Thursday, March 15, 2012

ohMGGESSSS

Posted by cinda at 12:03 AM
Reactions: 
Setiap hari tak semestinya sentiasa happykan..
sabtu lepas..dah happy2 ronda kat soping mall
sampai2 car park luar kat Sunway Pyramid..terus terkedu..mengucap panjang..n blurr..
keta kena hempap pokok..memang masa tu baru pas hujan pun..


Masa sampai-sampai tuh..polis tengah sibuk2 dok kerumun..bila dia nampak kitaorg terkejut
..n terus diorg tanya awak punya ker..
diorg cakap baru tak sampai 3 minit pun kejadian tuh..

 masa tu dah pk ..abis lah...mesti rosak teruk punya...
x tahan polis tu sempat rakam masa pokok tu jatuh..

 Polis tu dok call Majlis daerah suh datang potong pokok tuh..
lama sangat tunggu bila dah ramai kerumun belek belek ..diorg cakap leh alih sendiri ni..
satu batang pokok tu dok bertahan kat bumbung keta..


 Bila dah ramai yg volunteer..suma pakat alihkan..n alhamdulillah hanya kemik sikitt jer kat bumbung belah pemanduyang lain cermin suma ok..alhamdulillah sesangat..
semangat 1 Malaysia suma cina india melayu tolong menolong..

polis tu cakap bagus gak kitaorg lambat seminit dua .kalau masa dah sampai keta tu tetiba jatuh kat kitaorg lagi naya kan..betul gak..alhamdulillah allah lambatkan dua tiga minit kitaorg sampai...aminnn
ni kes ke tiga polis tu cakap..sebelum nih keta mercedes..abis suma cermin hancur...


memamg malang tidak berbau..tapi berhati-hati tu mmg penting..
contoh kalau time time hujan nih elaklah parking bawah pokok besar..
syukur sangat xde ape2..aminnn

6 comments:

  1. Subhanallah.. syukur xde sesape dlm kereta...

    ReplyDelete
  2. syukur tak de aper2 yang berlaku pada tuan keta

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah selamat. malang mmg tak berbau kn

    ReplyDelete
  4. kak sunway parking kat shop lot 2 ke?
    lepas nie aku parking dalam bangunan la
    mahal pun xpe janji pokok x tumbang
    kalu cermin pecah dah satu hal lagi pulak kan

    ReplyDelete
  5. x yang berbayar ,kira parking utk hotel guess tuh...

    ReplyDelete
  6. syukurlah ambik iktibar wt kita sesama kita
    kak tumpang lalu follow blog sy gak k qisahkami.blogspot.com tq

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea