Friday, March 2, 2012

Bandung (Day 2)

Posted by cinda at 12:37 AM
Reactions: 
Salam khamis...cepat benau masa berlalu..dah nak jumpa sabtu balik..
insyaallah sabtu nak ke JPO pulak..menjamu mata sajer...
malu nak buat entry nih..sebab dah sebulan pun citer nih.
gambar masa berjalan ke Bandung,..maklum kali pertama pergi..
agenda untuk bergambar adalah kurang..cuma fokus nak soping jer..
lagipun xde jurugambar bertauliah pun..
citer untuk day 2 n day 3 jer sebab day 1 sampai dah malam..n day 4 pagi balik dah
insyallah kalau pergi next time mungkin lebih santai..

family hubby dah mula plan nak p sebab cousin dia nak kawin disember nih..
yang paling bestt..uncle hubby dah kuar cek 3k tuk support perjalanan semua org..horehhh..
yang x horehnya..saya dilantik sebagai ketua rombongan...huaaa x nak..bukan sikit2 kerja k..
bab tiket lagi..hotel lagi..supir lagi...
tengah berpikir camner nak larikan diri...

jangan x caya..mcm rombongan dok hantar kitaorg..
suma cucu xcited atoknya nak bejalan..



 sangat tidak selesa masa nak melalui kastam bandung...bayangkan dari terang nak sampai
ke dalam tuh dah malam..


siankan..besau tu jer tingkap nak masuk beg...

 settle kastam..pak supir dah tunggu kat depan..siap bawak nama aku besau lagi..hehehe
perut pun dah berkeroncong lagu indon..terus suh supir bawak makan sebelum p apartment..
x ingat dah nama restoran nih..sebab dah letih..

tetiba tengah sedap makan..terpandang kawan abah aku.terus aku jerit "eh pak arip"...ya allah keciknya dunia..mmg sebelum tuh bapak aku cakap pak arip pun nak p bandung..cuma x tau tarikhnya..last2 jumpa gak..Diorg dah keletihan sebab baru balik dr Tangkuban Perahu..

sampai apartment kemas2 terus masuk tdo sebab xcited nak soping esok..

pepagi dah tercongok depan pintu tunggu supir..lambat la pulak kan...


 Cipedes Apartment
sesuai kalau pergi keluarga besar sebab satu apartment ada 3 bilik
cuma bih kurang rm200 jer semalam..tapi agak jauh dari pusat bandar
supir aku pun x baper suka sebab nak masuk tu jauh n jalan kecik.

selesa sebab luas..
mcm apartment kita kat mesia la luasnya..

 posing posing depan apartment..masa ni dah nak angin sebab supir lambat
takut dia lupa jalan ke..

berat beg tuh dok pikul jota-jota...hahaha


 siankan...masih ada yg niaga cara lama camnih..kat mesia dah x nampak dah..suma canggih..
bersyukurlah kita dok dibumi mesia..

sampai sampai pasar baru terus p foodcourt dia Level 8 rasanya..breakfast merangkap tengahari..
banyak pilihan makanan..pepandailah korang pilih..tapi seriously..mahal gak harga makanan kat bandung nih..jus dia pun dlm rm 3.50..
nak masuk toilet pun kalau kita 20-30 sen kan..kat sana RP1000 (rm 0.40) mahal ler kot..


aku makan kat  kedai nama dia KALIMANTAN
n order nasi goreng ni..sedap.Ni pun akak ros kat opis aku rekomen.sedap tapi mahallah kedai nih..
order nih masa baru sampai pasar baru kira breakfast la..bagi makan kenyang2 sebab nak soping sampai petang..

 ni dekat atas sekali dekat ngan foodcourt..yg longok2 tu rp50,000 (rm 17.00) jer...pandaila nak memilihnya.. aku x bape bekenan..sbb kalau nak beli kat Mesia pun banyak cuma yg rm 17 tuh ade la sambar tuk bagi org..

 ni anak sedara dok ngambik gambo..dapat kat dia abis suma mat n minah endon dia amek gambo


sumpah giler nengok lace dia..rambang mata..yang aku belek nih paling murah la..dlm rm6 semeter..
kalau cantik giler pun dlm rm80.00 ( 4 meter..)
diorg campak gitew jer kain2 tuh pepandaila korang memilih..


budak pegang beg cekelat tuh si udin aku punya asistant angkat barang..campak suma kat dia..
bagi la upah sikit kan..mana larat weh nak usung barang kulu kilir..
setia giler plak tu..kejap tanya akak nak air..nak p toilet suma dia tunjuk.(toilet kurang selera sikit)
tempat sembahyang dia tingkat atas x ingat level bape..
masa ko soping tuh..kalau haus x risau..ade jer tukang jual air kulu kilir bwk memacam jenis air..
pun aku rasa mahal..ikut suka dia nak letak harga baper..


kedai nih cantik2..tapi aku jumpa last minute..dapat capai selai jerkk..


dah penat n berpinau bijik mata nengok kain..
naik atas semula makan..

sedapp seh abc dia..teringat-ingat sampai ari nih..lain macam rasa..ehh memang lain lah

teh botol yang x baper sedap pon..

foodcourt mcm kat mesia jugak..

3 comments:

  1. kak, teh botol tu glamer gile kat indon.. sue pon pena rase.. xbest sgt pon.. huhu..

    ReplyDelete
  2. wahh terujanyaaa. .
    nanti cakap dgn uncle ainn nak ikut boleh?
    heheh kasi sponser tambang skali :p

    ReplyDelete
  3. salam. tumpang tanya.
    camne u booking apartmen cipedes tu yer? thru supir ke or direct kt management/owner dia? ada byr deposit tak?

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea