Wednesday, June 25, 2014

Mood nak menghias rumah nak raya ni

Posted by cinda at 1:25 AM
Reactions: 
1 comments
Salam Petang uolllsssss....
Rasa tak sabar ngak menyambut puasa kan....

tengah duduk duduk ni asyik teringat rumah...
bila kat opis rasa tak sabar nak balik...nak kemas sana kemas sini...kononnya lah...
bila dah tiba rumah...hampehhh...malassssss gilerrrrr...

Korang mesti dah plan memacamkan tema raya lah...nak tukar itu ..ini...
aku takde tukar apa pun...takde bajet..huaaaaa....

Langsir pun cilok mak aku punya...huaaaa lagiii...


 dah bosan kot dengan meja makan ni....dah sepuluh tahun guna...tapi umur dia dah 12 tahun...suami beli masa dia bujang lagi...dari Ikea...bila pergi ikea model ni masih ada hokehhhh.....cermin belakang tu pun dari Ikea....gatal jer rasa nak tukar....

 bila datang mood ...baru tetiba rumah penuh cahaya lilin....
bekas kayu dalam lilin tu beli kat SSF..

 rasa menyesal sangat cat dinding tu dengan colour purple..konon colour faveret...
habis gelap rumah...kerusi tu nampak jer ok dalam gambar..sebenornya kiri kanan dah habis kena cakar si Blackie...sadissssss
Frame tulisan kufi tu adik lelaki aku buat...tapi frame aku beli kat Ikea jerrr...


 Meja kopi ni pun dah bosan tahap gaban...nampak jer elok...satu kaki dah patah kihkih....
ajer ganas tuan rumah....


dah kering idea nak susun atur rumah ni....dah tak boleh nak pusing kemana pun...



Tuesday, June 24, 2014

Tudung dari Sooraboutique

Posted by cinda at 8:03 PM
Reactions: 
0 comments

Perdirian selalu tak tetap....bila datang musim tudung baru...terus minat..beli beli sampai melambak
pastu kuar pulak yang lain...beli lagi....
pastu berlakulah lambakan tudung merapu...nak buang sayang...

terkini...minat pulak ngan tudung bentuk curve...
selain rasa selesa...terasa macam menutup aurat lengkap pulak...ecehcehceh...
yang penting lagi tudung ni tak perlu gosok...bes bes..nak nak aku yang suka bersiap time pagi nak g keje baru mengelupur cari tudung nak match....





ok tu jer nak citer hari ni...tgh mood nunggu stok baru dari SooraBoutique

Wednesday, June 18, 2014

Panggilan

Posted by cinda at 7:55 PM
Reactions: 
0 comments

Alhamdulillah...
Rasa tenang sangat ari ni....

baru sat ni ada orang lalu sambil panggil nama aku....
dah memang rutin pulak abang ni setiap kali lalu atau terserempak akan panggil nama aku..sambil senyum senyum...hehehe...

tu yang bila ingat ingat balik...sejak aku kecik and now dah berumur masih ada orang panggil dengan panggilan yang sejuk telinga mendengar...

bermula kelahiran aku...tokmak tokbah panggil aku dengan panggilan SAYANG...
mungkin sebab aku cucu sulung gamaknya...sayang sangat...

lain pulak dengan orang felda sekelilingku masa aku dibesarkan bersama tokmak dan tokbah
sinonim aku dipanggil kaklong atau along...jiran jiran...waima jumpa orang kat kedai hehe...
kaklong sangat nihhh..

Bila dah duduk dengan mak kat taman perumahan ...aku dapat panggilan dengan orang kedai runcit..hehehe kira abang2 diorang panggil aku sayang...dah tak ingat nama abang kedai kat blakang rumah tu...

Pastu bila masuk pulak kerja..lagi tak menahan....ada abang opis ni panggil aku ANJE...adehhhh...
sampai sekarang tau...kihkihkih...
nak kata aku ni ngegada tak jugak..garang lagi ada...

lain bila becinta...pakwe panggil SAYANG
kawin....dah tinggal AYANG
nak masuk 10 tahun......huaaaaa....tinggal YANG jerrrrr...


Kenduri di JOHO

Posted by cinda at 1:12 AM
Reactions: 
0 comments
Meh ler layan citer lapuk kat belog cinda ni...
bulan lima punya citer....
Actually walaupun orang Johor tapi jarang nak turun Johor Bahru sesaja
paling tidak pun memang jemputan kawin sedara mara yag menetap kat Johor...

Bila tok sedara sampai wasap ngajak datang...
Tak sampai hati pulak....
cuma dalam hati mmg nak jer turun ..maklum lah sejalan dengan JPO tuh...


 Lokasi majlis dekat jer ngan Pantai Lido tu...sederet ngan Hospital Sultanah Aminah JB...

 Tema sweet n simple..hehe memandai bagi tema

 briani kambing harus ada....
dok mengharap ada la samra ke ...maklumlah kalau belah arab JB ada jer alunan lagu lagu arab
nan ado...kata mak pengantin...yang arabnyer aku bukan anak aku...kihkihkih



 
 Gambo pengantin takde...huishhhh...tuan belog jer ada..



 next turn...Nabil on september...Insya Allah


Sebelum balik ronda-ronda bando...
singgah Outlet JOHO kat tepi restoran Singgah Selalu depan Danga Bay...






Monday, June 16, 2014

Minggu yang melelahkan

Posted by cinda at 6:07 PM
Reactions: 
0 comments

SalamSelasa

Larat lagi nak pergi kerja pagi ni
Alhamdulillah Allah masuh beri kesihatan yang baik...amin
tapi silap sendiri semua kerja nak sapu..

bermula rabu lepas..pergi cari hadiah turun KL secara last minute
Khamis jamuan Kelab
disulam dengan overtime selepas kerja....ok




ni kejadian minggu lepas...Sabtu ahad dipujuk rayu menolong di padang sebagai urussetia...

yes...SAYA TIDAK RETI MENOLAK


Budak sue dapat emas bagi acara Lompat Jauh....syabassss sue

 Puan Aina pun dapat balun tempat ke 3 acara jalan kaki vateren ..hoyehhhh

yeyyy...Lan dapat tepat ke dua bagi acara lontar peluru



Tiba padang dalam pukul 9 pagi...tolong apa yang patut...yang penting bagi sokongan pada team Catalys...happy gak sebab budak Miera ada...hehehehe...

Aku join sampai tengahari jer...lepas tu bergegas pulak ke pejabat...sbb nak buat OT...kihkih

Tolong team GST siapkan folder...


Malam sabtu ...juga DIPUJUK RAYU kalau tak PUTUS KAWAN
diminta secara bidan terjun sebagai GADIS PELIKAT katanya...
hehehe..tergelak sendiri...ye saya tahu saya tiada talent kearah itu...
maklum dan sedar tentang USIA







Selesai tugas saya dari pagi sampai malam....
aminnnnn


 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea