Friday, February 10, 2012

Big Plate, My Mexican Breakfast..

Posted by cinda at 11:07 PM
Reactions: 
Salam sabtu..sementara mengemas ..membasuh..selit selit sikit update blog..sambil menunggu en somi pulang dan bersiap untuk meneruskan pencarian ..mau ke Ampang Park n Bukit Bintang..

Pagi tadi berkobar kobar nak mengetes resepi yang membuat saya teruja to make a breakfast early morning...saya memang amat teruja bila terjumpa blog yang menghidang masakan yang mudah ..menarik dan sedap..yess..amat sangattt..

terima kasih la pada NOTEBOOK.blogspot..dan ada dua lagi resepi hebat yang akan dicuba..tungguuu...
padan muka juga bila kena marah ngan en somi sebab bila dah siap dihidang si isteri x abis snap snap dan snap..sampai mood nak makan dia terbantut..hahaha..sory sayang oii...mungkin dia x baper paham begitu lah dunia blogger..mencari input yang menarik..bukan mudah kan...


 resepi mudah: tebuk tomato dan buang isi, pecahkan telur..pukul bersama cheese..lada sulah n blackpapper..masukkan dalam tomato tuh..n tabus cheese ontop..dan kita bakooo..
senang gilerr kan...


 dan hias bersama accessories yang lain..eh ada pizza teselit..yang tu beli hehe.
cara buat kentang lenyek: rebus kentang sampak empuk..lenyek  dan masukkan susu segar n blackpapper sikit dan garam..siapp..

hehe...selingan..c my fridge magnet..perlu diselenggara
berterabur...


 amat teruja mengumpul magnet nih..walau sekecik tempat..aku mesti cari..
contoh cam p sunway lagoon,kuala gandah..planetarium,aquaria,a-famosa,bukit tinggi..
kalau org bagi lagi teruja...sebab free hehehehe...


 eh...ape bendealah tu!!!...hehehe..malas nak sebut...kihkih....


stop sampai sini..selamat berlibur bersama keluarga...chowwww!!!!











4 comments:

  1. huaaaaaaa
    x suka baca blog kak nadi
    sbb ia pasti buat aku terliur, lapar dan sangt teruja
    jahat!!!!!

    ReplyDelete
  2. kak nadi, cambest je..nampak menyelerakan la kak.. must try this at home.. huhuh..

    p/s: mcm pernah ku nmpak pinggan tu... ;p

    ReplyDelete
  3. ngehngeh...
    mucux: ko bukan rajin memsak ker??...meh la kita berkongsi resepi...i loikee
    sue: hehehe...pinggan ciloks...hahahaha

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea