Thursday, March 28, 2013

Blackie yang makin manja..ngade ngade

Posted by cinda at 8:36 PM
Reactions: 

Salam Jumaat...hari ni Cinda cuti tapi petang nanti kena masuk opis jap sebab ada kerja dari bos nak kena settle hari ni..
pagi ni actually tolong en somi pergi service kereta..kesian pulak subuk ngan kerja jadi sebagai isteri mithali*ahaks!!* ai pun hulurlah bantuan sedaya boleh (motif sebenar nak guna keta nak terjah Daiso nak soping puas2...hahaha dasarr!!!kaki sophaholic....)

And now sempat update blog kat pusat service..hahahah...
sekarang ni nak update kat opis pun x sempat..bukan update jer nak jalan jalan belog orang pun takde masa...huhuhuu*lap peluh* banyak nau keje skrang..



photo.JPG

nak citer tentang perkembangan anak bulu saya...hahaha...

Actually lepas disunatkan n ari tu diserang masalah kutu yang agak kronik..keadaan Blackie memang amat berbeza sekarang..n alhamdulillah now dia dah full recover dari semua masalah terutama masalah bulu gugur..

badan makin bambam..kuat makan..n satu lagi makin mengada ngada.. manja..kalau tak layan dia kejekan kita balik...habis digigitnya..maklumlah menjak ni banyak pulak tempahan kuih tart..jadi balik kerja memang sampai malam duk menguli jer..jadi dia duk kulu kilir mintak perhatian..hahaha

Sifat sifat blackie yang mencuit hati walau pun sifat seekor kucing:

*bising bising kalau makanan dia habis dalam mangkuk..sambil kais kais pack makanan dia suh bubuh dalam bekas
*bising bising walaupun makanan ada dalam mangkuk sebab sebenarnya..dia nak suruh clearkan najis dia kalau dah banyak sebab dia penggeli,,hahaha..diva sangatt!!kalau dah tak tahan dia sanggup jingkit tepi bekas najis takut tersentuh kaki kat pasir...hololooo
*mudah sangat kalau tak bagi dia kuar rumah bila bukak pintu..just say bye bye..dia terus duduk tau mummy nak p kerja...
*say .."sit n sleep" dia akan duduk n lepak..



see....geramm sungguh...ni tempat landing baru dia...sejak letak bantal besar ni...suka pulak dia lepak kat stu...

ajak main nyorok nyorok...siannn..

bila aku nak masuk tidur...mula lah ngekor...kengkadang aku sibuk layan instagram..fb tetiba member dah kelaut mimpi kat ujung katil haaaaa......

BLACKIE now!!!

muka serius...rimas dipakaikan baju...pastu suh jadi model..
mana tak bengang mamat...hahaha...





1 comment:

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea