Wednesday, November 16, 2011

Pizza Homemade..my first everr

Posted by cinda at 5:51 PM
Reactions: 

Selagi tak mencuba selagi tu kita tak tahu hasilnya...betul x?
macam tu gak aku..lama giler nak mencuba buat pizza ni..tapi bila jiwa kacau
datang..mmg x leh wat apa2...cuma tahu menghadap AFC..TLC sambil telan ayer lioq..
tapi biler tetiba mood sudah mari..habis ko korek suma bahan dalam peti doremon ko ek
bahan x baper nak sempurna pun ko tibai..
Bila laki menjerit kelaparan..kepala otak kengkadang x bape nak berfungsi..ape nak masak..ape bahan ada..terus blurr..nyudahnya my laling dengan lemah longlai masak masakan yang paling dia terror apelagi kalau bukan mee maggi cepat dimasak sedap dimakan bertumis..huahuaaaaa..
begitulah semasa kepala hotak "ting!!" ahaaa...nak wat pizza lah..terus p dapur capai tu capai ni..sambil my laling mengomel x abis...huh lek jadik ke tu???...sedap ke x tu????..eh diamlah..kalau x jadik anggap ler tu eksperimen pertama kan kan...chef wan dulu pun x baper terror wat..mak sedara hubby cakap masa dia keje ngan chef wan dedulu..madang jer ke tong sampah makanan yang x jadik..pas tu mak sedara sediakan bahan balik..ko ingat dia terus power masak ker...

keh..keh..
bedebar nak tayang gambo my first ever homemade pizzass...

*
*
*
*
*
*
*
tadaaaa...
my laling complain..roti dia keras..
ok la sayang nanti i guna tepung roti ek..nak wat camno pakai tepong gandom jerkk kann...


pizza bodow2..bahan cuma hotdog ngan tomato..

yang belum bakar

hokehh..nanti kita cuba lagi ekk
side dish...kentang bakar
sedappp...sebab campak rempah bako ayam..
idea dari Nigella yang tayang kat AFC
diorg ni kalau masak campak campak jer..tapi bila dah siap..umaghaiii..terlioqq

Nigella Lawson
dia kalau masak cepat..pantas...siapp terus ngap masuk molot....

Anna Olson..terror gak..dah datang mesia tunjuk bakat

5 comments:

  1. alamak, terliur sama neh
    dok tengok tlc ngan afc ni memang menbuatkan perut saye lapo

    ReplyDelete
  2. ehehhe...x lepas untuk dibawa ke opis..sebab x menepati kawalan mutu sama cam pizza hut

    ReplyDelete
  3. aku pun suka tengok TLC dan AFC...terliur ko..

    ReplyDelete
  4. rupe jer kot..rasa x lulus lagik...kihkihkih

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea