Sunday, November 4, 2012

Treasure Hunt MOF

Posted by cinda at 7:16 AM
Reactions: 

Alhamdulillah treasure hunt mungkin aktiviti terakhir me untuk tahun ni...
syok coz dipilih sendiri oleh taiko treasure hunt untuk join sekali..
actually bahagian hantar 2 kereta means ade dua team lah but we decided tuk gerak dalam satu team
n sebulat suara berkongsi jawapan n kalau ditakdirkan salah satu team menang kami dah janji nak kongsi hadiah..yeayyyyy...

My bos En Fadzlee as a leader for dis team.n secara tak langsung me sebagai asistant la..hahaha
prepare apa yang patut...seperti alat tulis n kamus ..wah nerves gak la sebab dah lama tak join aktiviti lasak..
tapi sebenarnya bila kami dicide nak gerak as a big team cth kongsi jawapan..kerja jadi senang...sebab???
maksudnya kita boleh bagi tugas...masa mula gerak memang cari sama-sama..pastu bila dah sampai check point pertama submit jawapan n kena teruskan aktiviti team pertama stay kat check point tuk cari jawapan area tu  and team kami akan teruskan perjalanan tuk ke soalan seterusnya ..jadi kita x rush n banyak masa nak pikir jawapan..
dalam kereta pun kita dah bahagi tugas sorang drive sorang baca tulips sorang kena settle soalan  sambil google(ohhh google amat membantu disaat ini ) n sorang ready n tolong apa yang patut...

Soalan amat susah..kalau team tu takde lelaki memang parah..sebab clue tu ade citer pasal movie english pastu clue team bola sepak la..tapi aku pulak banyak bantu bab jalan n kedai kedai yang aku familiar..kalau kat presint 14 tu mmg aku terror..dan kawasan bangi kira bonus gak sebab suma tempat adalah kawasan aku haaaaahaaa..sebut jer ha..wong solo..rhb bank..mcD..wadihana suma dlm kepala..
kira aku ade gak menyumbang la...
eh lupa pemenang 1st place adalah dari team LHDN..kira power la..sebab mata dia 95 kira salah satu dua jer..kami salah 6 hahaha...



 berkumpul dan dengar penerangan


muka kena bangun pagi hari sabtu..huhuhuhu
kami bunga disamping enam kumbang..ngeh ngeh

 masuk jer kereta..kita dah bahagi tugas..didepan sorang drive sorang baca tulip once dah pakar n tau tempat boleh skip kat tulips tu coz tulips tu tuk mereka yg betul2 x tau jalan...



see...soklan nyerr huihhhh....

 sampai check point pertama kongsi jawapan n submit..

take a nap....
sempat la membuang ape yang patut..hahaha

 Alhamdulillah kami the 4th  n 5th car yang sampai..jadik melanguk la kat meja makan...
KFC disponsor oleh MK2

Sebanyak 26 buah kereta telah menyertai TH ni..termasuk semua agensi dibawah Kem Kewangan
hadiah utama sehingga tempat ketiga
 1st place : RM1500 dan sijil
2nd place: RM 1000 dan sijil
3rd place :RM 750 dan sijil


Hamper tuk semua peserta


 Alhamdulillah...hasil kerjasama tanpa hasad dengi (kata kata en amin..hahaha)


dengan jawapan sebijik sebijan tapi team aku hantar dulu 
maka alhamdulillah sangat sangat...team kami layak mendapat tempat kedua dan ketiga dengan selisih satu mata sahaja mungkin ikut sapa hantar dulu..

tengokla..bila kita gerak satu team kami dapat habuan berlipat ganda...
sebabnya 
hadiah kedua : RM1000.00 + hadiah ketiga : RM750
= RM 1750 - RM 50 setiap kereta(rm100) - rm50 (beli barang dan bayar cik sheery atas bantuan jawapan)
Baki RM 1600.00 bahagi 8 orang = RM 200 seorang
syukur alhamdulillah...see tak rugi kan

tahniah ...



rezeki datang dengan banyak cara..bersyukur..
seperti kata kata model 80an nikmat mana yang mahu kudustakan..ehemm

hehe kat bawah ni gambar kenangan treasury hunt yang pernah ai sertai..


 Kenangan treasure hunt anjuran paper Metro..dari kl ke desaru Johor
dari 100 kereta alhamdulillah dapat tempat ke 7..amin bawak balik rm150


kali pertama join aktiviti ini...tak ingat dapat ape..hehehe


kali ke 3 join TH peringkat bahagian

sekian cerita saya hari sabtu....xoxo

4 comments:

  1. tahniah utk semua team.....w/puan team en.suami kalah hehe

    ReplyDelete
  2. huhu.. sue tak pernah join sebarang treasure hunt pun...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..rezeki...sue next time kita wat team sendiri ek

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea