Sunday, January 20, 2013

Asam Pedas Embun Cafe Taman U JB

Posted by cinda at 10:02 PM
Reactions: 

kalau nak buat entry pasal makan..air liur beberapa kali tertelan..
itu memang kelemahan tuan rumah kalau citer bab bab makan tak tau kenapa sebab effect terbayar makanan kat kepala terus saraf otak pergi kat tekak..ahakss..

citer terperam dari awal tahun dah masuk minggu ketiga..nak kata bz kira bz la jugak..walau pun orang kata keje sampai mati pun tak abis..dah selagi hidup ni kerja lah kan..
penat campur seronok tak tahu resultnyer best ke tak..penat travel tapi dalam masa yang sama enjoy dengan apa yang kita buat kira ok la..cuma bila dah sampai rumah nak mengemas nak membasuh terus datang kepenatan tahap maksima..macam selalu en somi bilang..ha bila sampai rumah hantu masuk badan la tu..buat muka ..mengeluh..cuba kat soping complex..selagi daya berkilometer sanggup ku redahi..hahaha..besa lah perempuan ada pro n kontra..




Tempat makan ni actually dekat dengan HQ yang selalu en somi attand meeting..jadik COO dia memang kuat makan..pas meeting memang ada jer port makan yang sedap2 n kena dengan tekak. Jadi masa kami singgah makan sebelum gerak balik tu kami orderlah menu sebijik macam bos COO order, just mention nama bos n cakap nak macam dia selalu order..hehehe


memula kita pilih la apa ikan yang kita nak..banyak pilihan n segar segar..
pastu dia masak dalam claypot tu ha..


Nasi goreng kampung dia memang terbaek...hahaa..tengah makan mintak order bungkus satu..
cakap ngan cik somi nak makan kat JPO kihkih...kat JPO tu dah la mahal pastu standard KLCC tak tau halal haram..
 ha..ni bos selalu order kira side dish la...

 muahaaa...berasap ko..pekat kawkwaw punyerr


thump up!!! len kali kita terjah lagi ek...

 asam pedas ikan merah

berpeluh peluh hirup asam pedas..padehal ko tiap minggu masak asam pedas kat rumah..dah dasar tekak orang johor pantang kat mana kena cuma jugak ngetes...



malam sebelum tu dok ronda ronda pasar karat kat bandaraya
en somi ajak hirup sup kambing n tulang kat gerai selit selit blankang bangunan..huhu tempat horror kot
tapi dia penah makan jadi layan je la..

joget lambak yang tak baper semenggah..


0 comments:

Post a Comment

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea