Wednesday, November 27, 2013

Tempahan doorgift #Nads*homemade

Posted by cinda at 12:43 AM
Reactions: 
0 comments

Job terakhir bulan November..


mintak nyawa nak menyiapkan doorgift sebanyak 1700 dalam masa tak sampai 3 minggu
tapi bila rezeki datang..bersyukur...

 aku yang fikir pasal design n beli semua peralatan....




Alhamdulillah....sikit lagi..sikit agi


Tuesday, November 26, 2013

Wordless Wednesday..#wootwoot!!

Posted by cinda at 5:51 PM
Reactions: 
0 comments



#thanxtoIkeagivmedisfabulousideaMIHMIHMIH!!

Monday, November 25, 2013

Penang Day 3

Posted by cinda at 8:07 PM
Reactions: 
0 comments
Pepagi siap siap nak cari breakfast...pusing pusing malas nak fikir
terus cari mamak..

jumpa kedai Kapitan ni...

kedai ni hanya ada roti canai, capati n puree je..

tengok depa tengah buat puree ni...terus tertarik..
cuba satu ..perhhh sedappp..terus order lagi

lemak..lembut..makan ngan kuah roti canai



sebelum balik singgah cari jeruk madu Pak Ali..aku confius..sbb tokeh dia cina...

layan cendol pulut depan kedai jeruk

sebelum g jeti singgah Padang Kota nak rasa laksa Penang...tapi kureng...

gerak awal jadi beratur tak lama nak masuk feri...

posing posing sikit...terus dok dalam keta...panasss...last aku naik feri masa umur 8 tahun...perhhh lamaa

perjalan balik ingat nak singgah Ipoh..tapi dengan hujan yang lebat..terus malas ,dalam kul 5 sampai dah.....

Wednesday, November 20, 2013

Penang Day 2

Posted by cinda at 11:17 PM
Reactions: 
0 comments

Jom sambung laju laju citer Penang...



tdo area Georgetown...senang cari makan...

 layan gambar dengan dinding...

mek ida g tau p cari mural ...masa tengah jenjalan tu nampak bayak mural lukis dan dari besi ni...









 deretan kedai makan beratuq kat Jalan Queen Masjid Kapitan Keling


 ambik kambing ngan ikan jer...sedappppp....

 petang p Padang Kota Lama...cari Pasemboq


 ambik tak banyak sebab en somi masih tak sihat perotnyerr...


 siap tempat parking boat lagi..

 diorang tengah sambut pesta Hollowen


#ada pulak day 3 nerrrr.....


Thursday, November 14, 2013

holiday Penang ala ala Mr Arrogant...Day 1

Posted by cinda at 12:42 AM
Reactions: 
0 comments


Oleh kerana ada next holiday...
jom cepat cepat kita update holiday yang lepas...
tajuk pasti gempak..nak bagi orang klik nak tengok...ahakssss

takde plan dan tak terlintas pun nak pergi Penang ni dalam masa terdekat..
tetiba Mr Arrogant ai boleh call lepas solat jumaat.."jom kita g Langkawi..hmm Penang ke.."
hoiii...dah la ni time cuti dewali boleh plak plan last minute...
kat opis dah petang jumaat kot...sibuk telek hotel kat asiaroom...booking.com...
hampir semua dah habis di booking..

jadi dapat la yang cikai2 ok takpelah..janji dapat memenuhi hasrat en somi yang teringin sangat nak jenjalan...

malam pas maghrib..terus gerak...



 singgah Juru makan..n tdo kat Permatang Pauh

 pepagi p masuk Penang cari bekpes....
punyalah seksa cari sarapan..lupa plak kat Penang sarap mamak jer..


 akhirnya jumpa mee hoon sup.....

 balik hotel terus check out...and masuk Penang balik
tak sabo nak cari nasi kandar..

 lauk raya kami....happy Depavali...ni kedai kat Kapitan Keling

dah kenyang perot terus jalan jalan cari Queensbay Mall kat Bayan Lepas...

 jumpa Shop Jelly Bunny ni..tengak kemaruk sekarang kan...


depan queensbay menghadap jambatan kedua Penang

~bersambung~

Sunday, November 10, 2013

moody monday

Posted by cinda at 7:31 PM
Reactions: 
1 comments

hachhh choowww...
adehhh...ai sihat jer...
tapi badan lomah dok mikir banyak kerja nak kena buat,,,

Harus bersyukur jugak...Alhamdulilllah banyak projek masuk..tapi tarikh dekat sangat satu sama lain....dedorr  badann...

Nak update entry honeymoon ke Penang pun dah seminggu berlalu..
ni pun dok berkejar macam macam benda nak buat..



*nak berkejar balik rumah sat...nak wat sambal kering...ada orang nak bawak p Sydney...wah jauh sambal kering aku nak p...

Sunday, November 3, 2013

Cupcake in da house

Posted by cinda at 10:10 PM
Reactions: 
1 comments

Seperti biasa kalau first trial mesti hapdate kat belog...
untuk kenangan...
takl minat sangat cupcake ni...tapi request dari kakak ipar..
sempena raya haji ari tu...
jadi kita cuba jer laaaaa...





siap n boleh pack dalam bekas boleh muat 12 biji..
 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea