Tuesday, October 29, 2013

Warong Bunian@Pinggiran Putra

Posted by cinda at 8:50 PM
Reactions: 

Warong Tapak Sulaiman atau lebih dikenali sebagai Warong Bunian...
nama macam seram jer kan bunyinya....memang masa sampai tu ada rasa seram gak...hehehe
sampai sampai nampak keta jer penuh..dahlah tempat tu mcm terselindung..
Mungkin nama tu sesuai dengan kedudukan warong tu yang agak tersorok

Lokasi restoran ni dekat Kampung Limau Manis yang letaknya di antara Putrajaya dan Kajang. laluan masuk ke sini kena melalui Sungai Merab atau Pinggiran Putrajaya.
Nak mudah, ambik GPS coordinatenya.
2.908737, 101.727188.

Rasa memang sedap la...kalau tekak kampung memang kenalah...
setiap hari lauk akan bertukar...macam hari ni..menu utama udang galah masak lemak cili padi dan ikan keli goreng



 nampak bumbung jerr...masa sampai tu berduyun duyun keta sampai...boleh parkir atas atau bawah

 kat atas dah penuh bawah kedai pun ada parking
 tersorok betul..tapi punya ramai manusia time lunch...macam tak caya ramai yang tahu pasal warong ni


 Info


 Sila jangan datang walk in...sila buat booking sebelum datang kalau tak jenuh nak tunggu orang habis...dan jika kita dah book tak boleh cancel hokehhh....inilah yg terjadi kat kami...call nak cancel tak boleh..huhuhu

 specialnya kat sini..setiap hari menu adalah berbeza..dia akan letak semua lauk yang ada korang tinggal makan jer..kalau mcm hari ni menu utama udang galah masak lemak cili padi and ikan keli goreng


 ni lauk untuk empat orang...udang galah dua mangkuk penuh..



 suma yang datang ni dah ada nama booking kat meja..



 maksud air Kundasang sebab sejuk giler diorang buh ais...haahhah mengigil

 penjaga warong bunian...hahaha scary

 dah kuar jalan jalan cari makan

 happy perut kenyang..kalau bungkus boleh makan dua orang..berbaloi




Info:  RM 14.00 seorang makan termasuk air (tak kira air apa)
          RM 13.00 Bungkus

3 comments:

  1. Bestnyer. selalu dengar nama jew. belum pernah pergi lagi.. huhu..

    ReplyDelete
  2. pagi dah mkn nasik lemak bunian tghari belum try lg..dgar mcm best je..

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea