maklum lah musim rumah terbuka raya dah mula..jadik hidangan trifle paling mudah nak disediakan...
sebenarnya macam macam cara nak sediakan trifle ni..
dah nama pun trifle maka perlu ada tiga layerlah kan..kan..
cuma aku suka kongsi resepi simple..yang mudah nak sediakan...
step pertama: potong swiss roll yang mudah didapati di kedai kek
dan susun himpit himpit..sebab apa bila dah siap trifle nanti mudah nak potong
Step kedua..: untuk lapisan kedua masak satu cawan kastard
bersama setin susu cair dan tambah gula dalam setengah cawan
sapu rata atas susunan swiss roll tadi
Step ketiga: lepas adunan kastard tadi mengeras, susun buah peach di atasnya
susun ikut kreativiti masing2
dan akhir sekali, masak puding jelly yang jual peket macam kt bawah nie ek..
sumber: gugel
tadaaa ....:)))))
siap..cepat dan mudah kan kan...sedapp ooo
sekian..selamat mencuba...
eh lupa..jangan lupa..masak penuh kasih sayang hokehhh..ngehngehngehhh
Salam..
ReplyDeleteNice Blog..Kami follow di sini..
Harap tuan tanah dpt melakukan perkara yg sama..
mesti cuba ni!!..
ReplyDeleteingatkan susah.. senang je rupenye... bnde dah ade kat rumah tapi kerajinan tu xde lagi...
ReplyDelete