Wednesday, June 18, 2014

Panggilan

Posted by cinda at 7:55 PM
Reactions: 

Alhamdulillah...
Rasa tenang sangat ari ni....

baru sat ni ada orang lalu sambil panggil nama aku....
dah memang rutin pulak abang ni setiap kali lalu atau terserempak akan panggil nama aku..sambil senyum senyum...hehehe...

tu yang bila ingat ingat balik...sejak aku kecik and now dah berumur masih ada orang panggil dengan panggilan yang sejuk telinga mendengar...

bermula kelahiran aku...tokmak tokbah panggil aku dengan panggilan SAYANG...
mungkin sebab aku cucu sulung gamaknya...sayang sangat...

lain pulak dengan orang felda sekelilingku masa aku dibesarkan bersama tokmak dan tokbah
sinonim aku dipanggil kaklong atau along...jiran jiran...waima jumpa orang kat kedai hehe...
kaklong sangat nihhh..

Bila dah duduk dengan mak kat taman perumahan ...aku dapat panggilan dengan orang kedai runcit..hehehe kira abang2 diorang panggil aku sayang...dah tak ingat nama abang kedai kat blakang rumah tu...

Pastu bila masuk pulak kerja..lagi tak menahan....ada abang opis ni panggil aku ANJE...adehhhh...
sampai sekarang tau...kihkihkih...
nak kata aku ni ngegada tak jugak..garang lagi ada...

lain bila becinta...pakwe panggil SAYANG
kawin....dah tinggal AYANG
nak masuk 10 tahun......huaaaaa....tinggal YANG jerrrrr...


0 comments:

Post a Comment

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea