Tuesday, May 22, 2012

Anak kerapu masak stimmm dan lain-lain

Posted by cinda at 8:49 PM
Reactions: 
Nak citer pasal hari rajin sedunia...saya rajin bila anak tekak mintak macam macam
teringin tu..teringin ni..dan satu hari tu tekak nak sangat makan ikan kukus..
hati x sabar nak jengah pasar tani depan opis sambil terbayang ikan fresh2 dari sekinchan tu..
biar mahal tapi dah tau kualiti n pasti bukan dari tong..bukan tong sampah tapi tong yang simpan ikan berminggu dan ditambah ubat penahan bau..huhh ngerikk..

pusing duatigakali mamat yg jual pun pening..aku pun tanya nak masak kukus tetiba dia campak anak ikan
kerapu dalam bakul aku..ni kak baru lagi..hahh senang keje aku..
maka balik rumah bersilat sebab perut dah krokkrek..si blackie pun kulu kilir macam sama sibuk nau..
seronok pulak bersiaran terus dari kuali cinda ni..mudah kerja kan kan..

 aku masak kukus simple giler kot..main campak cmapak jer..
halia,bawang,serai,cili,asam keping,sos ikan,sos tiram,garam sikit n buh air.. siap dah leh kukus
malas nak pakai kukus tenggek jer atas kuali pastu tutup..sonang baitu...kihkih

 nyum..nyum dah siap...hehe gatal tangan campak saleri sebab aku sukaaaaaa sangat..rangup

 pastu bukak peti ais..ternampak pekasam ikan puyu pemberian Deyna..khas bawak dari Maran Pahang
cuma lain dari utara punya xde serdak serdak tu cuma dia buh asamkeping...
sedappp la pulak kan...ok deyna nak tempah untuk ramadhan nanti *take note ekk*

 campak sampah sarap(ambik kata kata fila) baru  sodapp

request dari suami nak brokoli..
 ni sebab dah terlebih rajin..pun request dari anak tekak.pengat pisang.

ok tu jer nak hapdate dah tengahari perot dah bunyibunyi..bubbeyyy...



5 comments:

  1. yes...*take note*.. ok ke ikan pekasam tu??

    ReplyDelete
  2. seedap weh..senang sikit xde serdak..nanti belikan ek...dalam rm10 ek, ke dia jual peket2

    ReplyDelete
  3. kak ina, nak order pekasam next time bole...? fevret tu.....

    ReplyDelete
  4. kak nadi sygku
    jgn ler letak pic beso2
    terliur i tau hehehe
    terus perut yg kenyang jadi lapo
    kalau i gemuk nie semua salah blog kak nadi
    hahaha

    ReplyDelete
  5. ape salahnya..sekurangnya leh buat ko semangat nak memasak kan.kan..
    banyak lagi blok yg leh wat og telioq..gambo akak pun x santek pun..huhuhuhu

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea