Tuesday, August 7, 2012

colour of deco-verangan untuk rumah aii...

Posted by cinda at 9:03 PM
Reactions: 


Terang bijik mata nengok deco umah omputih nih..hari hari dok hadap deco 
untuk inspirasi rumah ku..walau pun rumah kuarters jer..tapi kita yg duduk for sure nak cantik..sejuk mata n hati laki kalau balik rumah..ringan jer tangan dia hulur duit kalau cakap nak deco deco rumah
dapat suami pulak memang suka tengok bini dia buang duit beli perkakas rumah...
idea masih belum mari nak tukar colour dinding..pening jugak..
tak boleh ler nak ikut mcm rumah omputih nikan..ngan cost tinggi lagi..

bawah ni contoh deco umah mat salleh...gila dia main ngan warna...


 cantik sangat kot...ade brannn...


turquoise + orange...mabelesss


xnak makan pun ade...sayang nak hidang makanan











camne nak tranformkan umah aku yang gelap ni jadik terang benderang cam gambo-gambo atas ek..

 ni deco raya tahun 2010 more red in house, ambik gambo malam memang suram lorr..

 ha..ni siang..deco raya 2008 rasanya -mode ijau

 pening nak menuko warna wall tuh..buhsan kot dah 6 tahun..frame tu pun cam x sesuai dah..ketinggalan zaman..dah ada yg berkenan kat ikea..tungguuu

 wall lagi satu ni xde plan nak tukar warna..cuma teringin nak tukar cermin tu..

kerusi ni dah selamat di buang...kulit dia mengelupas..sayang sangat tapi kalau nak tukar cover pun kos gak..

memula alih letak kat study room..pastu x tahan abuk dia terabur kat lantai..terus buang tinggalkan meja jer

hope mak aku datang ler ujung minggu ni..nak suh abah aku drill dinding ...

8 comments:

  1. teringin nk cantik cam rmh omputih tu w/pun duduk rmh sdr berangan jer kak

    ReplyDelete
  2. klw uma sue mcm uma kak nadi skrg pon da cukup heaven da kak.. sejuk mata.. redup plak tu.. xpanas...

    ReplyDelete
  3. ha'ah redup..memanjang rasa nak tdoo..cik rongoks: sy ade hati nak cat warna turqouis tuu..

    ReplyDelete
  4. cantiknye deko umah u..duk duk kuarters apartment ke teres?nampak cam teres je..hihi

    ReplyDelete
  5. apartment jer..tp dapat yg luas..tu yg syok nak menghias..

    ReplyDelete
  6. bestnye kalau dpt idea kretip cm akak pastu dlm mase yg same duit pon blambak..xsakit kpale nak pk.. huhu...

    ReplyDelete
  7. tapi rugi gak sue...duit laki bagi dah boleh bayo wit keta tiap bulan akak p beli yg bukan2..sanggup naik bas hehehe...

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea