Thursday, December 11, 2014

Bercuti

Posted by cinda at 11:29 PM
Reactions: 
0 comments


Hujung minggu ni berpeluang berjalan ke Melaka...horehhhh
suma my kakak ipar handle...
menginap di Hatten hotel..the heart of Melaka...tengah bando Melaka kata orang Muo

Memula ingatkan Family Day untuk family belah husband
ghupanya kak ipo cakap yang lain dah bercuti sendiri sendiri...
tapi mertua tak kemana...kesian kata kak ipo...
puas pujuk ajak berjalan...pun taknak

kak ipo massege kata bila sebut nak bawak aku n husband...laju depa nak ikut kihkihkih
sempat kak ipo perli...menantu kesayangan la katakan....Alhamdulillah

massege akhir kak ipo paling bestt...
nanti kita layan Spa kat hotel ehh...kaklong teringat2 masa berurut kat Bali ...hehehe




Wednesday, December 10, 2014

Update Akhir Tahun: Semakin hilang mood mengupdate

Posted by cinda at 11:47 PM
Reactions: 
0 comments




Hi dunia blog!!!

Lama bebeno tak aktif update belog
nak kata bizi tak berapa lah sangat...
membaking pun makin kurang

Tapi akhir akhir ni bizi keluar ngan kengkawan lama
dan setahun lebih aktif kat Instagram je...seronok
senang nak update lagi pun..

pejam celik..dah akhir tahun 2014
life tetap macam biasa
ada gak dugaan datang menjenggah...
tapi selagi kita redha...tuhan akan mudahkan jalan...In Sya Allah

ingat tahun depan nak update ringkas-ringkas mcm ni je la....
takyah panjang jela bagai..tepek gambo bagai....just ayat simple n caption ala2 gitu...

kbai...Assalamualaikum


Tuesday, November 18, 2014

Wordless Wednesday

Posted by cinda at 7:51 PM
Reactions: 
0 comments
Tetiba dah plan baju raya tahun 2015.....tu tu yang kuning tu mihmihmih



Tuesday, October 7, 2014

#Throwback Reunion SMTP 1991-1995

Posted by cinda at 7:53 PM
Reactions: 
0 comments


.



















































Wednesday, September 10, 2014

Fening

Posted by cinda at 8:58 PM
Reactions: 
0 comments


#SITUASIFENING

fening sebab dah lama tak update belog
fening sebab penempatan untuk jawatan baru
fening sebab habit sekian lama akhirnya mendatangkan kemudaratan pada diri
fening sebab asik OT balik rumah dah macam tongkang pecah
fening badan sana sini sakit
fening dah lama tak jalan jalan soping
fening sebab dah lama tak jalan jalan ambik angin
fening sebab dah lama tak naik kapal terbang
fening sebab banyak ubat nak kena makan
fening sebab dah lama tak balik Muo
fening sebab dah lama tak dating ngan somi
fening sebab pump toilet lama rosak tapi tak repair lagi
eh..banyak la fening sana sini....

Sekian...XOXO

Thursday, July 10, 2014

Nasi Lemak

Posted by cinda at 12:21 AM
Reactions: 
1 comments
uhhhh...tetiba tengah layan Instagram
terliur tengok nasi lemak buatan sendiri...kihkihkih acaner??

lauk ari ni dah ada dlm kepala...
esok dah nak balik kampung...
gamaknya buat kat muo la...

tetiba rasa cantik pulak aku amek gambo ni...kihkihkih...

Wednesday, July 9, 2014

Throwback#JakartaBandungJakarta

Posted by cinda at 6:47 PM
Reactions: 
0 comments
Punyalah lama simpan gambo...trip ni bulan april tahun lepas
tadi jalan jalan blog peej..citer pasal Jakarta terus semangat nak hapdate

Kali pertama datang Endon ni bawak family in law..ke Bandung tahun 2010
pastu sebelum pegi Jakarta ni..honeymoon ngan laki pegi Medan...

Kali ni ambik perjalanan adventure skit..amek flight ke Jakarta pastu ambik train ke Bandung
pergi ngan member.. plan asal dekat 10 orang yang join...
macam biasa dah last minit tinggal 7 jer yang comfirm

kitaorang berpecah 2 group...
ada yang nak stay kat Jakarta jer...
aku ,adik n Miera nak trun Bandung dulu...last day baru nak soping kat Jakarta






 tengah berkemas si Blckie wat muka kesian macam nak ikut...huuuuuu

 sebelum pergi dah google memacam..camner nak dapatkan bas, harga tiket...sampai airport Jakarta terus keluar dan cari tiket bas ke Gambir Station
ada berderet bas kat situ...cari yang tulis Gambir..harga tiket dah lupa..
perjalanan dalam sejam gitu...
 Gambir Station adalah last station untuk bas ni...

sampai Gambir ngam ngam nak kejar train yang gerak kul 11..dah tengok schadule train kat tenet...
sampai jer terus cari kaunter tiket..tapi kalau boleh jgn layan pakcik yang sibuk nak angkat beg ko nak tolong sampai dalam train..nanti dia mintak bayaran...kemain mahal...

 ok..dah dapat tiket masa nak bli kena tunjuk pasport tau..harga Rp90,000(RM32.00)
pastu leh pilih nak sepuk pengaman/aircord ke tak...

selesa lah untuk perjalanan selama 3 jam....

 sepanjang perjalanan selama 3 jam sharp ok....memang best..selain dapat tengok pemandangan kita boleh menjamu selera..siap ada charger..kerusi pun boleh pusing..

 memula depa datang nak cek tiket..dah macam dalam flight pulak...

 pastu depa datang mintak order makan pulak


muka happy...










 ok dah sampai Bandung....naik angkutan jerr...murahh
kami ambik pak supir keesokan hari ....



 Dari stesen keretapi Bandung..kitaorang naik angkutan..pastu pak supir tu bawak hotel yang dekat ngan Pasar Baru...tak kisah sangat pasal hotel janji leh rehat..


nama pun pelik...

pas check in dalam kul 4 petang cam tu...kitaorang kuar nak p Pasar baru trus..memula jalan kaki jer...pastu tah tak tau mana pasar baru tu..terus tahan angkutan...hehehe...
P bandung ni memang xde plan lain memang nak teman si budak Miera ni cari kain dia nak jual...

Hari kedua..pepagi lagi Pak Supir yang kitaorang dah deal dah tercegat depan Hotel
Plan pepagi nak sambung  ke Pasar Baru lagi...kat sana tak sempat nak snap snap...rambang mata tengok lace huhuhuhu...

 Habis soping ajak Pak Supir makan kat Restoran Sederhana...suka restoran ni sebab bersih n senang pilih lauk

pas habis soping kat Pasar Baru...ada masa lagi 
baru singgah outlet...

first outlet kitaorang pergi kedai jeans...kat Jalan Chihampelas..

 deco kedai ni cantik sangattt...

 tengah tunggu potong jeans...rm10 selai



 bincang plan esok pulak..kat Jakarta...yo yo jerrr...


 ni kedai makan kat luar outlet...time tu hujan...perut pun lapoo...




 hahaha... sempat singgah tempat money changer...perhh beso kot money changer diorang dah macam bank...kena amek nombor dulu...nak tuko duit pun kena bagi pasport korang hiuhiuuuuu


 pas tuko duit...terus singgah Kartika Sari..beli kek yang orang pesan....

Habis makan...dah malam...dah plan nak gerak malam ke Jakarta ..kali ni kita lalu highway pulak....
hahaha besttt adventure,,,kita sukerrr...
lalu highway pun sama ,makan masa 3 jam...tapi supir bawak kemahin laju...dlm 2 jam jerr dah sampai Jakarta...
Oleh kerana dah tengah malam...tak dapat la melihat permandangan highway diorang sepanjang jalan tu...

Sampai hotel dah kul 12 tengah malam...terus check in ..jumpa geng yang satu lagi...pas kek kat diorang...terus terbongkang....hahaha lotehhh..


 yeyyy...dah masuk highwayyy...

 Miera tanya supir..GTO tu apa????
kihkihkih....GTO tuh Gerbang Tanpa Orang kihkihikih...touch n go la tu....adoiii

 Pepagi dah kuar...memula nak tuju Mangga Dua dulu sebab sebelah hotel jerrr...




 Dah habis jenjalan kat Mangga Dua terus cari port makan....
masa kitaorang sampai Mangga Dua tu diorang tengah nak bukak kedai...pastu duit pun dah kering hahahahaha...jadi tengokkk jer la...tempat tu seakan akan..Kenanga n GM jerr....

 Pak Supir bawak kat sini...






Budak ni order otak sapi/lembu masak lomak...wekkkkkkk



 dah habis makan...terus ke Tanah Abang pulak....perhhhh punya la besoo tempat tu....
sama gak macam GM ...kena beli lebih 3 baru dapat harga borong...
tak beli apa sangat pun...
Tnah Abang ni ada banyak Blok, blom A sampai D rasanya....punya la sibuk tempat tu....sakit pala




Flight kitaorang pukul 7 rasanya....jadi dalam kul 5 tuh dah gerak ke airport sebab Jakarta terkenal ngan macet/jem....



Lepak ngabiskan duit endon....

hahaha budak Miera sempat beli beg...yang pink n purple tu...maka beranak ranak lah beg ....
sampai kul 10 mlm perhhhh...baru rasa letih tahap gaban....

#takde plan lagi nak ke sana...stok baju banyak lagi kihkih.....




 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea