Thursday, July 11, 2013

Mee Hailam Mabelesss...

Posted by cinda at 6:52 PM
Reactions: 
Pagi semalam baca belog Filla.gelak bila dia citer laki cakap dia giler sebab pepagi dah tanya nak makan apa untuk berbuka..
semalam laki aku pulak kul 6 baru kedek kedek request makanan nak berbuka...
oleh kerana zaman IT x susah google jer resepi time tu..
dia request nak mee hailam tetiba...
nasib baik pulak suma bahan memang dah ready dalam peti ais...


Bahan:
Mee kuning
2 ulas bawang putih(ketuk)
Sos tiram (3 sudu)
Sos ikan(2 sudu)
lada merah
5 ekor udang sederhana
daging potong slice
secubit garam
2 sudu kecil tepung jagung

cara-cara
tumis bawang putih dan masukkan daging slice bagi empuk..
masukkkan sos tiram n sos ikan dan masukkan air sikit
masukkan udang pastu terus masukkan mee n sayur sayuran pilihan
dan last sekali masukkan tepung jagung nak bagi kuah pekat

siapp!!!

versi dalam kuali
sedap kak ton..tak tipu hahahahahah

3 comments:

  1. wah senang je ni.. tapi tak makan mee kuning.. bole tukar kuew tiaw la.. heeh.. thanks for idea.. :)

    jom jenguk blog saya :
    http://hudakassim.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx rajin menjenggah ..ha ah huda senang sangatt..kuew tiaw pun sedap gak...

      Delete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea