Friday, May 30, 2014

Roti coklat bersalut nestum

Posted by cinda at 1:16 AM
Reactions: 
1 comments
Salam Jumaat...
Dah lama cik cinda tak kongsi resepi kan....
lately ni banyak update masakan kat Instagram jeee..cepat dan mudah

oklah tanpa membuang masa ...meh rajin rajin turun dapo buat kudapan yang sangat simple dan sangat sedap ni...
resepi asal dapat dari isteri kawan wassap aku....diorang ni pas masak..lauk tengah panas dah tayang kat wasap khennnn...itu telah membuatkan rakan-rakan menelan air liur lalu cepat cepat mintak resepi....


Actually resepi ni..bagus sebab.......kalau kat rumah korang ada lebihan roti yang masih tak luak. dan ala ala nak dekat expired tu...jom laju laju kita perabih dengan alternatif yang lain....

 ok...memula potong roti macam kat atas ni....


 kita bako....elok2 garing gitewwww



 lepas tu...cairkan coklat masakan tak kira jenama (lebih mahal lebih sedap)
dan salutkan roti tu dengan coklat....


last skali....


 golek golek golek bagi bersalut dengan nestum...hoyehhhhhhh siap...

masukkan sebentar dalam peti sejuk....

perhhh...daripada roti tadi terbiar....
tetiba sekelip mata licin.....
 

Selamat mencuba....

Sunday, May 18, 2014

Happy Belated Birtday to Me

Posted by cinda at 9:09 PM
Reactions: 
3 comments

Diam tak diam dah 36 tahun umur aku tahun ni...
Alhamdulillah Allah masih mnegizinkan aku terus bernafas dibumiNya..

Tak reti nak ulas panjang...bersyukur dengan apa yang aku dapat dan ada dalam hidup...
Kalau tahun lepas aku dapat hadiahkan diri sendiri sebuah Kereta ...tu pun dah satu pencapaian untuk aku.....
Semoga Allah memberikan rezeki umur panjang dan kebahagiaan dan kemurahan rezeki...In Sya Allah aminnn...



 Dapat wish dari Shaizan yang berkongsi tarikh kelahiran yang sama dengan aku..
yang seronok dia dapat sambut ulangtahun kat atas gunung nu....gunung Kinabalu..kira pencapaian yang hebat untuk dia...syabas shai...

Budak Mira pun dah sampai puncak..best kalau aku dapat join sama...
hahaha stamina tah kelaut...sg Gabai pun ko tak lepas...kihkih



Thursday, May 15, 2014

Penang dan Line Clear

Posted by cinda at 9:10 PM
Reactions: 
0 comments

Salam Jumaat yang barakah....
Dan Selamat Hari Guru kepada bekas guru-guru dan sahabat semua..

Akhir tahun lepas dah terjah Penang gara-gara Love You Mr Arrogant kihkih
tapi kali ni folow family husband sebab nak menjemput anak sedara yang dah habis buat Matrik kat Kepala Batas...

Actually abang ipo x penah pergi Penang naik kereta..sebelum ni dorg naik flight jerr...
tapi dah nak ngankut barang2 anak sedara moh la kita wat rombongan...
Dan tugas kami laki binik kena jadi Pilot atau ketua rombongan...sebab semua tak bape reti jalan ke Penang...acehhhh...

dari awal sampaila balik aku la yang lead diorg...kihkihkih


 Janji berkumpul kat Kopi Satu Shah Alam (belakang Masjid Shah Alam) ..

 Aku Volunteer nak drive...tah kenapa..sebab aku suka drive...bagi laki rehat...bukan dia sorang kat blakang tu...neman anak sedara main games...





 Oleh kerana tak la rushing sgt ...kitaog singgah banyak tempat...antaranya tempat wajib singgah aku laki bini kalo ke utara...Paktam...tu diaaaaa!!!...mee hoon sup dia powerrr...(ada cawangan kat hospital Putrajaya uolllssss)




 Habis settle hangkut barang anak sedara kat Kolej Matrikulasi Pulau Pinang
kitaorg gerak ke pulau...hehehe x merasa lalu jambatan baru..my kakak ipo takuttt...dekat kul 6 gak la check in...


 malam p makan kat Padang Kota jerr...dah dekat ngan hotel...
pas hantar diorg balik hotel..bawak the dara's ni suma p batu farengghi...hehehe kul 1 pagi baru balik...haha nasib mak sedhaga korang sporting ekkk

 Pepagi kak ipo dah gegor bilik....ajak bekpes kat luar....hehehe...

 plan duk dua malam jadi semalam jer...abang ipo nak balik awal..cuti 1 mei leh rehat kat umah katanyerrr..huhu

 lokasi pilihan....Line clearrr...hahaha akhirnya...

 diorg tengah sibuk prepare lauk baru sampai

perhhhh...



 muka xcited lah sangattt
abis makan singgah kedai jeruk kat depan Balai Polis PP....dekat jer ngan Line Clear ni

 bersama kaklong kak ipar sulung yang sangat baik hati....




 ibu dan bapa mertua kuuuu...

singgah shopping complex sebelah Komtar...lunch...pastu cabut balikkk

Wednesday, May 7, 2014

Perpisahan

Posted by cinda at 8:54 PM
Reactions: 
0 comments

Bertemu dan berpisah
adat manusia biasa
hilang dimata tapi dihati tidak lupa

Lumrah dunia...ada pertemuan ada perpisahan
tapi perpisahan kali ni mengundang seribu kesedihan
bukan seorang atau dua orang tapi lebih lima orang yang meninggalkan kami

Malas nak mengulas panjang kenapa perpisahan  ni terjadi...ecehhhh...
tetapi memang jauh disudut hati aku amat terasa dengan apa yang terjadi..
bayangkan kawan teman sahabat seorang demi seorang meninggalkan kami...

Lebih menyayat hati dua orang kawan makan makan..soping soping aku pun dah pindah...
sadis...sadis...sadis....
Tapi nak buat macam mana...kehidupan harus diteruskan,,,

Jadi untuk menghargai mereka selama ini..
kita buatlah majlis makan makan
dengan Motto 'Support Staff Event"....wah tahniah korang dah siri 2 gamaknya
yer Siri Pertama dah dibuat awal...untuk Staff yang dah awal2 meninggalkan kami...aku tak dapat join sebab cuti....

Majlis kecil kecilan ini berlangsung di Restoran Makanan Arab Pilihan
Dima Restoran
yang terletak di Cyberjaya

 Event last minit...bersama Birthday Girl sebagai penyumbang rebate sebanyak rm5...heheh tq Meen

 Alhamdulillah...ramai yang dapat turut serta..walaupun sedikit terkilan antara orang yang dirai Puan Rara Dan Puan Wahida tak dapat hadir...

 seronok dalam sedih....bukan senang nak berkumpul sama sama mcm ni

 Puas dapat makan...
order macam ni berbaloi...











 Kak Surina antara yang dirai....maka berakhirlah jawatan saya sebagai pemandu terhormat kak Sue...huaaaaaaa

 Last Pic bersama mereka

Alhamdulilah
semoga Kak Surina, Miera,Hasnita,Kak yati,Liza, Rara,Wahida dapat tempat baru yang menyeronokkan...ingat kami..In Sya Allah ada kesempatan kita boleh berkumpul macama ni...aminnn

Semoga Team Support Staff akan terus aktif hendaknya...Caiyok caiyok

Monday, May 5, 2014

kenduri kawin vs hang out

Posted by cinda at 1:22 AM
Reactions: 
0 comments
macam pelik jer tajuk kan???
sabtu lepas dapat jemputan xbos kawin ..buat kat Pullma Bangsar KL
perut pulak dah lama tak makan nasi orang kawin...
jom kita ajak geng pergi..kena la ajak geng bujang...geng mak mak susah sikit nak pergi

dan kebetulan dah macam reunion pulak...unit aku dulu dah takde kat dalam bahagian...jadi bos dah pindah..aku pulak masuk unit lain...si Sue pun dari unit yang sama..aku ganti tempat dia 2 tahun jer,...




selfie siap siap sebelum gerak...amek bos kat rumah dia..kira dah lambat nih...comfirm...kul 3 baru sampai hotel...adehhh...





perhhh rasa lama tak makan nasi kenduri....

dapat pulak ratah udang beso-beso...ni ada tahap malu lagi kalau x mmg penuh pinggan aku amek...

exbos tengah menahan kesakitan....takpe bos kata sat g nak p soping baik lah tu...kihkih

cantik okeh ruang santai kat Hotel Pullman  Bangsar nih




dalam kul 4 lebih baru beransur ..plan nak jenjalan kat bangsar jer...
gaji pun belum..jadi kita jamu mata jer laaa...

sebelum tu...nak citer pangai buruk skit...xkan nak p meronda pakai baju kenduri yer dak...
jadi ikut kepala diorang...kitaorang salin baju kar parking okehhh...parking...adoiiiii x pernah aku buat...dalam keta okeh...yang kelako boleh plak aku p cari parking tempat gelap2...hahaha takut punya pasall


 akhirnya dapat gak terjah House Of Doll milik fazura ni...
baju dia takde la mahal sangat...30 pun adaaa...

bos dah rembat ..perhhh jelesssss





hahahaha...tetiba rasa macam folow Kim Kardashian p soping...perhhh besss oooo...


tak habis lagiii....dah habis suma kedai kat Bangsar tu kitaorg terjah....

sesi malam pulakkkk


bos ajak karokkkkkk


hahahahah...

hamik kooooo....kul 3 pagi baru sampai rumah.....

nasib en somi bagi chance.......
 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea