Friday, December 30, 2011

SAYA pada DUARIBUSEBELAS

Posted by cinda at 12:12 AM
Reactions: 
0 comments
Hari ini 30 Disember 2011
dedikasikan entry hari ini sempena nak penutup 2011
ape yang menarik...sedih...happy...seronok..duka...ria
patutnya update 31 Dis 2011
hehehehe


Kesedihan pada awal tahun 2011
Persaraan Kak Hasnah..pada Jan 2011
geng satu kepala ..terasa sangat kehilangan ..



Berjalan ke Bukit Tinggi bersama family



berkursus bersama kawan kawan di Lumut Perak

pakcik kawin setelah banyak konflik hehehe...



Hari Jadi Tokmak ke 76 tahun

Pencapaian untuk my laling..

honeymoon singkat ke Genting

Last handle jamuan di Bourganvilla


Join laling perkenalkan produk


Bajet 2012

berjaya menyiapkan baju raya yang dah peram 3 tahun...sian diaaa





Akhir Tahun 2011
Post Wedding sempena 7th Anniversary yeyyyy!!!!

Wednesday, December 28, 2011

ADA AKU KESAH!!

Posted by cinda at 8:07 PM
Reactions: 
2 comments
Ya Allah permudahkan segala urusanku didunia ni...amin
penat rasa badan..fizikal mental suma stress
hidup kat dunia ni kalau xde cabaran x best pulakkan..
keje kat kewangan ni..paling stress mmg dah nak hujung tahun la..
sabtu pun kena kerja..dannnn yang paling tersiksa bila kita kerja sorang sorang
walau pun ade dua tiga tingkat bos yang patutnya sesama involve 
dlm urusan kewangan ni..tapi selama ni diorg pandang sebelah mata jer..
ADA AKU KESAH...!!!mungkin tu yg jadik MOTO diorg.
jadik belenjanla aku settlekan bayaran..settlekan stor..mana nak verifikasi..mana nak prepare dokumen2 pengurusan stor..nak deal ngan syarikat bab bayaran..nak attand meeting besoooo....kecikkk..kalau suruh yg atas2..eh xpe la..BOLEH?? nak jaga dua sistem..Sistem Stor..Sistem Eperolehan suma kena settle..mudah kan keje mereka mereka itewww
Dah pernah summit surat pertukaran..tapi ditolak mentah2..
 abis camnooo??
bila kita bekerja dengan org yang AMBIK MUDAH suma hal.. mcm ni la..
makan hati..
mcm hari nih..
1. kena jaga kaunter
2.kena attand meeting kewangan(on d same time jaga kaunter n xde saper ganti)
3.nak settle verifikasi stor
4.nak kejar syarikat yang liat anto LO/Invoice(sampai merayu/ugut sykt hokeh)
5.nak hadap audit yang nak datang
(nangis..menjerit dalam hati jer)
"
"
"


sekarang bab nak naik gaji
sibuk dok kira..tapi bab kerja berkira
pelikkan??..
pada aku sesatu kerja tu susah mcm mana pun kalau team yang handle sepakat
kerja susah pun jadi senang..suma kerjasama..insyallah mmg mudah
cuma pendapat aku..kalau kerja dengan lelaki ni banyak yg payah 
Alhamdulillah ada adikku sorang nih..lelaki..tapi rajin..rajinnn sangat
selama nih dia jer yg ringankan beban aku..
bayangkan kalau dia xde..n bayangkan brg stor yang berat tuh..huhhh
hope sangatttt nama aku naik untuk reshuffle dalaman..
dan ada keceriaan ditahun 2012 nanti..


* hanya luahan yang tiada penghujung..






Monday, December 26, 2011

Posted by cinda at 11:32 PM
Reactions: 
3 comments
Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu? Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”…. Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah. Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?






Little Hawaiian Party..

Posted by cinda at 9:07 PM
Reactions: 
2 comments


Salam...
Untuk Opismate suma dah sedia maklum..
dirancang kurang lebih satu minggu saje..
alhamdulillah berjalan lancar..
layan gambo jom
*
*
*

Add caption  
persiapan tuan kedaung...ngehngehh






cover majalah LIBUR


wit mabeles cake...ha sampai kuar pelangi kan kan..


DJ IN DA HOUSE




peserta kategori kanak2 perempuan
ooo...x ajak i pun yer...

peserta kategori kanak2 lelaki

Jurii

Orang yang dirai...

belon!!belon!!

Nota Kaki...insyaallah tahun depan banyak event menyusul...tapi i lebih suka jadi peserta u......

Tuesday, December 20, 2011

Wordless Wednesday

Posted by cinda at 8:43 PM
Reactions: 
1 comments



Monday, December 19, 2011

jenjalan with NAJWA LATIF????

Posted by cinda at 11:34 PM
Reactions: 
0 comments
Motip letak tajuk gempak...kehkehkeh...
YESS...santai n berlibur ngan Najwa..tapi bukan Najwa Muka Buku k...ngan adikku najwa a.k.a wawa
adik bungsu saya yang selalu dimanjakan...
spend masa sehari dengan dia..bwk jenjalan..seronok...tiada gangguan..ditengah minggu..

Seharian berjalan Bukit Bintang & Pavilion
happy
happy

cantekkk sangat deco kristmas kan kan..


 tiba depan Pavi disambut ratusan bear chomel ini...dari serata dunia
sempena UNITED BUDDY BEARS Road Tour 2011














 i kat Fahrenheit..my faveret place..shuke shopping kat sini

 The Loaf kat Pavi..


layan citer Alvin chipmunk..

syokkk *_______* xoxo
 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea