Thursday, September 6, 2012

trifle paling simple tapi sedapp

Posted by cinda at 6:57 AM
Reactions: 
meh nak kongsi trifle paling mudah nak buat ni..
maklum lah musim rumah terbuka raya dah mula..jadik hidangan trifle paling mudah nak disediakan...
sebenarnya macam macam cara nak sediakan trifle ni..
dah nama pun trifle maka perlu ada tiga layerlah kan..kan..
cuma aku suka kongsi resepi simple..yang mudah nak sediakan...

step pertama: potong swiss roll yang mudah didapati di kedai kek
dan susun himpit himpit..sebab apa bila dah siap trifle nanti mudah nak potong




Step  kedua..: untuk lapisan kedua masak satu cawan kastard
bersama setin susu cair dan tambah gula dalam setengah cawan

 sapu rata atas susunan swiss roll tadi


Step ketiga: lepas adunan kastard tadi mengeras, susun buah peach di atasnya

 susun ikut kreativiti masing2


dan akhir sekali, masak puding jelly yang jual peket macam kt bawah nie ek..

sumber: gugel

tadaaa ....:)))))
siap..cepat dan mudah kan kan...sedapp ooo

sekian..selamat mencuba...
eh lupa..jangan lupa..masak penuh kasih sayang hokehhh..ngehngehngehhh

3 comments:

  1. Salam..

    Nice Blog..Kami follow di sini..
    Harap tuan tanah dpt melakukan perkara yg sama..

    ReplyDelete
  2. ingatkan susah.. senang je rupenye... bnde dah ade kat rumah tapi kerajinan tu xde lagi...

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea