Wednesday, January 29, 2014

Tempahan Bulan Januari 2014 #Nad'sHomemade

Posted by cinda at 6:49 PM
Reactions: 
0 comments

Alhamdulillah Januari yang menyenangkan....
masih terima tempahan seperti biasa....

semalam sampai pukul 3 baru dapat settle tempahan....

 Opismate tempah tuk akikah anak...TQ Nab

 Kak ipo tempah tuk majlis bertunang staff dia...

 coklat aku tempah...bunga wat sendiri

 cheese tart untuk hantaran...TQ Kak Sue

 tempah last minutes...bunga kecik kaler purple takde...kena color pakai pewarna




sempat buat goodies bag tuk Reunion sekolah aku...

ok jumpa balik pas curi raya cina ek....
badan jer kat opis...hati suma dah sampai muoo...huaaaaaa

Tuesday, January 28, 2014

Ambang Tahun Baru 2014

Posted by cinda at 11:01 PM
Reactions: 
0 comments


 Happy New Year 2014
hahahah makcik lambat...kehkehkeh...
korek folder...ehhh...

Ni masa nak ambang 2014
budak Miera dapat tiket free tengok Geng Lawak @PICC
laju laju wa nak ikut....yeyyyy
 
 raksia awet muda.....wekkkkk kawan ngan budak budak...kihkihkih
suma anak dara lagi okehh...lai lai...

 okeh...sila bawa prop 

 buang buang masa sebelum dibenarkan masuk...

 #OOTD

 Ada Jambu..ada SYJ..ada en tak ingat...x best pun....





Semoga segala wishlist tahun 2013 yang tertunai dapat ditunaikan tahun nih...aminnnn...


Korean Food #DubuDubu

Posted by cinda at 7:44 PM
Reactions: 
0 comments

Ehh...elak sawang...kihkihkih
dah lama tuan rumah tak jengah belog

Umpama rumah tinggal...nuffnang pun mcm tak bagi income..huaaaaa

takpe slow slow kayuh...

Last saturday..folow adik adik jenjalan...plan asal memang nak pergi Ikea...
bila dah ada driver....rasa syukur sangat...jangan lepaskan peluang ini yerrr

 happy satuday peeps!!!....sentiasa dikelilingi oleh kengkawan yang sayang kiter...ecehecehceheheeehhhh...adik adik...kawan kawan,,,ehh familyy...wahhh 



 hahaha ni la jadik bila ko sorang sorang jadi mem beso kat belakang...kahkahkah...selfie sengsorang...ko ingat cantik sngat buat muka cam tuh...bli spek kat Daiso..dah mcm budak x cukup umo...ni kalau letak kat fb harus kena bahan kuangkuang...tapi ada rupa tiamia tak...hahaha..ferasannn

 first time nak makan Korean Food..si dak Miera beriya duk menengok menu kat DubuDubu ni...
aku pun teringat masa baca si adik Ceera punya blog saper tu Sepet ek..bawak mak metua dia makan bibimbapp...hehe nama pun dah comell

 haaa. ni set Bibimbap dia...nampak menyelerakan..RM19.90
 Bila orang kampung first time dapat makan kat Korea....jakun suma ada...

 ok yang real dah sampai...ni set dia..tapi sebenonya tak yah amek set pun takpe sayur tu suma dah ada dalam nasi...tapi kimchi tu xde la..yerr baru dapat rasa apa itu Kimchi...

masa nak makan tu aku ni bukan tau cara nak makan dia...si mira cakap patutnya diorang letak cara nak makan bibimbap nih...

ni kat bawah ni cara makan..haha ada dalam website...

ok ni cara dia

 SonDubu jiGae...

 lepas dah gaul terus kembang tekak aku...last last aku kutip sayur jer....nasi dia aku dah tak lalu...muakkkk



ni masa jalan jalan ket The Curve...




k bye....

Thursday, January 2, 2014

Entry Throwback 2013 #1- Jualan sempena Pesta Memancing

Posted by cinda at 12:34 AM
Reactions: 
0 comments

banyak enrty yang sepatutnya dah di update..tapi terlupa/takde mood/malas nak buat
sampai dah masuk tahun baru..entry lapuk kena update gak...


Tarikh tak ingat...dapat buat jualan sempena Pesta Memancing anjuran Perbadanan Putrajaya..
seronok tak hingat...jualan memberangsangkan..habis licin uolssss...


 aku jual mee hoon goreng, mee goreng, cheese tart dan donut..


berlima kongsi satu booth....berbaloi..sebab kongsi sewa booth jatuh rm10 sorang...kihkihkih

 Yang paling bess..aku baru first time buat donut...hahahah..konfiden jer jual...habis licinn...Alhamdulillah...



 disaat akhir ...air ni habis licin macam kena serang dengan garuda....gabra gak la kami....

Saat paling happy....kira untong lahhhh......



 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea