Wednesday, February 15, 2012

-khamis-

Posted by cinda at 7:57 PM
Reactions: 
Oh..sungguh tiada cerita untuk dicerita
boring sangat ni..
blogger pun ramai yg x hapdate ...
semalam petang lepas sampai rumah kuar bahan sbb nak masak..baru siap satu lauk adik call kata nak datang..tp bawak kawan 2 3 orang..sebab nak attand tahlil rumah kawannya di presint 17 yang kehilangan anak berusia  6bulan..dan puncanya macam biasa..tersedak susu..rasanya lah kan dah lebih 10 kes kat putrajaya ni..x tau solution nak bendung masalah ni kan..rasa geram, marah pun ada..

Dan yang sedihnya pulak, si parent ni xnak bwk kes ni keatas..seperti post mortem..kes polis ..kira nak tutup kes jer..sebabnya pengasuh tu kawan dia..alolo..maka kes tu x sampai ke akhbar atau berita..
aku mintak sangat kerajaan carilah cara ..dan yang pasti nursery atau pengasuh langsung tak tahu pun bagaimana nak menghadap kes2 mcm nih kalau berlaku..Walaupun aku nih xde pengalaman dengan anak tapi aku ada pengalaman mengerikan bila berlaku pada adik aku yang masa tu baby lagi la..masa tu aku pun sekolah lagi, dua kali perkara yang sama berlaku,tetiba adik perempuan aku senyap bila angkat terkulai..dan muka mula biru..memang mak aku panik gilerr aku lagi la terus larii...mak aku pergi panggil jiran yang ade pengalaman sebagai nurse..jiran aku sampai ..terus amek adik aku dia tonggeng kepala kebawah pegang kaki jer n tepuk belakang adik aku sekuat boleh..dan kuasa tuhan alhamdulillah terus adik aku menangis ..syukur sangat..
umpama mcm org dewasa tercekik kan..kita kena peluk dia dari belakang dan henjak beberapa kali sampai makanan yg tercekik tu kuar..ha yg tu ada pulak iklan..cuba buat iklan pasal nak selamatkan baby tersedak pulak..mungkin peratus besar dapat selamatkan baby kan...

kalau keluar anak ha canni nyer ramai..xde la terasa sangat kalau sorang meninggal tersedak walaupun sedih tetap ada..ini x sempat nak manja kasih sayang dah tinggalkan makpak..ya allah x dapat bayang kesedihan diorg hokeh...(ihsan google kembar 11..hebatt!!)

 inilah adik saya yang tersedak susu masa kecik..dah beso panjang..
peneman setia makpak saya..




 dah pandai sikit adik lelaki saya amek gambo..
credit: FB

 canggih walimatururus sekarang nih..kretif sungguh...
member hubby..


hujung minggu tu ade singgah kedai ubat tradisional kat dalam PKNS Bangi.memang nak cari detok untuk kaki..terus beli..bila balik rumah dah semangat nak tepek kat kaki.tetiba suma dah keras..perhh bengang giler...esoknya suh my laling p tukar tapi bukan detok tapi tukar ngan produk Walit Gold nih..

tengah mengetes produk baru....

7 comments:

  1. kak nadi bagusla cadangan akk tu. buat iklan kat tv. mcm mana nak atasi jika baby tersedak susu... cadangan yg sangat bernas...

    ReplyDelete
  2. dah kuar berita aritu dirg tgh kaji cmne nk buat..

    ReplyDelete
  3. ha bagus..ada tindakan..
    sue: produk ni sama cam sarang burung yang mahal tu..cuma yang ni dari burung walid yang dikormesialkan oleh bank agro, kira murah dr sarang burung yg kat gua tuh...sesuai untuk kecantikan gitewww..ko nak kulit pink pink kan (*-----*)

    ReplyDelete
  4. topik entri bercampur..baby tersedak,then gambar adik2,tetiba walimatul urus dan ubat..huhuhu
    isu baby tersedak tak habis..sampai bila penyelesaiannya

    ReplyDelete
  5. wahh..cik anon..i know u..suka ati i la blog i kan kan...

    ReplyDelete
  6. kak nadi, hihi... mahal tak.. skrg ni x cukup pink ke kak..? hehe..

    ReplyDelete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea