masih dalam mood masak-masak
bila nampak koko masih banyak
tepung banyak
butter banyak..
n x pasal p beli biskut mery
ermmm....
belek-belek buku resepi
resepi yang maching ngan bahan yg ade ....
kek batik kot..makanya
jadik ler...
nih resepi
bahan-bahan:
1/2 buku buttercup
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula-cinda kurangkan tp kena komplin manis gak
2 biji telur
1/2 cawan milo + 1/4 serbuk koko
1/2 cawan susu pekat
200g biskut merry
cara-cara:
pukul telur,butter,gula & susu pekat hingga sebati
masukkan milo + serbuk koko
& tepung sedikit demi sedikit sambil dikacau rata
kemudian masakkan atas kuali dengan api yg perlahan sehingga bertukar warna
dan dikacau selalu. Tutupkan api &patah-patahkan biskut mery dan digaul rata
Bubuh ke dalam bekas/loyang yang dilapik plastik lalu tekan-tekan
dan mampatkan adunan tersebut
Simpan dalam peti sejuk selama 4 jam
kemudian bolehlah dipotong
meh cuba!
-xoxo-
bila nampak koko masih banyak
tepung banyak
butter banyak..
n x pasal p beli biskut mery
ermmm....
belek-belek buku resepi
resepi yang maching ngan bahan yg ade ....
kek batik kot..makanya
jadik ler...
nih resepi
bahan-bahan:
1/2 buku buttercup
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula-cinda kurangkan tp kena komplin manis gak
2 biji telur
1/2 cawan milo + 1/4 serbuk koko
1/2 cawan susu pekat
200g biskut merry
cara-cara:
pukul telur,butter,gula & susu pekat hingga sebati
masukkan milo + serbuk koko
& tepung sedikit demi sedikit sambil dikacau rata
kemudian masakkan atas kuali dengan api yg perlahan sehingga bertukar warna
dan dikacau selalu. Tutupkan api &patah-patahkan biskut mery dan digaul rata
Bubuh ke dalam bekas/loyang yang dilapik plastik lalu tekan-tekan
dan mampatkan adunan tersebut
Simpan dalam peti sejuk selama 4 jam
kemudian bolehlah dipotong
meh cuba!
-xoxo-
TiMer KaCiH K.NaD.CoZ.KaSi RaSe ArI TU.. SEdAp SaNgAt!!eeMMM NNyyUmmm2.. Buat La Lg
ReplyDeleteMeH SaYa ToLONG RaSEKaN...
HIHIiiii
hehehe...ye ke sedapp.. manis
ReplyDeleteckit...ko wat la biskut coklat tuh...senang