Monday, February 13, 2012

Tarikan baru di JOHOR...

Posted by cinda at 8:14 PM
Reactions: 

salam selasa...hari ni tiada cerita untuk diri tuan rumah..cuma nak bercerita tentang negeri tanah tumpah darahku..JOHOR DARUL TAKZIM..selama ni jarang nak dengar orang datang bercuti ke..melancong ke..ke Bandaraya JOHOR..

Aku sendiri mengaku, dulu kat Johor belum ada daya tarikan yang boleh membuat org tertarik nak bercuti..kalau ade pun sekadar laluan darat ke negara jiran Singapura, aku pun kadang-kadang turun bila ade kenduri kawin sedara yang bersepah sebenarnya cuma jarang berjumpa..sedara belah tukmak yang berketurunan arab Al-attas..Al-Idrus..Al-Bawah..eh x lawak jer..

Tapi sejak wujudnya Wilayah Iskandar ni..salah satu projek mega yang masih berjalan..ha baru dengar kebelakangan nih org luar datang bercuti ke JOHOR nih..kalau x ,yang selalu dengo tu la p pantai lido jerk..
dan yang pasti sekarang shopping complex ala ala kat New York tu menjadi tumpuan penggiler barang berjenama seperti COACH, BURBERRY dan seanggkatan dengannyalah..aku sendiri x sampai lagik..
Sekarang ni Legoland dah mula jual tiket online..belilah yer..

Jom lah beramai-ramai rombongan cik kiah yang dengonyer 2 bijik bas yg akan ke JPO hujung bulan ni..

LEGOLAND MALAYSIA










Prices and Tickets 

1-Day TicketPrice in RM
Adult140
Child (3-11)110
  
Annual PassPrice in RM
Adult275
Child (3-11)210
   

Available NOW: Pre-Opening Annual Pass*
Limited offer! Get your Annual Pass on discounted pre-opening online rates!*


Pre-Opening Annual PassPrice in RM
Adult195
Child (3-11)150


* The Pre-Opening Annual Pass is valid from official opening date 2012 until 31.12.2013. Pay less and get more than one year of full fun and excitement! Online booking soon available here on LEGOLAND.my







JOHOR PREMIUM OUTLETS





wahh..jenama kesukaan pun adoo...




Designer and Branded Stores available at Johor Premium Outlets (JPO), Malaysia

  
SuiteStore
902Adidas
436Armani Exchange (Opening Soon)
334Armani Outlet
220Brooks Brothers Factory Store (Opening Soon)
700Burberry
328Canali
434CK Calvin Klein
508Cotton On
432DKNY
422Esprit
516Flow
416G2000 Outlet
528Gap Outlet
532Guess
426La Senza Lingerie
430Lacoste Outlet
524Levi's Outlet Store
1000Nike Factory Store
100Padini Outlet Store
212Pink Jambu
604Polo Ralph Lauren (Opening Soon)
418Poney Outlet
404Puma
518Quiksilver
222Raoul (Opening Soon)
414Rip Curl
520Roxy
330Salvatore Ferragamo Company Store
234Shanghai Tang
420Timberland
216Tommy Hilfiger (Opening Soon)
308Universal Traveller
224Versace (Opening Soon)
606Zegna Outlet Store

SuiteStore
512Charles & Keith Reductions
400Clarks
316Geox
304Pedro Outlet
402Skechers
300Vincci

SuiteStore
412City Chain
214Evita Peroni
324Swiss Watch Gallery (Opening Soon)
306Tomei (Opening Soon)
320Wear + When (Opening Soon)

SuiteStore
312Bonia (Opening Soon)
408Carlo Rino
228Coach
230Coach Men's
428Fossil
232Michael Kors
314Oroton Factory
310Samsonite Factory Outlet
322Tumi

SuiteStore
302Cosmetics & Designer Fragrances
206Fidani Chocolate
602Maybank
318Royal Selangor
522The Body Shop Outlet
210The Cosmetics Company Store (Opening Soon)

SuiteStore
410Akemi
 
SuiteStore
1002Absolute Thai
502Baskin-Robbins
401Crispy Crepe
204George & Dragon Café
504Kampachi Japanese Restaurant
200Starbucks Coffee
500The Coffee Bean & Tea Leaf


5 comments:

  1. bertambah bangge la kak warge johor sbb skrg ni da smakin byk tarikan utama.. at least klw org lua dtg tau la nak bwak dieorg p mane erk....hehe

    ReplyDelete
  2. makin membangun negeri Johor...

    ReplyDelete
  3. dah lama tak gi Johor. Last gi pun tahun 2000 kot..cam nak gi Legoland laa...cantik tempat tu.

    ReplyDelete
  4. tapi kedua dua tempat tu kawasan xpensive..sian pulak yang golongan sederhana..

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea