Wott wott...
Bersiaran dari office..rasanyer dah berkurun cik Cinda tak berkongsi resepi mudah tahap gaban kat belog kesayangan hamba ni kan??
yer lah..kengkadang ada jer yang mintyak resepi..asam pedas lah..mary cheese lah..bread puding lah...
tu tak bukak belog Cinda la tuh...rasanya semua resepi Cinda dah masukkan ...tapi layan gak lah..bagi lah hardcopy kat diorang senang bawak jer kertas tu g dapo bila nak masak..
ok resepi kali ni pun mudah amat..
masa ronda kat pasar tani ternampak udang rimau yang belang belang warna hitam tu..
aduhh kalau masak lemak cili padi sodap ni..
kalau orang lain suka bubuh nenas tapi cinda suka bubuh pengaga..
jom layan resepi
Actually lain negeri lain cara masaknya..
kalau belah Johor mudah jer bahan n caranya
bahan: setengah kilo udang
santan rm2.00, *2 inci kunyit hidup *13 biji cili kampung, 2 keping asam keping, garam, sebatang serai,seikat pengaga
cara:
tumbuk bahan bertanda *
masukkan santan dan bahan tumbuk kedalam periuk, tenggek atas dapur dam masukkan asam keping serta serai, masukkan udang dan serasakan dengan garam dan akhir sekali masukkan pengaga..jangan lama nanti layu sangat tak cantik..
siap!!
TADA!!!
mudah kan...
mudah dan sedapp sangat...
makan panas panas dengan ikan goreng...perhhh mabelllesss
sekian resepi kali ini...
ca cincauuuu!!
mak aiii...sedapnye :) lame xmasak resepi ni..ingat2 lupe dh..hihi
ReplyDeletesebab lama x masaklah..saya masakkk hahahah
DeleteOMG kak, kau buat aku terliur lah..
ReplyDelete