat suami..bayangkan pahala yg isteri dapat..yang best dia siap pesan kat anak lelaki dia...hargai isteri memasing...yeesssss betul ayahh sokong 200%....

 my happy MIL...betul gak mak metua aku dah 72 tahun n masih masak untuk keluarga..
she deserve it....

serba tak semenggah aku..ni jalan umah mak sedara..ngan anak buah..ni jer kot sekeping kat aku..yang lain kat kamera anak sedara..sampai sudah xkan dapat..

ok byee..tggu esok punya entry yowww...

Wednesday, August 14, 2013

Selamat Hari Raya..2013

Posted by cinda at 10:39 PM
Reactions: 
2 comments
 enterprem baju raya jap....


*belum datang mood nak cerita raya sbb masuk opis keje belambak...till next entry yowwww!!!

Monday, August 5, 2013

Berbuka@Kopi Satu Shah Alam

Posted by cinda at 7:35 PM
Reactions: 
3 comments
Masih bekerja..tapi duk sengsorang melayan perasaan

serba tak kena pun ada..teringat rumah tak berkemas..langsir tak bukak lagi
semalam sampai kul 3 pagi duk melayan tempahan kuih tart..

Nak citer sabtu lepas repeat pergi Shah Alam..semata nak hantar kulit tart yang telah ditempah oleh rakan sekolah rendah..Nadiah..xcited jugak sebab dah 22 tahun tak jumpa..tapi dah bertemu dialam maya/fb dah dekat 3 tahun dah..heheheh

 bagus paparazzi aku..sumpah langsung tak sedo bila si Mira snapsnap..
dia duk ngutuk adengan sebabak jejak kasih...

 kali terakhir berpisah pada tahun 1990  lepas UPSR aku ikut tinggal ngan mak aku pulak sebab sebelum ni tinggal ngan atuk 12 tahun ...

 Nama sama Nad jumpa Nad  ..setelah 22 tahun berlalu..jumpa kembali..huaa..sedih..
rasa banyak benda nak citer tapi dah petang nak kejar berbuka pulak


Plan asal aku nak bawak diorg berbuka kat area seksyen 13 tu ha..kan banyak kedai makan..
tapi masa tu dah kat kul 6.30 pastu aku pulak tak familiar sgt jln Shah Alam ni..
pastu jalan dekat Masjid Shah Alam terus teringat Kedai Kopi Satu dekat tepi tasik..kak ipo aku pernah bawak..terus masuk parkir...malas pikir dah...

 tempat santai jer...betul betul tepi tasik..berdepan ngan kedai seafood d tasik kot...

 creammy sup ekor..sedapppp...


 Nasi goreng Pineapple..ingat duk dalam nenas..ghupanyer simple jerr...

 aku punya..Grill Chicken.tecit..tak kenyang..tapi sedap


 7.15 suma sampai..Alhamdulillah.. 

 santai jer...


pas berbuka terus solat Maghrib jap kat Masjid Shah Alam..pastu trus balik..
 
 sampai umah Mira ambik Mee kolok nih..kirim kat Shai...nyummmm sedapppp dappp Mee kolok dari Sarawakk...

Gerai Mee Kolok kat Perbadanan nih..aku langsung tak tau kat situ ada jualan memacam..hahah perhakkkk...


Iftar bersama BlackMentor@Royal Bintang ECurve

Posted by cinda at 12:42 AM
Reactions: 
0 comments
 Kejadian ni rabu lepas..en hubby offer buka kat Hotel sebab dia malas nak join, company Puma ajak berbuka untuk pembeli lucky draw barangan Puma di Al-Ikhsan.... pastu offer sampai 5 orang heuheuheuu..
memang ngam lahh..tempat pulak memang huihuihui...syuga aku lahhh...syurga menyoping  tu ha kat The Curve..maka laju laju hantar nama kat husband..haruslah senarai my bff khennn...member yang bersama susah n senang..bukan time senang baru nak cari khennnn....

pastu dapat pulak berbuka dengan Black Mentor..wahh lagi bessst..

 ngan caicai..budak yang sanggup cuti kerja sebab nak kejar p wat fisio..
pastu duk aim udang lastlast nan ado tapi ketam melambak ...

 ambik dessert dulu...chocolate mousse tu sedapp sangat..pahit manis..

 baru berbuka 5 minit si Black sibuk datang nak bagi goodies dari PUMA..yeyyy dapat baju free..thanx Puma

 best lah mamat ni..selamba jer..borak n layan sengal kitaorg lagi..haahha
boleh pulak suh cepat sebab nak kejar makan pastu dia nak gerak p RTM lak...

 harus peace dulu....

 Peace untuk PUMA

dua meja panjang iftar ditaja oleh PUMA Malaysia

 dah balik baru nyesal tak makan banyak weh...sibuk no layan black

 budak mira ngan kambing memang best friend..jadi memang dia sanggup jer ambik banyak banyak
untuk kengkawan..


 thanx black..lu memang sporting lah...

selesai makan..terus laju laju p soping dapat rembat handbag n kasut kat Charles n Keith...hoyehhhh!!!
 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea