Thursday, March 27, 2014

Salam Jumaat #SelawatPerdana

Posted by cinda at 7:11 PM
Reactions: 
0 comments














Wednesday, March 26, 2014

Kursus

Posted by cinda at 7:35 PM
Reactions: 
0 comments

Salam Khamis...
Alhamdulillah...dah selamat mengemas...dah sedia nak buat kerja ditempat baru...
kerja pun belum nak sibuk sebab diorang baru nak warm up kerja baru..

kalau awal tahun cam ni..aku memang suka kejar kursus luar..
Alhamdulillah dapat kursus Budaya Kerja Cemerlang dekat Seri Malaysia Ipoh
dah dapat 3 hari nak kejar lagi 4 hari..biasanya aku cari lagi kursus luar 3 hari..settle trus..

Bila dapat kursus kat Ipoh ni excited gak...sebab jarang dapat pergi Ipoh ni...

 Bila dapat pergi sekali ngan geng geng kepala sengal ni kira bonus lah...
sawan kamera lak tu....

 Budak mira last call kursus kat MOF pastu balik pulau dah....budak yang akan aku cari kalau holiday Langkawi nanti


 Sampai dalam kul 1 ..pas makan terus masuk kelas....

 macam biasa sesi membuat kumpulan...dan cari nama kumpulan...
hahaha...masa kursus ni terserlag pulak bakat melukis aku...walaupun tak la cantik tapi ada la rupa....
kami memilih Flamingo sebagai nama kumpulan



 Kursus kali ni banyak no kerja...dan banyak aktiviti...

 aktiviti melibatkan kerjasama dalam kumpulan
yeyy...kami dpt markah tertinggi....



 Bila dah bosan...sering berlaku dalam kusus...selfie bila penceramah potpet...

 Hasil lukisan aku yang ke dua...gigih buat sebab semangat berpasukan katanyerrrrr
thanx pada mama jarib sebab banyak bagi idea....tapi gambo ni aku tiru kat web jer punnn...


 Team Flamingo bersama para penceramah di akhir kursus


 Sebelum masuk highway kita singgah beli kerepek keropok dulu.....

 tengok!! sawan kannnn...

 murah betul harga kerepek kat sini....pek beso beso baru rm2....

 owner kedai ambik gambo nak masukkkan dalam FB kedai...DNS Kacang putih

till next kursus....chow...

Tuesday, March 25, 2014

Jualan Hebat LAZADA sempena ulangtahun ke 2

Posted by cinda at 12:27 AM
Reactions: 
0 comments


Memang hebat sungguh sambutan ulang tahun kedua Lazada ini. Terkejut gak la diskaun sehingga 90%. Tak pernah dibuat oleh mana-mana kedai. Memang hebat dan sangat eksklusif tawaran ini. Diskaun hebat yang habis-habisan ini (sehingga 90% tu) akan ditawarkan pada 26 Mac (esok) di www.lazada.com.my.












Kepada peminat jenama Philips, Samsung, Takada, Tefal dan Asus, pastikan anda tidak terlepas ‘Brand Spotlight Sale‘ yang bakal memberikan tawaran yang tidak mampu anda tolak. Mana tahu boleh beli Samsung Note 3 dengan harga yang murah. Nantikan kesemua tawaran hebat ini esok. Pelanggan yang membeli dengan kad kredit, kad debit, atau kad KWIK CIMB boleh mendapatkan rebat segera sebanyak RM20 dengan pembelian minimum RM150 atau rebat RM50 dengan pembelian minimum sebanyak RM300 ketika hari jualan mega ini.

(copy paste blog Beautifulnara)

Monday, March 24, 2014

Pesawat MH370 berakhir di Lautan Hindi- Al-Fatihah

Posted by cinda at 11:26 PM
Reactions: 
0 comments



Innalillahhiwainnailaihirojiun....

Sukar nak diungkap dengan kata kata....
Al-fatihah untuk mereka...



The Loaf

Posted by cinda at 1:59 AM
Reactions: 
0 comments

Salam Isnin...
Mood sakit pinggang tahap gaban...

baru dapat duduk ni...
alhamdulillah proses perpindahan berjalan lancar
dah mula dah pun kerja ...
thank jugak kepada rakan rakan yang membantu mengangkut barang barang aku yang banyak ni

Update blog pun tak leh lupa
sebab minggu lepas dah nampak 3 on going kat Nuffnang...

Hari ni nak bukak citer bulan 12 tahun lepas...
Alkisah aku pergi The Mines sensorang...
cari barang untuk Candy Buffet masa tu..

Perangai aku ni...tak kisah kalau p makan sensorang...
dah biasa...dari zaman bujang lagi...
jadi bila dah lapo terus masuk kat The loaf ni..memula nak ambik roti jer..
tapi bila nampak banner gambo lasagna ni..terus kecuhhh....

hehe..terus decide makan kat situ..


 sedap lasagna dia....beef Lasagna RM10.90


Jus carrot RM5.90

Tuesday, March 18, 2014

Rasa Utara

Posted by cinda at 1:52 AM
Reactions: 
0 comments
Ahad lepas turun KL sebab dah lama asik terperap kat rumah bila hujung minggu
destinasi pilihan haruslah tempat yang tak berapa pack sangat....

Selalunya jalan kat Bukit Bintang ni malam malam jer...syok jalan jalan tengok
aktiviti kat situ...ada live band...



 tetiba ada mat salleh offer diri nak ambikkan gambo...oyehhhh

 Pray for MH370

pas habis ronda Bukit Bintang..jalan kaki pergi Time Square
punya jauh bejalan...perut lapo...banyak pilihan tapi tekak ni berkira pulak pasal halal haram
kalau masuk KL ni tekak aku memang tak boleh nak masuk ayam....


 Alhamdulillah terjumpa kedai Rasa Utara ni 
set kat atas ni set Tenggiri kari ala kedah, package dengan air dan cendol
5 bintang!!!!

 hohhh...sangat sedap wehhh
aku order laksa Penang, ambik package siap air tambah abc lagi baru RM18++

 ABC pun sedap......
eh suma sedap n puas hati lorrr 


Wednesday, March 12, 2014

Thai Express@TheCurve

Posted by cinda at 9:30 PM
Reactions: 
1 comments
citer yang berbulan....duk dalam draf


kul 11 dah kuar rumah..berdua jer ngan dak Mira
tempat tujuan harus lah ke Ikeaa...ada budak nak soping sakan barang rumah


sebab terlalu banyak kedai makan kat Curve...jadi bedal jer la masuk




pantang nampak menu soft crab...harus nak cuba ...kan kan dak mira nih

aku pulak dengan tom yam rakan karib..nampak kuah mcm air masak jer kan....tapi sedappp uolllssss


soping kat Ikea tak hingattt...nak nak lagi kalau kita member Ikea lagi la best...karpet tu...non member..rm80..harga member rm60 jerrr

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea