Tuesday, October 18, 2011

Kerja n Jumpa Orang Terkenal

Posted by cinda at 11:32 PM
Reactions: 
Assalamualaikum..salam tengahari suma..ermm..terasa nak update blog pastu teringat pic bajet yang x terusik lagi..meh kita layan gambo i bersama orang orang besar dalam kerajaan.Sepanjang sepuluh tahun kerja ngan kerajaan nih rasa seronok ada..x seronok pun ade..ialah persekitaran orangnya x sama ngan private kan..mcm2 hal berlaku..cuma pandai ngan x pandai bawak diri kan kan..
aku start kerja gomen tahun 2001..wah masa dapat surat..mak aku punya x sabar siap bawak surat p tempat kerja aku..sebabnya dia nak tahu sangat ape isi kandungannya..amanahkan mak aku..padehal bukak jer la..agaknya dia takut sbb ade tulis Urusan Kerajaan kan..wah bila bukak wowww dapat keje tetap..alhamdulillah seronokk..lagi best aku kena pulangkan surat setuju terima ke JPA..bapak aku nyer xcited lak..sanggup hantar trus ke JPA Putrajaya padehal org tu suh pos jerr..hahaha...saper yg xcited sgt nih..
mana x bapak aku xcited dia yg gigih isi borang..3 x wei..kali ke 3 alhamdulillah dapat. Ya Allah x sia-sia aku berdoa nak dapat kerja tetap..bukan ape stress kerja kat farmasi dok menghadap bos yang peliks dan peliks kan..lagi pun mmg impian aku nak keje kat KL..dulu dok usha mak aku cakap nak keje bank kat kl.perhhh jgn harapp..duk la ko kat kampung..
Ni nak citer masa  hari interview..mmg dari awal pilih Melaka tempat interview..sbb dekat ngan kg aku muoo kan..
dan yang best skali aku orang first masuk bilikk..aku diinterview oleh seorang dato berbangsa india..x ingat nama..banyak yang dia tanya n seronok plak borak ngan dia sebab mcm x formal..tanya kerja mana skrg..yang best tempat aku kerja kat farmasi pun dia tau..kira selok belok bando muo suma dia tau..walaupun dia org melaka..yang paling best dia tanya.."kalau u dihantar ke kuala lumpur atau Putrajaya u boleh ke???" mustilah jawapannya BOLEHkan..lama dah tunggu weh ..x kisah la tu memana..masa tu lak pakwe aku mmg dah keje kl..wahhh dapat kawin cepat..hakhak gataii..ok berbalik pada interview..aku mcm xcited n rasa cam dapat, maklumlah org first kena interview..eh memacam lah dato tu tanya..mmg santai leh lawak n gelak2 lagi..

Part tiga..menunggu keputusan..lagi besttt...dapat ke x dapat..Satu hari tuh..tengah-tengah aku kerja kat farmasi..si Dato yang interview aku tu datang..wah terkujat-kujat aku..takut pun ade..(masa interview ,aku bagitau aku kerja kat farmasi depan Astaka n dia tau tempat tuh)..pucat muka aku..sbb takut kat bos aku..dia pun borak-borak ngan aku..tetiba bos aku lalu..si dato ni leh cakap.."you tau x staff u nie nak kerja kat kl"..
bos aku nih blurr..n jawap "ntah x tau"..lagi gigil aku..masa tu aku x dapat lagi surat tawaran kerja tuh...WAHHH..hati dah mula xcited..betul ke aku dapat kerja nih..biar betul Dato nih..korang ade !!!!hahahaha
alhamdulillah dalam 2 minggu aku dapat surart tawaran tuh..bila citer kat mak aku..dia pun surprise..

bila dapat surat tawaran aku ada masa sebulan ngan tarikh lapor diri,,jadik dah hantar surat resign ngan bos..dia dok merayu siap nak naik kan gaji aku..ape kes..takat naikkan rm50..dia x tau plak sengsara aku keje ngan dia..maka bersiaplah aku dengan segala kelangkapan..beli tilam.n barang2 lain sesikit..

Tiba hari lapor diri..masa tu atok perempuan aku ikut skali..then trus pegi JPA Putrajaya..sbb nak bagi surat penempatan..lama giler n batch aku masa tu lam 145 orang...naik pentas tuh nak dapat surat mcm graduation plak..bila bukak bukak jer...tulis BAHAGIAN PINJAMAN PERUMAHAN..KEM KEWANGAN jalan Duta..aku sambil lari kat mak aku..xcited giler..korang tau ape aku cakap..."makkkk bos orang Mahathirrrr...hahahaha..poyo .aku memang minat kat dia sesangat..x sangka weh..
pastu terus cari jalan duta sebab kena start keje petang tu gak..meraba gak la bapak aku mencari..bila dah tiba tu aku mcm blurr...eeeiii buruknya bangunan,,,hahaha memilih plak tuh..atuk aku lagi sedap...masa aku daftar kerja..bapak aku p cari rumah untuk aku tdo mlm nya..masa tu atok aku cakap xyah la keje kat kl balik jer la...lorrr mudah putus asa tol la atok aku nih..akhirnya pas kul 4.30 aku pun trun..n alhamdulillah bapak aku pun dah dapat rumah sewa utk aku kat segambut.sewa 450..pastu nasib baik aku ada geng masa tu yg lapor tempat yang sama lam 7 org..jadik diorg pun nak duk sama..settle masalah..
Maka bermula kehidupan bujang aku diperantauan...yangg paling best skali...baru x sampai sebulan keje..masa tuh naik keje lepas raya..aku dapat gambo ngan Mahathir..n paling best suma takut nak ajak..oleh kerana jumpa idola depan mata aku pun selamba.." Dato sri nak gambo leh x..dia pun ngan ramah buley buley..yang lain sebelum tuh malu2 trus menyelit nak gambo sama..poyo la .Mahathir nih xde la protokol cam pm yg baru2 nih..dianyer bodyguard pun x garang..leh sesama gelak lagi
haaa..tengok gambo bawah nih...

ha..rapat gilerr x aku ngan PM..tau kenapa..sebab suma dok himpat gilerrr..sampai aku jeritt..malu siott..masa suh ajak sorang pun x berani..ade la 3 keping lam simpanan aku ..kelakar pun ade sbb datin Siti Hasmah duk tunggu turn nak gambo..pastu leh plak bateri kamera habis..hampeh..tapi dapat borak-borak ngan dia..ramah sungguh..tanya cam ner kitaorg cuti raya best x..

opis baru aku...kat Putrajaya..pas keje 2 tahun kat Jln Duta aku mintak tukat Putrajaya plak sampai sekarang

Korang rasa ade ke PM nak layan company laki aku yang cikai cikai tapi Mahathir sanggup layan n bagi pandangan yang bagus..ni masa husband buat apointment nak tanya pandangan tentang produk baru dia.. kat opis Mahathir di Putrajaya..

Nih pun menteri yang mesra rakyat.Tan Sri Nor Yaakop..ajak gambo laju jer dia..paling best siap cucikan gambo bagi kat kitaorg sorang sekeping...korang ade!!!! bukan gambo nih la..ade 2 3 lagi gambo ngan dia..

First time bajet ngan PM baru..
with Datin Sri Rosmah Mansor

borak-borak ngan i..yg tudung hitam tuh...
dua-dua datang melawat



Ni plak ngan PakLah Tahun 2008..


alhamdulilllahh..sekian...BERKHIDMAT UNTUK NEGARA

9 comments:

  1. apsal sue tgok tepi..huhu..bestnye amik gmbr ngan Tun M...like..like..like...

    ReplyDelete
  2. kak kau taw aku sedey bila baca
    sbb aku nie bukan main payah nk dpt keje tetap
    huhuhuhuhuhuhu
    kene mandi bunga kot?

    ReplyDelete
  3. ala mucuxx..ade rezeki tuh cuma x tau bila jer...mana tau mucux dapat suami kaya raya..xyah susah2 keje..dok umah n soping jerkk..hehehehe

    ReplyDelete
  4. sue..masa tu ko balum baper mesra kamera kan kan...

    ReplyDelete
  5. amainnnnnnnnn
    masin la mulut akak 2 hendaknyeeeeee

    ReplyDelete
  6. hu3x...pnh salam dgn tan sri nor,ksp (pnh b'gambo dgn die, tu pn sub kiteorg ckp 'cpt,sape nk ambk gambo dgn ksp,bkn senang nie'...mcm akk gak la,mule2 yg lain malu ble nor dok sblh,smue serbu),MK II n datin sri rosmah je...aritu ms jamuan raye mof tgk pm jln santai2 je,cisss...nyesal xajak utk ambk gambo...sampai t'mimpi2 nk b'gambo dgn pm kak...(T_T)tsk,tsk...

    ReplyDelete
  7. hahahaha....nor nor..kita kena wat muka tebal...malu mmg malu tp bukan senang nak jumpa dekat2 kan..cuma ngan datin rosmah segan gak la..ambik gambo curik jer..hehehe..untung kita dapat keje kat kemeterian kan..kalau dah balik kg nanti tengok diorg kat tv jer laa....hukhuk

    ReplyDelete
  8. pernah gak dpt salam ngan semua PM. tp pernah bergambor ngan Tun Mahathir jer. dia mmg peramah..

    ReplyDelete
  9. Tak der pun blog list ko blog aku sedey tuiiii..

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea