Tuesday, January 18, 2011

sedeyy...

Posted by cinda at 8:20 PM
Reactions: 
sedih bila ingat blog lama..sebab banyak post masakku...huhuaaaaa
sbb next time leh wat refer ..
jiwa memasakku mmg tebal..mungkin diwarisi dari "tokbahku" yang menjagaku masa kecil..
aku adalah peneman setia dia kalau time dia memasak
walaupun dia lelaki tp dia amat suka memasak..
sambil masak dia akan bercerita sambil trunkan petua..idea.resepi..tuk bekalan aku bila dah besar..sekecil 7 tahun aku diajar buat air..nescafe kaw..
wajib buang ekor tauge..timbuk kuah masak lemak..bersedia kalau org datang rumah n that time tokmak xde mmg aku kena buat air..

masa zaman aku kecik hari jumaat petang tokbah dah prepare juadah petang
sebelum mula citer tamil..(dulu citer tamil adelah sedapppp walaupun heronya nan adoooo...)

dia mula rajin memasak pun bila "tokmakku diserang lumpuh" (alhamdulillah dah ok skrg)
dia yang ambik tugas rumah..bahagianya kalau dia ada lagi...
dia yang mengajarku membaca jawi...mengaji...memberi nasihat..
mendidik..segala-galanya dan sifat sifat seperti mengurus majlis..handle itu ..ini sumanya dari didikan dia...bayangkan aku mula mengurus majlis seawal aku sekolah rendah dalam darjah 5..aku menjadi ketua uruskan untuk hari guru...hari jadi cikgu kelas...dan x sangka sampai sekarang aku masih buat kerja yang sama...

(
)
(
)
(
)
(
)
(



Tok Bah n Tok Mak masa mude...


antara majlis yang dikelola...
(
)
(
)
(
)
(


warna biru n tema hari kemerdekaan

kebanyakan dibuat sendiri

tema pink-purple

org kuat majlis

tema kuning * hitam

paling special..sbb hari jadik aku..
kebanyakan barang adalah dari rumah me..carpet..pinggan mangkuk

wat acara masak-memasak masa bulan puasa


kek cokelat moist

kerabu soohon

spaghetti goreng

roti roll sardin

asam pedas johor

sotong bakar berempah


biskut


roti daging tabus cheese

puding gula merah

resepi mak metua
puding kastard

1 comment:

  1. mungkin ada hikmah di sebalik kejadian nie. . .
    jgn putus asa
    terus kan berkarya
    hahahhaha
    ala2 telenovela gitu :p

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea