Thursday, February 21, 2013

Medan (Hari Pertama)

Posted by cinda at 12:48 AM
Reactions: 

Salam khamis...
bertunda tunda nak buat entry ke medan ni..nak masuk sebulan dah berjalan..tapi takde idea...biasalah ayat blogger yang tak glamer..takde orang ternanti nanti jadi ikut sukahati nak post bilar kan..
Actually aku takde plan best best mcm org lain nak p Brastagi ke/Lake Toba..sajer nak lepak n ronda Medan je...dengo ambik masa sampai 6 jam..pastu jalan ngeri terus kensel.


Flight ke Medan kul 2.00 petang..terkejar gak lah nak ke LCCT sebab encik somi kerja pagi tu...
tiba Medan pun kul 2.00 petang jugak sebab medan lewat sejam dari Malaysia jadi ngamngam check in hotel..ambik taxi dari airport kena beli tiket kat kaunter dalam RP50,000 (RM 15)
terus gerak ke Hotel Polonia..n check in

Polonia hotel ni dekat jer dari airport dan dekat ngan bandar tapi takde la jalan kaki nak ronda bandar kena request  taxi dari reception kejap jer sampai . Kat medan ni ada dua jer company taxi Express n Blue Bird.Harga taxi fix nak g mana pun bayar RP25,000 bersamaan rm7



Past check in n mandi ..golek golek terus ambik cab nak pegi Sun Plaza..owhhh hotel ni dekat ngan Sun Plaza ,Shopping Kompleks terbesar kat bandar Medan tapi jauh dari pasar ikan (tempat soping baju n lace)




 Hoyehhh..dah sampai Sun Plaza..ronda ronda..wahh memang soping complex ni untuk orang kelas atasan rasanya sebab banyak barang branded n orang orang dia pun nampak kaya
mostly yang pegang ekonomi kat Medan ni adalah orang cina ,tu kata pak supir lah..tapi memang pun sepanjang perjalanan nak ke hotel banyak rumah rumah..mak aihhh kalah rumah sultan kart Mesia ni...
pagar dia pun dah kagum aku tengok..tapi suma tu cina punya..

pusing pusing ..pastu lapar tapi taknak makan fastfood..terus kuar sebab nak cari restoran Garuda


 Bila kuar depan Sun Plaza ni..nampaklah suasana seperti diatas...maka kami pun nak cuba naik motor tu

 ni masa kat atas motor

sepanjang 3 hari tu kitaorang naik motor silih ganti ngan taxi..kalau taxi RM 7 tapi motor tuh RM 4
jer...pergilah mana pun..harga tetap itu tapi ada gak yang demand...
kali pertama naik..budak muda yang bawak..perhhh rasa nak tanggal jantung..laju gilakk



yeeyyy...sampai... dekat jer ngan Sun Plaza


*mood kelaparan*
tapi kitaorang pilih 4 lauk jer...sebab dah kena kat bandung..mahal 

 jus pelangi


Pastu kitaorang jalan kaki masuk lorong sana sini n jumpa lah satu dua factory outlet yang suam suam kuku, tak macam kat Bandung..happening..dapat la laki aku sauk 2 3 lai jeans murah..

Hari pertama kami habis di Sun Plaza..dah penat ukur Soping Kompleks terus balik hotel n rehattt sebab suk nak check in hotel lain pulak....



0 comments:

Post a Comment

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea