Monday, February 27, 2012

Story mory..

Posted by cinda at 6:20 AM
Reactions: 
2 comments
kihkihki...gelak jap...sonok baca komen mucux..ade gak yg suka baca blog i..thanx mucux bagi komen cuma akak nih x banyak citer jadi tggu la seminggu sekali gabung suma citer jadi satu entry.hehehe..
jugak tengah blurrr..sebab balik dr mersing dilanda sakit mata plak..patut masa on d way balik masuk toilet ..eh asal mata aku mcm baru nangis..confius plak..bangun pagi ni nak p opis..masa nak basuh muka tekejut..mak aihhh mata xleh buka mcm labah labah wat sarang kat mata ..nak kena kuis2 baru leh bukak hahaha...pastu rasa nyut2 keliling mata..alamak merah...terus siap2..jalan kaki jer p klinik..

x sampai sejam..terus dapat mc 2 hari..hahaha..jalan kaki balik umahh..seronokkk tapi nak kena tanggung sakit pulak..xpe la sekurangnya dapat rehat sebab penat sgt travel..

3 hari kat mersing dengan panas melampau..asik balun air batu..batuk pun mula menjengah..tekak dah mula sakit..seronok join kenduri kawin sekali sekala..

 ha..mana x sakit tekak..dok hadap 4 jenis air dari pagi santak petang..
kenduri zaman sekarang dah mcm paso mlm pulak..tapi nampak kelainan la kot..


 bila ada artis dalam keluarga..

 lagu untuk pengantin..gempo kejap majlis bila reramai mensumbangkan lagu.


 baju ready made i dari bandung...mmg susuah giler nak carik tudung..last2 jumpa kat gulatis

 mak metua i melaram baju dr bandung juga...n suma kakak ipar n anak buah 
sempat tempah kain dr bandung...haaa puas ati...

 sepupu hubby yg pompuan..dapat kontraktor dari terengganu...
kerlas dia nyer hantaran...segala Coach n dapat jam Cerutti tuhh..




alamak gambo lintang pukang...alolo malas nak sususn balik.


 belum siap...sebab mak andam tertinggal karpet...huhu jauh tuhh dari JB

 suwettt pelamin dia..ni masa malam nikah..

 dengan anak buah yang dah besar panjang...x sabar nak handle majlis diorg pulak..





Thursday, February 23, 2012

hujung minggu

Posted by cinda at 1:08 AM
Reactions: 
2 comments
adus dus..leka jenjalan rumah org..rumah sendiri terabai..sian..kat opis rasa x sempat wat entry..kat umah pun sibuk..

ni citer hujung minggu ari tu..dah lama rasanya rumah terabai..dari hari ke hari bulan ke bulan nak ngemas stor dan akhirnya tercapai gak hajat nak selongkar stor..


 Sian kat tanaman x dapat kasih sayang...penat ngeluarkan hasil..tuan dia wat x pandang jer...
nak p beli baja pun x sempat cam mana nak membela kucing ..sok sok  terjun bangunan plak sebab x dpt kasih sayang.....cili saya yg dah berbuah kali kedua..x sempat nak petik pun sbb kalau dah masuk rumah jgn harap nak kuar..
selalu masak kari pun terlupa luar umah ada daun kari..

 pandan jer yang laku sebab tiap minggu duk hiris bebanyak nak wangikan rumah..hehehe

 bayangkan dah duk bih kurang 5 tahun kot..ni lah 1st time rombak kuar suma brg kat stor..
banyaklah jugak aku buang..mana x dulu baru kawin duk teres double storey ..rajin mebeli bila dapat kuarters nih..separuh jual  pun banyak lagi terpaksa sumbat dlm stor..nasib la ade stor nih

 hahhhh...clear sudaa....tu tiang tu tempat stim wap badan...punya lah kan..my laling dedulu rajin la 
melayan stim2 badan..

sebelum ngemas sempat la masak 2 lauk jer...


 talapia sambal






thank jugak kat my laling blikan i handphone baru hihik..
hadiah birthday katanya..hoho..lg 3 bulan birthday i la sayang....
bila  dia x tahan isteri dok wat muka sedeyy..sambil hadap hp yg xde tenet..
akhirnya jatuh kesian gak ek...


'
'
'
'
'



thanks laling....


*jumaat nih nak gerak ke Mersing ada kenduri cousin hubby..jalannnn lagii...

Wednesday, February 15, 2012

-khamis-

Posted by cinda at 7:57 PM
Reactions: 
7 comments
Oh..sungguh tiada cerita untuk dicerita
boring sangat ni..
blogger pun ramai yg x hapdate ...
semalam petang lepas sampai rumah kuar bahan sbb nak masak..baru siap satu lauk adik call kata nak datang..tp bawak kawan 2 3 orang..sebab nak attand tahlil rumah kawannya di presint 17 yang kehilangan anak berusia  6bulan..dan puncanya macam biasa..tersedak susu..rasanya lah kan dah lebih 10 kes kat putrajaya ni..x tau solution nak bendung masalah ni kan..rasa geram, marah pun ada..

Dan yang sedihnya pulak, si parent ni xnak bwk kes ni keatas..seperti post mortem..kes polis ..kira nak tutup kes jer..sebabnya pengasuh tu kawan dia..alolo..maka kes tu x sampai ke akhbar atau berita..
aku mintak sangat kerajaan carilah cara ..dan yang pasti nursery atau pengasuh langsung tak tahu pun bagaimana nak menghadap kes2 mcm nih kalau berlaku..Walaupun aku nih xde pengalaman dengan anak tapi aku ada pengalaman mengerikan bila berlaku pada adik aku yang masa tu baby lagi la..masa tu aku pun sekolah lagi, dua kali perkara yang sama berlaku,tetiba adik perempuan aku senyap bila angkat terkulai..dan muka mula biru..memang mak aku panik gilerr aku lagi la terus larii...mak aku pergi panggil jiran yang ade pengalaman sebagai nurse..jiran aku sampai ..terus amek adik aku dia tonggeng kepala kebawah pegang kaki jer n tepuk belakang adik aku sekuat boleh..dan kuasa tuhan alhamdulillah terus adik aku menangis ..syukur sangat..
umpama mcm org dewasa tercekik kan..kita kena peluk dia dari belakang dan henjak beberapa kali sampai makanan yg tercekik tu kuar..ha yg tu ada pulak iklan..cuba buat iklan pasal nak selamatkan baby tersedak pulak..mungkin peratus besar dapat selamatkan baby kan...

kalau keluar anak ha canni nyer ramai..xde la terasa sangat kalau sorang meninggal tersedak walaupun sedih tetap ada..ini x sempat nak manja kasih sayang dah tinggalkan makpak..ya allah x dapat bayang kesedihan diorg hokeh...(ihsan google kembar 11..hebatt!!)

 inilah adik saya yang tersedak susu masa kecik..dah beso panjang..
peneman setia makpak saya..




 dah pandai sikit adik lelaki saya amek gambo..
credit: FB

 canggih walimatururus sekarang nih..kretif sungguh...
member hubby..


hujung minggu tu ade singgah kedai ubat tradisional kat dalam PKNS Bangi.memang nak cari detok untuk kaki..terus beli..bila balik rumah dah semangat nak tepek kat kaki.tetiba suma dah keras..perhh bengang giler...esoknya suh my laling p tukar tapi bukan detok tapi tukar ngan produk Walit Gold nih..

tengah mengetes produk baru....

Monday, February 13, 2012

Tarikan baru di JOHOR...

Posted by cinda at 8:14 PM
Reactions: 
5 comments

salam selasa...hari ni tiada cerita untuk diri tuan rumah..cuma nak bercerita tentang negeri tanah tumpah darahku..JOHOR DARUL TAKZIM..selama ni jarang nak dengar orang datang bercuti ke..melancong ke..ke Bandaraya JOHOR..

Aku sendiri mengaku, dulu kat Johor belum ada daya tarikan yang boleh membuat org tertarik nak bercuti..kalau ade pun sekadar laluan darat ke negara jiran Singapura, aku pun kadang-kadang turun bila ade kenduri kawin sedara yang bersepah sebenarnya cuma jarang berjumpa..sedara belah tukmak yang berketurunan arab Al-attas..Al-Idrus..Al-Bawah..eh x lawak jer..

Tapi sejak wujudnya Wilayah Iskandar ni..salah satu projek mega yang masih berjalan..ha baru dengar kebelakangan nih org luar datang bercuti ke JOHOR nih..kalau x ,yang selalu dengo tu la p pantai lido jerk..
dan yang pasti sekarang shopping complex ala ala kat New York tu menjadi tumpuan penggiler barang berjenama seperti COACH, BURBERRY dan seanggkatan dengannyalah..aku sendiri x sampai lagik..
Sekarang ni Legoland dah mula jual tiket online..belilah yer..

Jom lah beramai-ramai rombongan cik kiah yang dengonyer 2 bijik bas yg akan ke JPO hujung bulan ni..

LEGOLAND MALAYSIA










Prices and Tickets 

1-Day TicketPrice in RM
Adult140
Child (3-11)110
  
Annual PassPrice in RM
Adult275
Child (3-11)210
   

Available NOW: Pre-Opening Annual Pass*
Limited offer! Get your Annual Pass on discounted pre-opening online rates!*


Pre-Opening Annual PassPrice in RM
Adult195
Child (3-11)150


* The Pre-Opening Annual Pass is valid from official opening date 2012 until 31.12.2013. Pay less and get more than one year of full fun and excitement! Online booking soon available here on LEGOLAND.my







JOHOR PREMIUM OUTLETS





wahh..jenama kesukaan pun adoo...




Designer and Branded Stores available at Johor Premium Outlets (JPO), Malaysia

  
SuiteStore
902Adidas
436Armani Exchange (Opening Soon)
334Armani Outlet
220Brooks Brothers Factory Store (Opening Soon)
700Burberry
328Canali
434CK Calvin Klein
508Cotton On
432DKNY
422Esprit
516Flow
416G2000 Outlet
528Gap Outlet
532Guess
426La Senza Lingerie
430Lacoste Outlet
524Levi's Outlet Store
1000Nike Factory Store
100Padini Outlet Store
212Pink Jambu
604Polo Ralph Lauren (Opening Soon)
418Poney Outlet
404Puma
518Quiksilver
222Raoul (Opening Soon)
414Rip Curl
520Roxy
330Salvatore Ferragamo Company Store
234Shanghai Tang
420Timberland
216Tommy Hilfiger (Opening Soon)
308Universal Traveller
224Versace (Opening Soon)
606Zegna Outlet Store

SuiteStore
512Charles & Keith Reductions
400Clarks
316Geox
304Pedro Outlet
402Skechers
300Vincci

SuiteStore
412City Chain
214Evita Peroni
324Swiss Watch Gallery (Opening Soon)
306Tomei (Opening Soon)
320Wear + When (Opening Soon)

SuiteStore
312Bonia (Opening Soon)
408Carlo Rino
228Coach
230Coach Men's
428Fossil
232Michael Kors
314Oroton Factory
310Samsonite Factory Outlet
322Tumi

SuiteStore
302Cosmetics & Designer Fragrances
206Fidani Chocolate
602Maybank
318Royal Selangor
522The Body Shop Outlet
210The Cosmetics Company Store (Opening Soon)

SuiteStore
410Akemi
 
SuiteStore
1002Absolute Thai
502Baskin-Robbins
401Crispy Crepe
204George & Dragon Café
504Kampachi Japanese Restaurant
200Starbucks Coffee
500The Coffee Bean & Tea Leaf


Friday, February 10, 2012

Big Plate, My Mexican Breakfast..

Posted by cinda at 11:07 PM
Reactions: 
4 comments
Salam sabtu..sementara mengemas ..membasuh..selit selit sikit update blog..sambil menunggu en somi pulang dan bersiap untuk meneruskan pencarian ..mau ke Ampang Park n Bukit Bintang..

Pagi tadi berkobar kobar nak mengetes resepi yang membuat saya teruja to make a breakfast early morning...saya memang amat teruja bila terjumpa blog yang menghidang masakan yang mudah ..menarik dan sedap..yess..amat sangattt..

terima kasih la pada NOTEBOOK.blogspot..dan ada dua lagi resepi hebat yang akan dicuba..tungguuu...
padan muka juga bila kena marah ngan en somi sebab bila dah siap dihidang si isteri x abis snap snap dan snap..sampai mood nak makan dia terbantut..hahaha..sory sayang oii...mungkin dia x baper paham begitu lah dunia blogger..mencari input yang menarik..bukan mudah kan...


 resepi mudah: tebuk tomato dan buang isi, pecahkan telur..pukul bersama cheese..lada sulah n blackpapper..masukkan dalam tomato tuh..n tabus cheese ontop..dan kita bakooo..
senang gilerr kan...


 dan hias bersama accessories yang lain..eh ada pizza teselit..yang tu beli hehe.
cara buat kentang lenyek: rebus kentang sampak empuk..lenyek  dan masukkan susu segar n blackpapper sikit dan garam..siapp..

hehe...selingan..c my fridge magnet..perlu diselenggara
berterabur...


 amat teruja mengumpul magnet nih..walau sekecik tempat..aku mesti cari..
contoh cam p sunway lagoon,kuala gandah..planetarium,aquaria,a-famosa,bukit tinggi..
kalau org bagi lagi teruja...sebab free hehehehe...


 eh...ape bendealah tu!!!...hehehe..malas nak sebut...kihkih....


stop sampai sini..selamat berlibur bersama keluarga...chowwww!!!!











 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea