Wednesday, December 28, 2011

ADA AKU KESAH!!

Posted by cinda at 8:07 PM
Reactions: 
Ya Allah permudahkan segala urusanku didunia ni...amin
penat rasa badan..fizikal mental suma stress
hidup kat dunia ni kalau xde cabaran x best pulakkan..
keje kat kewangan ni..paling stress mmg dah nak hujung tahun la..
sabtu pun kena kerja..dannnn yang paling tersiksa bila kita kerja sorang sorang
walau pun ade dua tiga tingkat bos yang patutnya sesama involve 
dlm urusan kewangan ni..tapi selama ni diorg pandang sebelah mata jer..
ADA AKU KESAH...!!!mungkin tu yg jadik MOTO diorg.
jadik belenjanla aku settlekan bayaran..settlekan stor..mana nak verifikasi..mana nak prepare dokumen2 pengurusan stor..nak deal ngan syarikat bab bayaran..nak attand meeting besoooo....kecikkk..kalau suruh yg atas2..eh xpe la..BOLEH?? nak jaga dua sistem..Sistem Stor..Sistem Eperolehan suma kena settle..mudah kan keje mereka mereka itewww
Dah pernah summit surat pertukaran..tapi ditolak mentah2..
 abis camnooo??
bila kita bekerja dengan org yang AMBIK MUDAH suma hal.. mcm ni la..
makan hati..
mcm hari nih..
1. kena jaga kaunter
2.kena attand meeting kewangan(on d same time jaga kaunter n xde saper ganti)
3.nak settle verifikasi stor
4.nak kejar syarikat yang liat anto LO/Invoice(sampai merayu/ugut sykt hokeh)
5.nak hadap audit yang nak datang
(nangis..menjerit dalam hati jer)
"
"
"


sekarang bab nak naik gaji
sibuk dok kira..tapi bab kerja berkira
pelikkan??..
pada aku sesatu kerja tu susah mcm mana pun kalau team yang handle sepakat
kerja susah pun jadi senang..suma kerjasama..insyallah mmg mudah
cuma pendapat aku..kalau kerja dengan lelaki ni banyak yg payah 
Alhamdulillah ada adikku sorang nih..lelaki..tapi rajin..rajinnn sangat
selama nih dia jer yg ringankan beban aku..
bayangkan kalau dia xde..n bayangkan brg stor yang berat tuh..huhhh
hope sangatttt nama aku naik untuk reshuffle dalaman..
dan ada keceriaan ditahun 2012 nanti..


* hanya luahan yang tiada penghujung..






2 comments:

  1. sabar je la ek..aku pun dah biasa wat keje sorang2 kat unit aku..diorg yg atas tu asyik nampak aku je..heran betul..sampai byk yang tertunggak..

    ReplyDelete
  2. mmg kena sabo pon..itupun x semua aku paksa diri buat..kalau aku rasa malas mmg x siap la..lantak..ade org lain kesah..

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea