Tuesday, November 15, 2011

makan untuk hidup ke hidup untuk makan????

Posted by cinda at 5:44 PM
Reactions: 
Makan untuk hidup
Hidup untuk makan
mana satu yang betul..
ada kata dua dua salah...
kalau kita lihat zaman sekarang..falsafah kedua amat sesuai
sebabnya dari celik mata sampai nak tido x pun ade yg x tdo
duk bertangga kat kedai mamak menghadap makanan
hidup untuk makan
kalau dikira gaji kita separuh darinya mmg untuk makan

habit yang paling terok untuk diri aku
xleh langsung beciter pasal makanan
messssti telan air liur..
kira member2 kat opis dah tau dah..
nafsu memang besarrr...
cuma masih bersyukur
saiz masih seperti asal..cuma tak tahu tahap kalori yang tepu
didalam badan..
jangan ingat ko kurus ko sihatt sangatt kan...

untuk musim sekarang makanan arab memang sentiasa menjadi buruan..

ni kedai arab yang kitaorg terjah masa musim perayaan lepas..
ini kedai arab yang kedua tersedap pernah aku makan
no 1 tetap saba la kan...


terletak jauh ye puan2..nun di Taman Universiti Johor

deco amat memukau

landing lepas kekenyangan mmg sedappp

ngan sedara mara belah hubby...Sepupu hubby banje...mmg dia x bekira kalau bab makan..

dah licin baru nak capture...sbb teruja nak makan

air paling heaven penah aku rasa...memula takut..terbayang rasa mint yang kuat


 rupanyaaaaa...sedappp sehhh ,air daun pudina yang menyegarkan bijik mata...


keluar dari padang pasirr..
kenkadang rasa mual bila sebut nasi arab..
kat mesia ni makan satu dunia dah banyak bertapak pilih jer...
makanan Jepun...Korea..Thailand...Wastern...cuma x boleh masuk mungkin makanan Exotic kot...
rasanya kalau ade mungkin kita nak cuba gak kan kan...
huh trus terbayang *belalang crunches* jengking goreng tepung*  biawak masak asam pedas*  muahahahah

beralih ke menu lain ye...
lalu kat kedai nih..cakap ngan my sis..wei nak cuma nih..tapi x reti order la..
member cakap sedapp
nih western food yang dah belambak kat Mesia..
S U B W A Y

cara order...
memula pilih saiz 6 inci atau 10 inci
pastu pilih jenis roti , ada 4 jenis cam kat bawah nih

parmesan Origano sedapp

kami punyaaaa

cara makan...sebab beso sangatt

yang 10 inci...dah mcm roti john plak

dah pilih roti...pilih bahan bahan nak diisi dalam tuh..banyak pilihan pepandai ler korang maching

kalau amek set anda akan dapat biskut nih..juga boleh pilih...sedapp mcm femos amos

pilhan saya...


Kepada rakyat mesia..kalau dah rajin sangat p makan sana..makan sini


meh p besenam berirama mcm cinda (huh perasan)..sebab kerajaan dah sediakan banyak peralatan senam nih..
jangan banyak alasan hokehh





* hujung minggu nih my PIL datangg.....sila bagi cadangan ye kawan kawan mana restoran yang paling bessssttttt sekalii

3 comments:

  1. salah lagi, perasaan pe daa..., subway tu mmg bes dan makanann yang menyihatkan..

    ReplyDelete
  2. perayaan ler...huh salah taipp

    ReplyDelete
  3. housemate sue byk kali makan kat subway tu.. hari tu die bawak balik satu bende cam kebab..xtaw ape namenye..memang sedapla...

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea