rupanya mudah membuatnya...betull..bahan pun simple
dah lama dah wat tp lupa nak wat entry..next time nak buh buah lak kat atas dia
bagi kurang muak..bende ni x leh makan bebanyak..muak sbb base dia pun lemak
cheese lagi ler lemak..
Bahan-bahan untuk Pastry
- 125g mentega
- 60g gula icing
- 1 biji telor (size B)
- 240g tepung gandum
Bahan untuk Cheese Filling (Inti)
- 250g cream cheese
- 50g gula icing
- 20g mentega (lembutkan)
- 1\2 sudu perahan lemon
- 1 biji telor (gred B)
- Blueberry pie filling
Cara-cara,
Panaskan ketuhar pada suhu 180 C.
Untuk membuat sweet pastry: -pukul mentega/marjerin dan gula aising sampai creamy. masukkan telur, pukul lagi. Selepas itu masukkan tepung.
Untuk membuat cheese filling: -pukul cream cheese, mentega dan gula aising till fluffy. Akhir sekali masukkan telur dan perahan lemon, pukul.
Sendukkan cheese filling tadi kedalam piping bag dan pipekan ke dalam doh tart yang sudah dibakar tadi. Hiaskan di atas dengan blueberry filling dan susun di atas dulang pembakar dan bakar pada suhu 180 C selama 10 minit atau filling tadi nampak macam kering sedikit.
x jamu kat aku pon kak
ReplyDeletehihihihihi
muchux esok akak bwk ek..sbb mlm nih nak wat tuk mak akak sbb esok nak balik muo..hehehehe..malu nak jamu sampai kat org atas..bukan sedap mana pon
ReplyDelete