Thursday, June 30, 2011

alahaiii

Posted by cinda at 10:40 PM
Reactions: 
3 comments
alhamdulillah..tuan rumah leh tarik napas jap..
sejak dah berumur nih..cepat no rasa letih..camne la nanti dah kat 40 nak mantain cam
Rozita Chek Wan tu ek..?? bli susu nak kuatkan tulang kemain lagi amek pack beso trus..
sudahnya duatiga kali jerk minumnyerr..alahaiiiii..(teringat c jep semput lam maharajalawakk huahua)..badan nih rasa slalu lemau bukan ape..masa aku belaja sains dulu..
cikgu pesan kalau balik dr sekolah/opis jgn masuk jer rumah trus pasang kipas/aircond bedezus high trusss..badan pon tekejut..sbb ade kes sampai meninggal budak tu sbb habit dia balik skolah trus hadap kipas..sampai tetiba dia jatuh sakit...huh masa dengo tu rasa takut gak..
mmg kalau pk logik pun..kita sesejuk lam opis..tepat kol 5 balik ngandap panas bedentum badan mengembang tetiba panas dia kecut plak..pastu masuk rumah sejuk balik..jadik x elok untuk sistem badan kita...lorr...ape yg ko merepek ni labu...hehehehe..kongsi ilmu hari jumaat...boleh!!
baru sat tadi ade bacaan yassin kat opis..alhamdulillah banyak makanan
ramai nak bersedekah nak nak nyambut syawal nih..

cheese tart kat bawah nih bukan aku sedekah..hehehe
tapi kengkawan kat opis order
'
'
'
'
'
'

buat versi colourfull utk kanak2
sbb kawan aku wat family day..

ni plak masa kenduri rumah mak aku...

alahai oven cinonet banyak trip oo nak abiskan satu adunan
hmmm...kene beli beso sikit nih..

ha...ni org order gakk....

nota kaki: thank u pada puan hasnita kerana sudi mengoder n promote kat org hehehe
dah dapat tiga order tuk bulan nih...amin.

Tuesday, June 21, 2011

kenduri

Posted by cinda at 7:36 PM
Reactions: 
0 comments
sabtu lepas my family buat kenduri sikit..
huh baru kenduri kecik belom kenduri kawin lagi aku sampai demam2 lah
penat nyer pasal..pastu melantak tak henggat..habis suma pantang aku langgar
mak aku pilih tarikh ni sbb kena ngan banyak tarikh..
kira sambut anniversary dia...birthday dua org adik aku..
dan selamat masuk rumah baru..




sponsored by me..

goodes untuk mereka dibawah 12 tahun

atas 12 tahun

my tokmak yg menerima arahan dari cucu kesayangan
suruh potong mangga tuk wat kerabu..
licin seh..cian tokmak x sempat merasa

Happy Anniversary abah n mama yang ke 34 tahun (17/6/1977)
nazmi birthday (20/6/1987)
najwa (26/6/1995)
dan selamat hari bapa .kira kenduri tu celebrate skali lorr..
n masuk rumah skali..hehehe



yassin perempuan


makan time!!!
menu adelah ditentukan oleh kaklong (me)
tenggiri asam pedas
nangka masak lemak
ayam goreng rempah
sambal udang
ikan masin
kerabu mangga
sambal ketuk (ganti sambal belacan)
yummy!!


selesai majlis baru tuan rumah leh makan..tu pon dah malam sangat..selera
dah hilang...esok pepagi lantak bende yang sama...


'
'
'
'
'layan gambo anak tuan rumah huhuhu...


Tuesday, June 14, 2011

Nak jugak!!

Posted by cinda at 7:58 PM
Reactions: 
1 comments
tengah pujuk memujuk my buchuk nak bendealah kat bawah nih...
bes giler wooo...
ni pun pinjam dr opis hubby..beso bijik mata mengadap..sbb aku x bape suka ngadap lappy rasa x puas..cenonet pastu xde cursor..
nak masukkankan dalam wishlist 2012..hehehehehe





ngadap nih sambil nengok movie..syok sampai x wat keje umah...

komputer Apple nih bende penting untuk menghasilkan produk Baby Khalifah



Booth di PWTC Sempena Muslim World Biz
banyak booth dari luar negara...n saya tertarik ngan booth dr indonesia...
chabtek banget cewek2 nyerr. menjual pakaian muslimah trendy..



dah abis shpping n jenjalan KL baru jengah booth..hehehehe





untuk info baby khalifah kini bersiaran di TV AlHijrah
jumaat, sabtu dan ahad pukul 5.00 petang



orang dah xde leh posing sakan ngan baby khalifah
alhamdulillah produk amat mendapat sambutan
terkini telah menarik minat rakyat mesia di Dubai tuk pasarkan di sana..
niat mereka supaya ilmu ni sampai..keuntungan belakang kira...

















Monday, June 13, 2011

JOM TRY BUBUR MAVELESSS!!

Posted by cinda at 10:50 PM
Reactions: 
4 comments
ASSALAMUALAIKUMM....
ketemu kembali dalam rancangan carikkkk makan bersama CINDA..hahahaha
mungkin korang dah biasa dengan restoran nih..cuma aku nak promote bukan makanan
yang besa kita makan (masakan siam) tapi bubur dia yang bagi aku sedap la...
aku dah cuba banyak tempat makan bubur nih..tp yang kena ngan tekak hanya di kedai kak mah nih...dah bebelas kali makan bubur nih..n asik teringat jerk..
kedai ni dekat kg baru je..kat simpang berdepan ngan bank SME




parking memang susah sikit sbb dekat jalan besar...


set yang wajib diambil kalau makan bubur...
sayur goreng(leh pilih sendiri kat dapur dia)
telur masin n ikan bilis/sotong kering/ikan masin goreng
tomyam (optional)
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
n tomyam dia pun kawww..
leh pilih nak berempah ke atau putih
aku suka putih...cam kat bawah nih




nampak cam sup sayur tp tomyam putih yang sodapp...

sekian jenjalan carik makan kali nih...berjumpa di restoran yang lain..muahhahahahahah....

Wednesday, June 8, 2011

projek

Posted by cinda at 11:18 PM
Reactions: 
3 comments
lamanya nak balik muo...mak aku nak wat kenduri/yassin/tahlil 18hb nih..awal2 aku amek bab bag guddies tuk jemputan nanti..ok dah decide nak bagi cheese tart n beli bekas tulur chantek tuk tetamu...jadik kena mulakan operasi wat kulit tart dulu sbb dah siap senang..lagi sehari baru letak cheese n bako jerk...puihhh...lenguh tangan ni nak wat 100 kulit tart..



chantek x kulit tart saye...hehehe..
juga menerima tempahan kulit tart(hehe promote)
100 pcs: rm 30.00

Tuesday, June 7, 2011

JOM JALAN MAKAN...

Posted by cinda at 7:19 PM
Reactions: 
7 comments
Just info pada korang yang suka jalan carik makan..
tupaitupai ni cawangan Shah Alam..
ade steamboat n ala carte
steamboat dia rm25.00 p/head
kat seksyen 13






mamat nih doplohpatjam layan iphone4 dia..tensi toll..

pak metua i yg suka makan-makan..n suke belanjee...tenkiu ayah!!

Red Work Restaurant ni plak terletak di Seksyen 7 Bangi
menghidangkan makanan Chinese Muslim
pun ade steamboat rm 25.00 p/head
dan ala carte
p bedua jadik makan ala carte jerk..tengahari plak tu

nih sedappp..nengok petai dia..besooo


x berapa sedap...


tempat nih sesuai tuk majlis ari jadi ke kawin ke sebab luas giler kawasan dia

Monday, June 6, 2011

saya sedang marah!!

Posted by cinda at 1:11 AM
Reactions: 
5 comments
hokeh..letak gambo baby marah...still chomel
kalo letak gambo aku marah!!..kang masuk kategori seram/ganas plak..
geram ngan manusia2 yang x bape paham maksud kerjasama..
xde otak nak pk..hanya nak mudahhhh jerkkk....!!!!
dapat markah 0 haaaaa...puas ati!!!
ok sekiannnnnnnnn....
marahhh x perlu kata apa2... sendrik pk

Friday, June 3, 2011

BETUL KE CITER NIH!!!

Posted by cinda at 6:05 AM
Reactions: 
9 comments

Prince William Divorces Kate Middleton After 5 Weeks

'I Made A Terrible Mistake' Says Heir To British Throne

June 1, 2011 | ISSUE 47•22

LONDON—Barely a month after marrying 29-year-old Kate Middleton in a royal wedding ceremony watched by an estimated 2 billion people worldwide, Prince William announced Tuesday that he and Middleton have divorced and that the entire marriage was "a tremendous mistake in every possible regard." "I really don't know what I was thinking—we're a terrible match, I don't love her and never have, and, to be honest, I never really had any interest in being married in the first place," announced the now unattached Prince William to a dead-silent British press corps. "People thought our wedding was some sort of fairy tale, but I assure you it was all just some ghastly ceremonial farce that got out of hand. I'm just relieved it's over, frankly. And I'm glad I'll never have to see that awful woman again." Prince William then told the assembled reporters, "Well, see you all later," smiled, and walked back into Buckingham Palace.

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea