Friday, January 27, 2012

cuti yang mcm x cukop!!!

Posted by cinda at 12:54 AM
Reactions: 
Alhamdulillah...penat badan masih tak hilang..berminggu sudah x update blog, cuti raya cina yang penuh dengan aktiviti keluarga..kawin la ,.birthday la..pastu nak kena handle memacam untuk my vacation nih..huhu dah mcm travel agent plak rasa ..ye la nak bawak rombongan..alhamdulillah suma dah settle,

pasport-check
money changer-check
hotel-check
pemandu-check
detail pasal vacation-check
Bila bawak PIL ni..ade risau sikit pasal kesihatan diorg..hopefully diorg sihat sepanjang kat bandung nanti..
raya tu g jumpa diorg..wahhh meriah menukar duit..yg kelakar nanti penuh la LCCT dengan segala cucu cicit duk mengantar atok kesayangan nak berjalan..sayang benau kat atoknyer..mana x, atok xde nih pepandaila korang nak makan ..selalu suma dah sedia..hahaha..bagus gak sesekali bwk lari diorg tu..penat nak melayan kerenah cucu2 yang happening..hehehe..

 Happy Birthday ayah!!...semoga panjang umur...dimurahkan rezeki, sihat selalu
dan sentiasa ceria disamping anak cucu terchenta..

kek untuk atok!!
makan makan ni pak metua yang belanje..sebab sebelum tu..
abang ipar dah support celebrate kat hotel..
dengo diorg citer la..sbb sy n hubby x dpt join..
sebab lagi best..diorg plan ayah x tau..suh atok pakai cecantikk..pastu sampai sampai restoran hotel..
suma staff hotel kat ctu bawak kek sambil nyanyi HAPPY BIRTHDAY...wah sungguh terharu my pak metua..alhamdulillah dalam usia 75 tahun..segalanyer telah lengkap, semua anak dah ada kehidupan sendiri..
dan anak anak x pernah putus nak membahagiakan ibu bapa..

 sepanjang tidak meja..alhamdulillah suma ada..cuma sorang cucu kat egypt
x dpt join..





raya cina tu balik muau..rasa x seronok plak..sebab bando kecik tu dah jem ..bandar penuh dengan singaporian, suma belagak dengan keta mewah..jadik niat nak merewang tengah bando mmg x la kan...main tepi tepi bando jer la,,n makan tdo makan tdo..

 @ my hometown...misss oledeyy..

 my mum punya asam pedass...terbaekk!!

 ikan fresh lagi..pas mak goreng terus capai..ratah cam tu jer cecah cili kicap..perhhh!!!mabeless


 permintaan hubby...gigih mak saye masak..saya x reti masak siput nih :)

 besnyerr kalau balik kampung..
selera datang lain macam..

 hehehe..sama x dengan i punya...samakan
tapi pasu mak lagi cantik...abaikan minah yang gigih amek gambo tuh..ngehngeh

 bawak surprise kek untuk my pachik kat umah baru dia..hahahah

 tengok kek ni dah buat tekak aku kembang..terbayang main main ngan cheese..hati teringin nak wat kek cheese nih..nanti la...kalau bebetul teringin gigih la jugak nak buat..

 p umah org berjiwa seni ni..lain sikit..pilhan marmar tu chantek nau..macam pakcik aku cakap tema GOTHIC gitewww...

 my pakcu..alhamdulillah insan seni yang mencurah hasil seni kretif
dalam pelbagai bentuk..lukisan..batik..kraf. dan suara sedap..hehehe

oleh kerana wat serprise birthday utk pakcu dia belanja makan
horehhh...makan besau lagii...

next entry pasai my small reunion ngan xschoolmate..

2 comments:

  1. tak sabo nak tunggu ur next entry.. best kan reunion..

    ReplyDelete
  2. bestt weh..ko pun sibuk ngan reunion kan...ya allah rindu betul..rasa seronok lain mcm..rasa cam nak duk dekat ngan diorg jer...leh lepaking selalu..hehehe
    ala weh..gambo yang sama jer yg ade kat fb tuh..heheh

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea