Thursday, April 12, 2012

Pak Radie selamatkan Blackie

Posted by cinda at 1:22 AM
Reactions: 
hohoho....
terasa glamour jap...bukan saya tapi my Blackie sebab Kasih Filla buat entry khas untuk Blackie
sila ke Blog Filla di sini ye ...


memang sadis sungguh...
memang jadik kebiasaan bila aku balik rumah lepas kerja
bukak jer pintu rumah Blackie akan sambut aku..x pernah miss ok..
n aku pulak akan nyanyi "blackie..blackie in the dark"..(dengan nada lagu twinkle little star)
hahaha..sadis..
jadik bila aku balik petang selasa tu..dah ulang nyanyi 3  4 kali senyap..sudahh..mula hati x sedap
abis satu rumah aku carik..suma pintu kabinet aku selak..xde..terus msg hubby tanya kot2 dia bawak blackie jalan..dia kata x..huh dah bepeluh nie..trus terbayang suma moment ngan blackie..baru rasanya golek2 sebelum tido ngan dia..hua...terus capai tudng aku ronda suma kawasan rumah..aku agak dia jatuh dari tingkap dapur sebab dia mmg selalu termenung kat situ..n aku rasa dia main ngan kayu mop sebab kayu tu bergerak..
abis suma budak kat playground aku tanya..
dah abis 3 4 round carik aku naik balik..nangis sepuas2..pastu terus aku amek kertas n tulis notis hilang kucing..n turun balik tampal kat suma blok..abis tampal aku round lagi..ade la bebudak tolong aku sekali..sampai ade abg tu tanya aku, carik pe dik..aku pun citer la..


laki aku pun terus balik umah.join aku carik sekali..masa tengah belegar kat area blok aku tu aku dah nampak pak radie..duk baca  baca notis aku sambil tu dia pun dok pegang kertas..tapi aku x syak pe pe pun..
tapi bila tetiba phone bunyi naik no private..aku dah berdebar..hati dah kembang..n atas talian tu suara lelaki dok tanya nama aku..masa tu aku dok pusing2 kot org tu ada kat ctu..bila terpandang pak radie dok bercakap kat phone..aku terus paggil hubby sebab muka pak radie duk pusing cari org..pe lagi trus kitaorg p kat pak radie..hahahahahaha..dia plak ngan laki aku suka bergurau..
boleh plak belawak..org dah sedih sedih ni..


kitaorg pun p umah pak radie nak amek blackie.sambil tu pak radie citer..
masa dia parking moto trus c blackie lompat kat dia..mcm filla citer la..dia dah shuh shuh..bila nak masuk lif boleh plak c tomei tu ikut skali ..hahahaha...jawapnya kena ikut sampai umah le kan...


sempat snap sekeping...BUKTI ..heheheheh
(nampak kertas aku tepek tuh)

 suwett bila pak radie cakap dia p beli friskess yang peket singgit lebih tu(siap mantion tuh)
bagi makan kat Blackie...
jota-jota thanx kat pak radie n buk filla...

 laki aku siap perli pak radie..
lawa siot..tau la designer...
sian pak radie..x sempat nak tampal aku dah tepek dulu
memang giler cepat aku bertindak kan kan..

 glamour ko Blackie..Entry khas dari Kasihfilla..
kerlassss...

sooo adorable kan kan.....
mayak mak angkat ooooo....
semalam pun sampai kuar2 lidah penat dok layan opismate singgah jap kat umah...





aku baru hilang kucing..bayangkan org hilang anak..
langsung x tergambar kot risaunyerr...

6 comments:

  1. Hahahahaaaaa gelak dulu....ok pasni filla leh betenggek baca blog jiran plak hihi....flying kiss kat blackie kejap...muahhhhhhhsss..lawak plak baca entry ni ;)

    ReplyDelete
  2. huhu...naseb baik buk filla jumpe kucing akk.. klw x, mmg menangis la mak angkat die yg kat opis neh.. T__________T

    ReplyDelete
  3. ko ada tampal notis kucing hilang tu kat blok A ke? hari tu aku ada nampak..

    ReplyDelete
  4. lepas nie tutup tingkap
    kang hilang lagi

    ReplyDelete
  5. tu tu tuuu gambar yang last tuhh! eii ape ke comellll la sangat ni weh?

    ReplyDelete
  6. wahh vangga fillakasihs komen kat belog i....uiss...malu pun ade..x baca pun xpe la filla..citer i x hebak cam u...suam2 kuku jer...

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea