Wednesday, December 4, 2013

kawan, sahabat sejati

Posted by cinda at 5:59 PM
Reactions: 

Salam khamis semua...

masih terasa lagi seronok bila dapat berkumpul..berbual..bergelak ketawa bergurau senda..
celoteh setiap orang boleh bikin hinggar bigar jadinya..
itulah bila memasing melepas rindu...ini kali ke tiga kami berjumpa..seronok tak terkata...
mengimbas kenangan 18 tahun dulu..begitulah kami di zaman sekolah..

umpama segerobolan semut..berkumpul tak kira tempat..waima di kaki tangga pun jadi..
kamilah penyeri dalam kumpulan ranjer sekolah...degil usah cakap..sesekali kena gak panggil dek guru disiplin..pernah sekali dipanggil kerana bersuka ria dalam hujan lebat dipadang..ketika latihan ranjers..hahahaha..



 si abang..kumbang yang selalu mengekor bunga bunga ..sampai habis SPM pun dok mengekor nak kerja tempat yang sama...now Senior Officer di Public Bank...


 hujung kiri dan kanan Rohani dan Saidatul seorang guru...

 Pipah now sahabat paling dekat dengan aku..sesama kerja di Putrajaya..ada Master in Music..
dari zaman sekolah sampailah sekarang menyanyi minat utama dia...

 dari pukul 2 sampai dah nak abis majlis ..baru reti nak balik..
suma nak datang solo..memang menjadi jadi lah jadinyer...

 jumpa pulak si Adi (dua dari kanan)...berjaya sebagai pembuat segala jenis kuih tradisi walaupun hanya tinggal di kampung...

kata si Lyn..aku yang paling aktif dalam group..hyper...yerr memang pun..paling kepoh pon hahaha...

 kekadang terlupa yang kami ni dah menginjak 35 tahun..tapi usia tak penting kan...

 tengoklah tu...


*pah..Selamat pengantin baru..semoga kebahagiaan sentiasa mengiringi sepanjang perkahwinan kalian..dan sahabat..in sya Allah kita akan tetap macam ni..happy dan selalu berjumpa..kita pun dah plan nak gathering kan...kat group Wassap pun dah huru hara..aku tak tau kalau dah berkumpul serumah nanti.....watch outtt!!

2 comments:

  1. eh..pipah dah kawen..rindu kat mber2 lame tetibe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam kenal jer...macam kenal jer....hahaha...baru sampai rumah dah rindu kat diorang...acaner??

      Delete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea