Tuesday, December 31, 2013

Laman Grill Seksyen 13 Shah Alam

Posted by cinda at 12:33 AM
Reactions: 
0 comments

Alhamdulillah...hari ini hari terakhir dalam tahun 2013
azam masih sama kot...kihkihkih

Selamat tahun baru dan selamat bercuti esok yer...yeyeyyyyy!!

Projek terakhir Candy Buffet telah selesai ahad lepas...
seperti biasa penolong tak rasmi saya budak Miera setia membantu...

nak bagi gaji saya masih belum mampu..maklumlah bisnes baru nak mula
jadi apa kata kita banja budak kuat makan ni sebagai upah...hehehe
dah lama teringin nak singgah kat Laman Grill nih...tapi asik lalu. n tunjuk jer...
Actually Laman grill milik Chef Zubir dari Masterchef ni ada cawangan kat Kajang..
tapi set up candy buffet kat Subang apa kata kita test cawangan dia kat Shah Alam...Seksyen 13

 muka kena happy...nak mula kerja la katakan..



 terletak bersebelahan PTPL Shah Alam

 sploh bintang...cheff...sedap cheff...


 suasana santai..


New Zealand Lamb Cutlet and Turkish Lamb Kebab
kentang dia sangatt sedappp
 
 Miera order ....

New Zealand Lamb Cutlet and Turkish Lamb Kebab

 Grilled Spring Chicken ...sedapp...lembut...dengan teknik kukus, grill, panggang..yer cheff


 walaupun letih..bila dah hadap makanan...hilang terus penat...


 salad pun mabelesss...

sebelah dengan Station Gangnam ..milik anak sedara Mamatiamia...heheheheeh

Thursday, December 26, 2013

Last project for 2013 #MyCB

Posted by cinda at 7:02 PM
Reactions: 
0 comments
Alhamdulillah...last project Candy Buffet for dis year....
thanx Wani my officemate untuk kawin adik adiknyerr...yup 4 pengantin...
Jadi kita buat Candy buffet pun meriah ....yeyyyy



Syukur tahun ni..walau pun baru berjinak jinak secara kecil kecilan..dalam bidang Candy Buffet ni aku dapat handle 5 project untuk tahun 2013 harap mereka berpuas hati...In Sya Allah..


christmas

Posted by cinda at 12:43 AM
Reactions: 
0 comments




Plan nak melingkau atas katil terbantut...
mak call cakap nak datang..yeyyy...leh jalan jalan,...
en husband mcm biasa kerja kerja....

siap siap...mak sampai terus gerak..takut jem...walaupun malam sebelum tu si hanez suraya siap gambo atas jalan raya..cakap KL longang
plan terus nak ke Sunway Pyramid...hmmm dah lama x ke sana...


 tak suka make up tebal kat mata..sebab nampak garang....

 sejam nak dapat parking and terparking atas hotel....jadi exit hotel dulu...

 yeyyy...flying with wings......

 H&M jualan gilosss2 sale...ai mampu tengokk jerrr....:(

bonding time....minum petang

Sunday, December 22, 2013

MorningMonday!!

Posted by cinda at 8:02 PM
Reactions: 
1 comments

Salam Isnin semua...

Hari ni tak tau kenapa semangat nak pergi kerja...
mungkin puas dapat jalan dan dapat rehat kat rumah  weekend...

dan ada job for dis sunday kat Subang..yeyeyyyyy...thanx Wani...


*gambar lama*

semalam tengah lepak lepak kat rumah...husband call..hehehe...just nak bagi tau..
ibu mertuaku suh call dia...hahaha...rindu dah lama tak tanya khabar..hahah menantu hantu..dah sebulan kot tak jengah..iyolah makcik bizi ngan bisnes...minggu depan pun ada kenduri mak sedara husband.. pun tak leh join... :( 

aku ni suka jer dapat p kenduri..leh melaram baju cantik...ek??

ni nak citer gak...ai terlepas aktiviti Nuffnang..bila belek belek kat page Nuffnang ada Blockbuster..kena buat video giteww..ada sorang blogger tu dapat sampai 1K kot...huhuhuhu...lum rezeki lagi...

k nak chow...ada orang ngidam nak makan kfc...

Friday, December 20, 2013

Ikea aku datang

Posted by cinda at 12:56 AM
Reactions: 
1 comments
Ikea dan aku bagai isi dan kuku...
aceacehhhhh...ayat poyo dari minah poyo...

Tak masuk soping pun..bawak budak mira makan kat cafe ikea jer...
ni sabtu lepas kot...



penuh troli baru p bayo yerrr...

meat ball kegemaran ramai..tapi sebenarnya..meatball abg burn lagi sedap sebenonyerrr


 peha ayam belanda sempena Kristmas...tak sedappp kasar isi dia.. RM19.90

tamak haloba...suma orang keliling makan ko pun sama nak jugak..kannnn
eh..musgroom soup dia sedappp...pekattt


Thursday, December 19, 2013

merapu..

Posted by cinda at 1:32 AM
Reactions: 
0 comments


Jam dah dekat 5.30 ptg...kat luar hujan lebat..malas pulak rasanya nak balik...
hmm..balik rumah pun kang blur gak..x tau nak buat apa..kengkadang nak masak pun jadi malas..
baru ni ada group wassap baru...geng lama sekolah menengah..kalau layan diorang memang tak jadi kerja la jawapnyerrr...habis kuar semua citer lama..hadehhh..dah takde rahsia dah...

eh nak balik lah....rindu pulak kat budak hitam bawah ni....









Tuesday, December 10, 2013

Wordless Wednesday #BlingBlingBling

Posted by cinda at 7:55 PM
Reactions: 
1 comments


Happy Wednesday peps!!!
blingblingbling....shine bright like a diamond...mihmihmih

Malam Gala Patriotic Puspanita 2013

Posted by cinda at 7:44 PM
Reactions: 
0 comments

Dah lama tak pergi dinner..
sejak takde aktiviti Kelab dan takde Malam Bajet..

last minutes invitation...Malam Gala Patriotic anjuran Puspanita Kementerian Kewangan..
bertema Patriotik dan pakaian harus mengikut warna bendera...mihmihmih...





 Artis Jemputan, Awie Rafael

Pertandingan Koir...

Perbendaharaan menang tempat pertama...yehhhh

meen n lucky draw

 best dress No.2

not lucky tapi dapat masa kuar nak balik...

k..bye

Monday, December 9, 2013

USS Singapore Part 2

Posted by cinda at 5:10 PM
Reactions: 
0 comments

take a break for luncheon...jumpa kedai arab kat kawasan The Mummy nih...memasing dah kelaparan
terus beratur..sambil dok congak harga...wahh.nasi beriani sampai rm30.00 sepinggan...dah lapo sebat gak lahh


 
Ni Space Restaurant..husband masuk n tanya halal tak...tak halal ok!!

habis makan kami meneruskan perjalanan..



Roller Coster terbesar ni dah tutup hampir 6 bulan....dalam hati legaaaaaaa....tapi anak buah frust giler tak dapat naik


Action!!



Far Far Away 











habis sudaaaaa.....In Sya Allah ada rezeki nak pergi lagi......

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea