Tuesday, February 25, 2014

Kek

Posted by cinda at 5:42 PM
Reactions: 
0 comments





Laman Grill Kajang

Posted by cinda at 5:41 PM
Reactions: 
0 comments


Kali kedua terjah Laman Grill kepunyaan Chef Zubir
Kali ni pergi cawangan di Kajang..
terletak di tepi tol Sg. Balak




Sign Board dah boleh nampak dari Tol


Lamonade

suka dapat tengok chef bertungkus lumus masak...

portion besar ni leh makan 3 orang...RM60.00

Cuma satu kitaorang terkilan...kami lebih puas hati makan dekat cawangan Shah Alam....
memang tak sama...sampai kitaorang terpaksa komplain...sebab kebanyakan suma masin..adehhh...bayo mahal dik oiiii....

Penyelamat....sedapp


Masih teringat ingat lagi Laman Grill Shah Alam...ayam dara dia...

Thursday, February 20, 2014

Faith Friday

Posted by cinda at 6:49 PM
Reactions: 
0 comments



The Beautiful 99 Names Of Allah

(الله) The Greatest Name
2 Ar-Rahman (الرحمن) The All-Compassionate
3 Ar-Rahim (الرحيم) The All-Merciful
4 Al-Malik (الملك) The Absolute Ruler
5 Al-Quddus (القدوس) The Pure One
6 As-Salam (السلام) The Source of Peace
7 Al-Mu’min (المؤمن) The Inspirer of Faith
8 Al-Muhaymin (المهيمن) The Guardian
9 Al-Aziz (العزيز) The Victorious
10 Al-Jabbar (الجبار) The Compeller
11 Al-Mutakabbir (المتكبر) The Greatest
12 Al-Khaliq (الخالق) The Creator
13 Al-Bari’ (البارئ) The Maker of Order
14 Al-Musawwir (المصور) The Shaper of Beauty
15 Al-Ghaffar (الغفار) The Forgiving
16 Al-Qahhar (القهار) The Subduer
17 Al-Wahhab (الوهاب) The Giver of All
18 Ar-Razzaq (الرزاق) The Sustainer
19 Al-Fattah (الفتاح) The Opener
20 Al-`Alim (العليم) The Knower of All
21 Al-Qabid (القابض) The Constrictor
22 Al-Basit (الباسط) The Reliever
23 Al-Khafid (الخافض) The Abaser
24 Ar-Rafi (الرافع) The Exalter
25 Al-Mu’izz (المعز) The Bestower of Honors
26 Al-Mudhill (المذل) The Humiliator
27 As-Sami (السميع) The Hearer of All
28 Al-Basir (البصير) The Seer of All
29 Al-Hakam (الحكم) The Judge One
30 Al-`Adl (العدل) The Just
31 Al-Latif (اللطيف) The Subtle One
32 Al-Khabir (الخبير) The All-Aware
33 Al-Halim (الحليم) The Forbearing
34 Al-Azim (العظيم) The Magnificent
35 Al-Ghafur (الغفور) The Forgiver and Hider of Faults
36 Ash-Shakur (الشكور) The Rewarder of Thankfulness
37 Al-Ali (العلى) The Highest
38 Al-Kabir (الكبير) The Greatest
39 Al-Hafiz (الحفيظ) The Preserver
40 Al-Muqit (المقيت) The Nourisher
41 Al-Hasib (الحسيب) The Accounter
42 Al-Jalil (الجليل) The Mighty
43 Al-Karim (الكريم) The Generous
44 Ar-Raqib (الرقيب) The Watchful One
45 Al-Mujib (المجيب) The Responder to Prayer
46 Al-Wasi (الواسع) The All-Comprehending
47 Al-Hakim (الحكيم) The Perfectly Wise
48 Al-Wadud (الودود) The Loving One
49 Al-Majid (المجيد) The Majestic One
50 Al-Ba’ith (الباعث) The Resurrector
51 Ash-Shahid (الشهيد) The Witness
52 Al-Haqq (الحق) The Truth
53 Al-Wakil (الوكيل) The Trustee
54 Al-Qawiyy (القوى) The Possessor of All Strength
55 Al-Matin (المتين) The Forceful One
56 Al-Waliyy (الولى) The Governor
57 Al-Hamid (الحميد) The Praised One
58 Al-Muhsi (المحصى) The Appraiser
59 Al-Mubdi’ (المبدئ) The Originator
60 Al-Mu’id (المعيد) The Restorer
61 Al-Muhyi (المحيى) The Giver of Life
62 Al-Mumit (المميت) The Taker of Life
63 Al-Hayy (الحي) The Ever Living One
64 Al-Qayyum (القيوم) The Self-Existing One 65 Al-Wajid (الواجد) The Finder
66 Al-Majid (الماجد) The Glorious
67 Al-Wahid (الواحد) The One, the All Inclusive, The Indivisible
68 As-Samad (الصمد) The Satisfier of All Needs
69 Al-Qadir (القادر) The All Powerful
70 Al-Muqtadir (المقتدر) The Creator of All Power
71 Al-Muqaddim (المقدم) The Expediter
72 Al-Mu’akhkhir (المؤخر) The Delayer
73 Al-Awwal (الأول) The First
74 Al-Akhir (الأخر) The Last
75 Az-Zahir (الظاهر) The Manifest One
76 Al-Batin (الباطن) The Hidden One
77 Al-Wali (الوالي) The Protecting Friend
78 Al-Muta’ali (المتعالي) The Supreme One
79 Al-Barr (البر) The Doer of Good
80 At-Tawwab (التواب) The Guide to Repentance
81 Al-Muntaqim (المنتقم) The Avenger
82 Al-‘Afuww (العفو) The Forgiver
83 Ar-Ra’uf (الرؤوف) The Clement
84 Malik-al-Mulk (مالك الملك) The Owner of All
85 Dhu-al-Jalal wa-al-Ikram (ذو الجلال و الإكرام) The Lord of Majesty and Bounty
86 Al-Muqsit (المقسط) The Equitable One
87 Al-Jami’ (الجامع) The Gatherer
88 Al-Ghani (الغنى) The Rich One
89 Al-Mughni (المغنى) The Enricher
90 Al-Mani’(المانع) The Preventer of Harm
91 Ad-Darr (الضار) The Creator of The Harmful
92 An-Nafi’ (النافع) The Creator of Good
93 An-Nur (النور) The Light
94 Al-Hadi (الهادي) The Guide
95 Al-Badi (البديع) The Originator
96 Al-Baqi (الباقي) The Everlasting One
97 Al-Warith (الوارث) The Inheritor of All
98 Ar-Rashid (الرشيد) The Righteous Teacher
99 As-Sabur (الصبور) The Patient One


Wednesday, February 19, 2014

masak vs malas

Posted by cinda at 8:06 PM
Reactions: 
1 comments

Makin panas cuaca sekarang ni...
bila malam nak tido lagi terasa bahang....
haha semalam dah tak tahan sangat panas..aku tido atas lantai.....

bila cuaca panas badan jadi letih...dan tetiba mood memasak dah ke laut...
selasa pergi pasar tani..boleh tenung jer ikan ikan tu....
dan minggu ni asik menapau jer la...bayangkan nak masak nasi pun malas

Malam semalam ajak somi makan kat bawah rumah...nak balik tapau nasi dua bungkus
tau nak buat apa??...haha pagi nak buat nasi goreng...somi pun geleng pala...


mengigihkan diri minum air putih banyak banyak...aku ni jenis liat nak minum air kosong..
tapi sebab taknak sakit...kuatkan hati okkkk

tak tau orang tau ke tak apa yang aku masak ni..mak aku panggil masak lemak sinchuan..
ikan tu goreng dulu...pastu tumis bawang merh,bawang putih lada,halia...dah naik bau...masukkkan santan...letak serbuk kunyit sikit...dan masukkkan ikan tadi...siap..

 asam pedas sangat penting lah dalam hidup aku..hahha...seminggu sekali mesti ada...

 kari tanpa santan pun faveret gak....

 bila dah terlebih rajin..masak banyak supaya leh bawak pergi opis...jimat tauuu

udang goreng bodoh...haha ada ek...
tumis bawang ketuk ketu...masukkkan cili boo yang tinggal secoett....siapp...

Tuesday, February 18, 2014

Pengat

Posted by cinda at 6:54 PM
Reactions: 
0 comments
Demam pengat
dah kali kedua masak pengat...
ada yang panggil serawa...

semalam singgah pasar tani.pas balik dari klinik ..
langsung tak membeli barang basah..terus teringat nak buat pengat keladi pulak..



bila post kat geng wassap...suma pelik tak penah tengok pengat warna pink...kihkihkih
post pulak kat IG..pun sama dapat komen pelik..hahaha...sebenarnya saja lah letak dua tiga titik kaler pink..sebab kalau tak putih jer...tak menarik hahaha....

#Moodmasih kattengah laut.........

Thursday, February 13, 2014

CNY: Outing day 3

Posted by cinda at 7:07 PM
Reactions: 
0 comments
Actually member aku si Ayu ni dah booking nak jumpa hari kedua CNY tapi aku takut aku balik lambat dari Melaka jadi terus plan raya ke tiga jer..

Dia pun plan nak g Wetland Batu Pahat ngan mak sedara ...sian pulak..rindu katanyerr...hahahaha

Janji tunggu tepi jalan jerr...sbb member aku nak naik aku..kitaorang naik dua keta..pergi ngan maksu Ayu skali....


 punya lama tunggu..jem katanya...tak habislah berselfie...

 selfie banyak2 hantar kat group wasap..hahahah

 Kami berdua dibesarkan oleh atuk kat kampung...rumah atuk Ayu kat belakang rumah atuk aku jer...
kami berpisah bila memasing masuk sekolah menengah..bila mak memasing take over nak membela pulak...dari zaman mak kami anak dara dah berkawan sampailah tiba zaman kitaorang..n sampailah sekarang....

 hahahha...ni masa pagi raya....

 pun pagi Raya...Ya Allah best nyer kenangan raya zaman kecik dulu......benda yang takkan berulang lagi dalam hidupp

 haha aku malas nak mandi...

 Wetland Batu pahat ni kira forst time la aku pegi..besar jugak tempat ni...masuk kalau hari biasa rm10 jer..tapi kalau musim cuti or raya harga naik rm 15 seorang...

 bila diorang bukak ombak...happy la...

 dah dekat kul 930 mlm baru sampai Muar...terus ke Sabak Aur tuk makan malam

 Enjoy seharian dapat habiskan masa....

Alhamudulillah..happy dapat habiskan masa bersama....
thamx tu Ayu sebab belanja makan....

Wednesday, February 12, 2014

CNY: Outing day 2

Posted by cinda at 10:02 PM
Reactions: 
0 comments
 Layan hari kedua dulu la ek...

Betapa full dan pack masa aku kat kampung...rasanya kalau cuti seminggu baru puas kot...
menggila la lepas ni cuti raya aku...

bulan tiga ni cuti skolah dah dibooking siap2 mak mak orang ni..nak berkubang kat Wonderland Melaka...adehhhh...

Penat hari jumaat masa Reunion tak hilang...sabtu kitaorang dah plan nak menjengkit(bahasa org Muo maksud merayap) ke Melaka ke rumah si Arfah...geng sekolah yang dah lama duk Melaka...

Dalam Kul 3.30 kitaorang gerak dari Muo..memula nak naik satu keta...tapi bila disusun atur..hahaha dah macam sardin dah diorg...naik keta aku jerr....

Plannya lepas pergi rumah Arfah..malam kitaorang nak menjengah Uptown Melaka si Naha menuaga baju kat situ....dah la suma kaki soping...


 hahaha..kelakar diorang ni...masa reunion suma tak bawak anak...masuk hari kedua..mak mak diorg dah malas nak jaga..haha..jadi berangkutlah beramai ramai....

sampai  rumah si Arfah kat kul 4 dahh
terus perut rasa lapo....perhhh sedap dapat makan KFC ....tak pandang kiri kanan dah

Arpah dah siap2 nak folow kitaorang jumpa geng kat Mahkota



Jumpa si Naha ...kelakar lah..masa kat rumah arfah duk tengok album dia..nampaklah nama anak sulung dia...ehh mcm kenal jer nama tu...ghupanya dia letak nama mamat ni kat anak dia..hahahaha...minatlah tu masa skolah...nama si naha ni Nasrul Hakim....

benggang jer si Naha..belinya idak.. posing lebihhh

Generasi kedua tengah sedapp layan McD

generasi mak mak hahaha...

Enjoy sangat....sampai Muo dah kul 1230 malam...huaaaa....esoknya pepagi lagi aku dah ada date ngan kawan skolah rendah pulakkkk

Wednesday, February 5, 2014

jejak kasih kali keberapa ek???

Posted by cinda at 9:18 PM
Reactions: 
0 comments
Salam khamis suma....

siri jejak kasih masih berlangsung dalam hidup aku..
walaupun 4 hari cuti raya cina aku fully booked...giler kentangg!!

ni semalam member masa kat taman...takleh nak delay...nak jumpa gak...
dia carik aku dari bulan 10 kot..hahaha....baru tuko keje kat bank kat Diplomatik

dia call aku mmg tak berangkat...mana taknyer guna tepon opis...comfirm mmg aku ingat bank..nak citer pasal insuran..hoii malasss....




 budak tiga nama....Azmiah Zar'ah Azimah
yang belakang bisnes partner aku

 taulah bos...dok selfie kat dalam bank...adehhhhh

 member merempit...member p dating...eh banyak xtviti bersama..
skrang kaki drag minah ni

 bisnes women berjaya...cakap jer nak apa suma dia jual...

sama sama p kerja The Store dulu....hahaha...beli gincu sebatang share2 hahahaha

selepas bertapak kat Putrajaya ni 8 tahun ...baru dapat geng....satu skolah

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea