Wednesday, March 20, 2013

Masak sendiri VS makan luar

Posted by cinda at 8:41 PM
Reactions: 

bila nafsu terhadap satu makanan membuak buak susah pun sanggup masak sendiri sebab nak makan punya pasal ..bertambah tambah..kat rumah sendiri tak malu nak tambah sploh kali pun kan...

daging masak lemak cili padi memula kita bakar dalam oven pastu dah rada cukup masak kuarkan dan panggang kejap atas dapur sebab nak nampak effect effect terbako supaya bila masak nanti ada abuk abuk hitam dalam kuah kuning...baru cunnnn

perhhh..tergoda ai tau...

bila dah ratus jutakali ulang sambal ikan bilis...sambal udang..sotong..
tetiba teringat kerang pun boleh buat sambal gak ek..???
maka bertungkus lumus rebus kerang pastu cabut dari cengkerang sambil tangan gatal gatal sebab air dia...

maka see..puaskan bila masak sendiri...

tapi ada masa masa hormon tak berapa stabil..tengok dapur pun menyampah betul...

bistuh kita isi perut kenyang kenyang masa ngan member makan kat luar jadi malam duk diam diam
ngoyel pe yang patut kata orang johor....







kalau makan kat luar..kulit ikan pun bernafsu nak order...
*terlampau kretip sangat kulit ikan pun sayang nak buang yer Manhattan..*huhhh*
p/s: sila jangan order!!!


sejak ada idaman hati dari Langkawi ni..mudah la kalau malas tahap gaban pun nak masak
sebab apa?? sebab magic pan ni memudahkan cara memasak anda..
letak minyak sikit...pastu campak apa yg patut..tutup..dalam 4 5 minit siap..tak yah nak balik balikkan..
atas bawah masak serata


tada!!!!

Versi bakar ayam!!!


Ni asam pedas anak didik aku..ahak!!perasan...
si shai wassap gambo asam pedas versi first time .
lepas aku bagi resepi...cayalah orang kelantan dah pandai masak asam pedas...bravo!!


 Sebelum shai try masak..request dari budak mira..maka gigih akhak masak untuk depa...
p/s tuk budak miera..bila lagi ko nak belajo masak asam pedass mira hoiii....

 ha...ni lah budak Shai n budak Miera...geng melantak yang awsome!!!!
mana tak awsome...kuat melantak pastu kitaorang kalau sesaper dapat durian runtuh compem compem memang open table...ni makan kat Redwok si shai open table..

 melantak sampai perut umpama ngadung 6 bulan..

ni pulak ngan kak sue..geng melantak kat opis...pun awsome!!!sebab selalu banje kami..ahakkk!!!
nasi arab Mr Kabab Presint 14

ok any idea nak makan mana....!!!

2 comments:

  1. Cindaaa!!! Alahai teringin sangat nak pemanggan ajaib itu :) Macam best je main masak-masak... Kirim beli boleh? Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reena jauh beli magic pan tuh...kat Langkawi...hahaha..tak tau bila nak kesana lagi...kat sini mahal sangat

      Delete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea